Pred tekmo: Aluminij - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

ALUMINIJ - RUDAR VELENJE

26. november 2017, ob 18.45

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 506 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Vedran Mesec

Sedemnajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjen na Štajerskem. Aluminij bo po izjemno pomembni zmagi nad Triglavom gostil zasedbo Rudarja. Knapi bodo v Kidričevem storili vse, da zadržijo tretje mesto, rdeči pa želijo prvič to sezono povezati dve zaporedni zmagi. Rdeči so se v gorenjski prestolnici razveselili še četrtega kompleta točk v letošnji izvedbi prvenstva, s tem pa so Triglavu preprečili, da bi jih izrinil na deveto mesto lestvice. Kidričani so za nameček skočili še pred Krško, v nedeljo pa bodo skušali ostati na sedmi poziciji. Nedeljska tekmeca sta v medsebojnih obračunih povsem izenačena, ob treh zmagah enega in drugega moštva sta se še trikrat razšla brez zmagovalca. Z remiji so postregla zadnja tri srečanja v Velenju, tudi septembrsko, ki ni ponudilo zadetkov. Bodo napadalci tokrat bolj razpoloženi?

Kdo je vroč?

Kidričani so zmago na Gorenjskem potrdili v izdihljajih dvoboja, ko je bil pri gostiteljih izključen Elvis Džafić. Kranjčani so z Luko Majcnom v golu prejeli še dva zadetka, izdatno vlogo pri slavju pa je odigral Žiga Škoflek. Vojničan je v Prvi ligi Telekom Slovenije zadel prvič po šestem krogu, drugemu golu sezone pa je dodal še dve podaji. S skupno šestimi asistencami se je strelec 11 prvoligaških zadetkov povzpel na drugo mesto ligaške lestvice, na kateri zaostaja zgolj za Tonćijem Mujanom. Lahko Dalmatinca v vrstah Krškega dohiti že v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Nogometaši Aluminija so se v Kranju veselili 20. zmage na tekmah Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri so doslej odigrali 88 tekem. Kot že zapisano, so se Kidričani doslej trikrat razveselili tudi velenjskega skalpa. Prav Rudar pa je ob Olimpiji in Triglavu, ki so ju rdeči prav tako ugnali v treh tekmah, najljubša prvoligaška »stranka« Kidričanov. Med deseterico letošnjih prvoligašev Kidričani sicer še niso uspeli ugnati Ankaran Hrvatinov, s katerimi so pred tedni remizirali, in Domžal, ki so dobile kar sedem od skupno desetih prvoligaških spopadov.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so pred zadnjim reprezentančnim premorom v letošnji jeseni doživeli neprijetno presenečenje v Celju, a so se pobrali v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Izvedba dvoboja z Gorico vnovič ni potekala povsem gladko. Septembra, ko so se Goričani in Velenjčani pomerili na severu Primorske, je težave povzročil izpad elektrike in ugasnjeni žarometi, v nedeljo pa niti brezhibna razsvetljava ni bila v pomoč pri gosti megli. Le-ta ni dovoljevala dokončanje srečanja, zato se je tekma nadaljevala v ponedeljkovem popoldnevu, ko so imeli Velenjčani več razlogov za veselje. Zadetka Damjana Trifkovića in Daria Vizingerja sta bila dovolj za osmo zmago sezone, s katero so knapi ostali pred Domžalčani in pobegnili Gorici, ki zdaj zaostaja štiri točke. Bodo Velenjčani na vrhu skupine zasledovalcev vodilne dvojice ostali tudi po tekmi v Kidričevem?

Ilija Markovski, vezist Rudarja: »Zelo sem vesel, da smo premagali Gorico in osvojili pomembne tri točke. Hvala lepa vsem navijačem, ki so prišli na tekmo. Sedaj nas čaka težka tekma z Aluminijem, želja je, da to tekmo zmagamo, osvojimo tri točke in ostanemo na tretjem mestu.«

Kdo je vroč?

Damjan Trifković je s svojimi izkušnjami podaljšana roka Marijana Pušnika. Otrok velenjskega prvoligaša že pri 30 letih velja za pravo legendo Rudarja, saj je v zeleno-črni opravi zbral že 236 prvoligaških nastopov, največ med vsemi člani kluba. Nekdanji član Olimpije se sicer počasi, a nezadržno bliža že 300. tekmi v Prvi ligi Telekom Slovenije, do jubilejne številke pa ga loči še osem srečanj. V tem času je zabil 24 zadetkov, v ponedeljek se je v dresu Rudarja razveselil še 18. prvoligaškega gola.

Ali ste vedeli?

Naziv najučinkovitejšega moštva lige še vedno pripada Domžalčanom, ki so dosegli 31 zadetkov, dva več od Maribora in Olimpije. Velenjčani z 20 goli ne spadajo med najbolj učinkovite ekipe, a pogled na shemo doseženih zadetkov razkrije zanimiv podatek. Ob petih golih znotraj vratarskega prostora so knapi kar 14 golov dosegli z leve strani igrišča, z desne pa so bili natančni zgolj enkrat. Domžalčani so v petmetrskem prostoru zabili kar 11 golov, Ankarančani le enega, medtem ko so bili Kranjčani že petkrat uspešni z bele točke. Z udarci izven kazenskega prostora so najnevarnejši Ljubljančani, saj so se osemkrat veselili po strelih z razdalje. Grofje so bili na drugi strani s poskusi od daleč uspešni zgolj enkrat.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar osvojil Kidričevo
    Nogometaši Rudarja so v tekmi 17. kroga prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (0:0).

DELI NA