Pred tekmo: Ankaran - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

ANKARAN HRVATINI - ALUMINIJ

20. februar 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion Ajdovščina, kapaciteta 1.682 sedežev (povprečen obisk: 405 gledalcev)

Cena vstopnic:
- brez vstopa - tekma se igra za zaprtimi vrati

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Johan Nkama

Zimskega spanca je konec, Prva liga Telekom Slovenije se po dveh mesecih in pol premora vrača na nogometne zelenice. Spomladanske boje za točke bodo z zaostalo tekmo 18. kroga prvenstva odprli nogometaši Ankarana Hrvatinov in Aluminija. Za deseto in osmo ekipo lige velja, da sta med zimo doživeli precejšnje spremembe, Ankarančani so moštvu večino novincev priključili nekaj dni pred prvo uradno preizkušnjo. Med nogometaši, ki jih ni več v zasedbi trenerja Vlada Badžima, sta jeseni najvidnejšo vlogo igrala Gal Primc in novi član Aluminija Mihovil Klapan. Ob povratniku Eriku Glihi, ki je v Italiji pogrešal minutažo, se je Primorcem pridružilo še deset novih obrazov. Patrik Bordon je že stari znanec kluba, največ pozornosti pa sta pritegnila Aristoteles Romero in Ćazim Suljić. Venezuelca in v Franciji rojenega Bosanca je Ankarančanom posodil italijanski prvoligaš Crotone.

Kdo je vroč?

Badžimova četa je med pripravljalnim obdobjem odigrala devet srečanj, edino zmago pa je vknjižila v uvodni tekmi, ko je ugnala Izolo. Mrežo tretjeligaša je zatresel tudi Patrik Bordon, ki se po avanturi na Cipru vrača v domovino. Nekdanji up Kopra se je kot mladenič preselil v italijanski Lecce, kasneje pa se je dokazoval tudi na Norveškem, v Albaniji ter Bosni in Hercegovini, v preteklosti pa je že dvakrat nosil tudi dres Ankarana Hrvatinov. Prvič v sezoni 2011/12, drugič pa jeseni leta 2015, ko je v 11 nastopih dosegel šest zadetkov. Visokorasli napadalec je bil najučinkovitejši Ankarančan v sklopu priprav, dosegel je šest od skupno 13 zadetkov celotne ekipe, ki je nekajkrat hitro povedla, a nato popustila in doživela šest porazov.

Ali ste vedeli?

Ker na igrišču v Dravogradu še naprej vztraja sneg, so bili Ankarančani primorani poiskati začasno rešitev. Torkovo srečanje z Aluminijem bo namreč odigrano v Ajdovščini, a tribune osrednjega nogometnega objekta v prestolnici burje ne bodo odprte za javnost. Prvoligaški nogomet se v Vipavsko dolino vrača prvič po 21. maju 2011, ko je Primorje odigralo zadnjo preizkušnjo v najmočnejšem rangu slovenskega nogometa. Ajdovci so gostili Maribor, ki je po preobratu ter zadetkih Tavaresa in Berića potrdil deveti naslov državnega prvaka.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Torkov obračun v Ajdovščini bo izjemnega pomena za Ankarančane, a tudi za Kidričane. Štajerci so s tekmo manj le dve točki pred devetim Triglavom, ki ima pred zadnjo ekipo šest točk naskoka. Aluminij bi z zmago ujel sedmo Krško in tako nekoliko lažje dihal pred drugo polovico tekmovanja. Tudi Kidričani se med tekmovalnim premorom niso izognili kadrovskim spremembam. Prva se je zgodila še pred koncem minulega leta, saj je Slobodana Gruborja na klopi zamenjal Oliver Bogatinov, ki se vrača v članski nogomet. Bogatinov bo spomladi računal na osem novincev, klubsko vodstvo pa je posegalo po nekaj preizkušenih imenih. Po neuspeli epizodi v Romuniji se je v Kidričevo vrnil Josip Zeba, ki bo z Denisom Šmejem najverjetneje tvoril osrednji obrambni par. Šme se po dolgi odsotnosti vrača na zelenice, tako kot Luko Štora pa ga je do konca sezone posodil Maribor.

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor je imel v jesenskem delu prvenstva nemalo preglavic z oblikovanjem obrambne vrste, v kateri sta zaigrala tudi Sanin Muminović in Derrick Mensah, zdaj že nekdanja člana kluba. Rdeči so pogosto igrali brez pravega osrednjega branilca, v zadnjo linijo se je preselil tudi Matic Vrbanec, ki sicer slovi kot dober kreator igre. Mladi reprezentant Slovenije bi se lahko spomladi vrnil na sredino igrišča, kjer bo z natančnimi podajami lažje iskal svoje soigralce. Dolgoletni član Aluminija bolj kot po zadetkih slavi po asistencah, tudi v pripravah je v polno meril zgolj enkrat. Aluminij je v osmih tekmah slavil dvakrat, uvodoma pa nanizal kar štiri zaporedne remije z izidom 1:1.

Ali ste vedeli?

V skupini osmih novih obrazov najdemo tudi dve zanimivi imeni. V Kidričevo sta se pozimi preselila kar dva nogometaša Ankarana Hrvatinov. Že omenjeni Mihovil Klapan je bil jeseni eden od najpomembnejših adutov Vlada Badžima. Hrvaški vezist je izpustil zgolj eno tekmo, s tremi zadetki pa si je delil naziv najučinkovitejšega klubskega strelca. V prvi četrtini prvenstva je pomembno vlogo odigral tudi Rok Kidrič, ki se je novopečenemu prvoligašu pridružil s popotnico drugega strelca lanske izvedbe 2. SNL. Visokorasli napadalec je v uvodu sezone dosegel dva zadetka, nato pa po 12. krogu prvenstva ni bil več v kadru Primorcev.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.02.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Uvod v pomlad prinesel delitev točk
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov in Aluminija so se v zaostali tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA