Pred tekmo: Aluminij - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

ALUMINIJ - TRIGLAV KRANJ

1. oktober 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 480 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričevo bo gostilo zaključno tekmo 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nogometaši Aluminija se bodo za nove točke udarili s Kranjčani, ki so samozavest okrepili s skalpom Mure, varovanci trenerja Oliverja Bogatinova pa so se s točko vrnili z gostovanja v Celju. Kdo bo imel v ponedeljek več razlogov za veselje? Na ligaški razpredelnici bolje kaže Štajercem, saj so rdeči v desetih krogih nabrali 14 točk in zasedajo pet mesto, Triglav pa se z dvema točkama manj nahaja tri mesta nižje. Kranjčani bodo v Kidričevem iskali maščevanje za julijski poraz, ko so orli povedli po enajstmetrovki Luke Majcna, a nato vseeno ostali brez točk. Že v peti minuti tekme je domače vodstvo izničil Damir Grgić, preobrat pa sta v nadaljevanju dvoboja dokončala Alen Krajnc in Tadej Trdina. Kdo bo boljši v ponedeljek?

Kdo je vroč?

Bogatinova zasedba se je iz knežjega mesta vrnila s točko, čeprav je po golu Roka Kidriča že dišalo po treh. Peto zmago rdečih je preprečil Rudi Požeg Vancaš, Kidrič pa se je razveselil drugega zadetka sezone. Slednji je v dvobojih z nekdanjim klubom še posebej motiviran, saj pri grofih ni dočakal prave priložnosti, zdaj pa se na prvoligaškem zemljevidu uveljavlja v dresu Aluminija. Nekdanji član Ankarana je v prvoligaški konkurenci sicer dosegel že osem zadetkov, šest za Kidričane, poleti pa je bil dvakrat natančen tudi v pokalnem tekmovanju.

Ali ste vedeli?

Motiva v ponedeljek ne bo manjkalo niti Oliverju Bogatinovu. Na Jesenicah rojeni strokovnjak že nekaj let živi na Primorskem, kot nogometaš pa je prvo priložnost za dokazovanje na članskih zelenicah dočakal pri Triglavu. Bogatinov je pri 19 letih eksplodiral v sezoni 1997/98, ko so Gorenjci igrali med drugoligaši, napadalec pa je dosegel kar 32 zadetkov. Gre za rekordno številko 2. SNL, ki jo je v predlanski sezoni izenačil Matej Poplatnik. Bogatinov je v prvoligaški konkurenci odigral 130 tekem, dosegel tudi 33 zadetkov, po težavah s kolenom pa se je hitro posvetil trenerskemu poklicu.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Bo Triglav prvič to sezono povezal dve zaporedni zmagi? Gorenjci so med tednom na kolena spravili Muro in se na lestvici zavihteli pred Prekmurce. Dejan Dončić je s svojimi varovanci proslavil še tretjo zmago, drugo v zadnjih treh obračunih. Orli so bili v osmem krogu boljši od Domžalčanov, po skalpu Mure pa letošnja bera znaša 12 točk, kar je trenutno dovolj za sedmo mesto. Naslednji tekmec Triglava bo Aluminij, s katerimi pa Kranjčani nimajo pretirano dobrih izkušenj. Ponedeljkova tekmeca sta se v Prvi ligi Telekom Slovenije srečala devetkrat, nogometaši Triglava pa so se razveselili vsega ene zmage. Aluminij je bil boljši šestkrat, Gorenjci pa so s štirih gostovanj na Štajerskem prinesli le eno točko. Se bo niz nadaljeval tudi po ponedeljkovem dvoboju?

Tilen Mlakar, vezist Triglava: »Naporen ritem se morda malo pozna, a na drugi strani klub dela vse, da se pozna čim manj. Imamo na voljo zdravniško oskrbo in fizioterapevta, ki dobro opravljajo svoje delo, tudi trener kdaj zaukaže trening z manjšo intenzivnostjo, tako da se uspešno prebijamo. Ni nam enostavno, vseeno pa napredujemo in dobro igramo.«

Kdo je vroč?

Tilen Mlakar je v četrtek potrdil prve domače točke Triglava, otrok kranjskega kluba pa v zadnjih tednih niza odlične predstave. Bočni nogometaš je s prvoligaškim prvencem pred dnevi potrdil kranjski preobrat ob Kamniški Bistrici, z lepim zadetkom pa se je izkazal tudi v dvoboju z Muro. Triindvajsetletnik spada med izkušenejše nogometaše Triglava, saj je v Prvi ligi Telekom odigral 41 tekem, v prvoligaški konkurenci pa je debitiral že v sezoni 2013/14.

Ali ste vedeli?

Kidričani so večino od 14 točk osvojili na domačem igrišču. Na Štajerskem so se v preteklih tednih že opekli Celjani, Velenjčani in Krčani, s točko pa so se domov vrnili Goričani, ki so na svojem igrišču edini zbrali več kot točk kot rdeči. Kranjčani pred svojimi gledalci niti približno niso tako uspešni, precej bolje pa jim gre na gostovanjih. Devet od 12 točk so prinesli z gostovanj, kjer so še vedno neporaženi. Orli so ob treh gostujočih remijih slavili v Celju in Domžalah.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij ugnal gorenjce
    Nogometaši Aluminija so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:0 (2:0).

DELI NA