Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

ANKARAN HRVATINI - CELJE

18. november 2017, ob 12.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Dravograd, kapaciteta 1.918 sedežev (povprečen obisk: 451 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Gal Primc

Ankarančani so po Mariboru namučili še Olimpijo, a so tudi prestolnico po tesnem porazu zapuščali brez točk. Po željah Primorcev se ni razpletel niti obračun v Novi Gorici, saj so se v igralniški prestolnici veselili nogometaši Triglava, zaostanek za devetim mestom pa se je povečal na štiri točke. Če želi zasedba trenerja Vlada Badžima ohraniti stik z devetim mestom, bo morala čimprej vknjižiti nove točke. Ankaran Hrvatini v soboto opoldne v Dravogradu gostijo Celjane, ki so prvič to sezono povezali dve zmagi, eno od štirih zmag pa so konec avgusta vknjižili tudi v obračunu s tokratnim nasprotnikom. Oranžni so si tudi v knežjem mestu pripravili nekaj priložnosti, a se je z nekaj obrambami izkazal mladi Metod Jurhar, ki od tedaj brani celjsko mrežo. S svojimi posredovanji navdušuje tudi Primož Bužan, ki bo s soigralci v soboto napadal krstno prvoligaško zmago na »domačem« igrišču.

Vlado Badžim, trener Ankaran Hrvatinov: »Na tekmah proti Mariboru in Olimpiji smo igrali dobro, a nam je podobno kot proti Krškemu zmanjkalo malce sreče, čeprav smo se res borili do konca. Če bodo igralci v soboto spet dali vse od sebe, kot so dali na teh srečanjih, potem proti Celju lahko računamo na dober rezultat. V prvih polčasih tekem proti Olimpiji in Mariboru je bilo preveč spoštovanja do nasprotnikov, ko pa smo spustili žogo na tla, smo igrali precej bolje.«

Kdo je vroč?

V ankaranskem taboru z nestrpnostjo pričakujejo sobotni opoldanski spopad, v katerem bodo napadli drugo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. Del Koroške je v teh dneh že pobelil sneg, vremenske razmere pa bodo dale odgovor na vprašanje, kje bodo Ankarančani opravili zadnji trening pred tekmo. Badžim je tekmovalni premor izkoristil tudi za piljenje forme svojih varovancev, ki bodo morali izboljšati realizacijo, saj v zadnjih petih tekmah niso dosegli zadetka iz igre. V dvoboju s Celjem bo v konici pomembno vlogo verjetno odigral tudi Bradley Meledje, ki je zadnjega od dveh zadetkov pospravil prav v mrežo grofov.

Ali ste vedeli?

Slabe vremenske razmere v prvi polovici novembra so Ankarančane vnovič prisilile v to, da so nekaj treningov opravili tudi na igrišču z umetno travnato površino v Piranu. Piransko igrišče se sicer ponaša z eno najlepših kulis in pogledom, ki seže daleč proti morju, saj se nahaja robu hribčka, pod katerim pelje cesta iz Fiese, ter tik ob starem mestnem obzidju, ki napadalcem na gol na zahodni strani igrišča ponuja zanimiv prizor. Posledično si je treninge in morebitne tekme mogoče ogledati tudi iz nekoliko zanimivejše perspektive, iz obzidja oziroma stražnih stolpov.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Tadej Vidmajer

Celjani so se, potem ko so v Kranju vknjižili prvo gostujočo zmago, veselili tudi po savinjsko-šaleškem derbiju z Rudarjem. Grofje so tako prvič to sezono povezali dve zmagi in skočili na šesto mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Rumeno-modri so s skalpom Rudarja izenačili najboljšo letošnjo uvrstitev, v Dravogradu pa bodo napadli tretjo zaporedno zmago in izboljšanje izkupička na gostujočih tekmah, na katerih so doslej nabrali pet točk. Celjska zasedba je uspešnejša na svoji zelenici, saj so Celjani s 13 točkami za Olimpijo in Mariborom najuspešnejše domače moštvo, eno od zmag pa so celjski nogometaši vknjižili tudi v obračunu z Ankaran Hrvatini. Primorci so na zelenici Stadiona Z'Dežele padli s 4:1, gostujočo mrežo pa so zatresli Luka Žinko, Filip Dangubić, Rudi Požeg Vancaš in Janez Pišek. Bodo Celjani, ki jih do zimskega premora čakajo še tri gostovanja, podaljšali trend uspešnih rezultatov?

Jure Travner, kapetan in branilec Celja: »Zadnji dve zmagi sta nas dvignili na lestvici, bližje našim ciljem. Vedno je lepo biti višje, vendar je potrebno povezati še kakšno zmago, ki nas lahko hitro popelje še višje po lestvici.«

Filip Dangubić, napadalec Celja: »Ekipa je dobra, z zelo dobrimi igralci. Pridno treniramo in zdaj se to počasi odraža tudi na tekmah. Na preteklih tekmah je sicer manjkalo golov, ko smo zabeležili številne neodločene rezultate, zdaj pa se vse skupaj izboljšuje in verjamem, da bo samo še bolje.«

Kdo je vroč?

Filip Dangubić je v zadnjih tednih našel strelsko formo, ki ga je krasila že v dresu Krškega. S 13 doseženimi zadetki je bil Rečan šesti strelec minule sezone, to jesen si s šestimi goli deli četrto mesto ligaške lestvice strelcev. Ob Dangubiću pa velja izpostaviti še enega grofa. Luka Šušnjara se je Celju pridružil poleti, potem ko epizodi v italijanski Atalanti ni dobil mesta v domžalskem moštvu. Dvajsetletniku se je odločitev za selitev v knežje mesto že izplačala, saj mu Dušan Kosič vse močneje zaupa. Šušnjara še čaka na prvoligaški prvenec, je pa bil Domžalčan uspešnejši v pokalnem tekmovanju, saj si s tremi zadetki deli naziv najboljšega strelca.

Ali ste vedeli?

Dušan Kosič ima pred gostovanjem v Dravogradu nekaj težav s sestavo moštva, saj je po Nikoli Gatariću in Deniju Štrausu za nekaj časa izgubil še Lovra Cveka, ki je prav tako sklenil z nastopi v jesenskem delu prvenstvu. Nekateri od nogometašev so reprezentančni premor izkoristili za okrevanje po lažjih poškodbah, medtem ko so se Jure Travner, Metod Jurhar, Jucie Lupeta in trener vratarjev Amel Mujčinović podali na modne brvi. Celjska četverica je pod budnim očesom soigralcev sodelovala na reviji Modni navdihi, ki velja za poklon ustvarjanju in služi kot predstavitev aktualnih kolekcij.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do zmage proti Ankaranu
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:2 (0:0).

DELI NA