Pred tekmo: Aluminij - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

ALUMINIJ - MARIBOR

5. avgust 2018, ob 17.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 300 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani bi si težko želeli lepšega odprtja novega prvenstva, saj so v tretjo zaporedno sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije krenili z dvema zmagama. Moštvo Oliverja Bogatinova je na otvoritveni tekmi sezone presenetilo Celjane, Štajerci pa so bili uspešni tudi na prvem gostovanju. Aluminij je bil uspešen v Kranju, čeprav so se gostitelji vodstva razveselili že v drugi minuti srečanja. Rdeči so imeli pripravljen hiter odgovor v obliki izenačenja Damirja Grgića, v nadaljevanju spopada pa sta preobrat dokončala Alen Krajnc in Tadej Trdina. Slednji je za prvenec na slovenskih zelenicah potreboval vsega sedem minut igre. Razigrane Kidričane v nedeljo čaka še nekoliko zahtevnejši izziv. V goste prihaja Maribor, ki bo v sosedski derbi krenil na krilih nove evropske zmage, a so rdeči v preteklosti že nekajkrat prekrižali načrte favoriziranih sosedov?

Kdo je vroč?

Pri Aluminiju so imeli še v lanski sezoni precej preglavic z učinkovitostjo svojih nogometašev, Oliver Bogatinov pa je poleti očitno našel recept za prebujenje svojih varovancev. Štajerci si s petimi doseženimi zadetki delijo naziv najučinkovitejšega moštva lige, med strelce pa se je že vpisal tudi Alen Krajnc. Štajerec, ki je na prvoligaških zelenicah debitiral v dresu Kopra, je dobro formo kazal že v pripravah, v Kranju pa je dobro izkoristil minute, ki mu jih je namenil strateg rdečih. V lanski sezoni je enega od dveh zadetkov pospravil v mrežo Olimpije, lahko v nedeljo zagode tudi Mariborčanom?

Ali ste vedeli?

Aluminij je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral 110 srečanj, to poletje pa je odlično krenil v četrto prvoligaško sezono v zgodovini kluba. »Šumari« so sezoni 2012/13 in 2016/17 odprli s tremi zaporednimi porazi, v preteklem prvenstvu so imeli po petih krogih na svojem računu štiri točke, letos pa se lahko pohvalijo že s šestimi. Po drugi tekmi sezone se je prvič, odkar Kidričani tekmujejo med najboljšimi slovenskimi klubi, zgodilo, da je Aluminij naslednji krog pričakal uvrščen bolje od Mariborčanov. Vijolice so z dvema točkama manj tik za sosedi, bodo Kidričani v prednosti tudi po nedelji?

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Maribor je z zasluženo zmago v domačem Ljudskem vrtu preskočil tudi drugo evropsko oviro. Štajerce po izločitvi tiranskega Partizanija in Čihure čaka obračun s starim znancem, glasgowskim Rangersom, še prej pa se četa trenerja Milaniča odpravlja na najbližje gostovanje. Vijoličastim bo v Kidričevo sledila tudi številna armada navijačev, ki bo skušala s svojimi ljubljenci nadaljevati niz neporaženosti. Mariborska mreža se na šestih tekmah letošnje sezone še ni zatresla, možje v vijoličastem pa so bili v četrtek izjemno razigrani tudi v fazi napada. Precej drugače je bilo minulo soboto, ko so imeli Milaničevi varovanci precej težav s prebijanjem prekmurske obrambe. Muraši gostiteljem niso dovolili velikega števila priložnosti, po podobnem receptu pa bi lahko v nedeljo posegli tudi Kidričani. Bo cilj upravičil sredstva?

Dino Hotić, vezist Maribora: »Takoj smo rekli, pozabimo na Glasgow. Zdaj je pomemben le Aluminij. Tudi v obeh prejšnjih prvenstvenih tekmah smo pokazali, da se ne ukvarjamo le z Evropo in da znamo preklopiti. V Velenju smo bili prepričljivi, proti Muri nam je zmanjkalo tiste konkretnosti pri zaključkih, vendar verjamem, da bomo v nedeljo spet na našem nivoju.«

Kdo je vroč?

Odpor gruzijske Čihure sta v vročem četrtkovem večeru strla Luka Zahović in Marcos Tavares, ki je pred povratnim srečanjem drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige pogodbo s klubom podaljšal do leta 2021. Brazilec je štajerski prestolnici zvest že več kot desetletje, z dobrimi predstavami pa si je že pred časom prislužil naziv klubske legende. Kapetan Maribora je najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije, ob tem pa je tudi najučinkovitejši strelec kvalifikacijskih obračunov evropskih pokalov. V gol Čihure je pospravil že 23. kvalifikacijski zadetek.

Ali ste vedeli?

Marcos Tavares vlada klubskim lestvicam, saj je za Maribor zbral največ tekem ter dosegel tudi največ zadetkov. Vse višje pa se na vijoličasti razpredelnici nastopov vzpenjata tudi Jasmin Handanović in Mitja Viler. Prvi je s 321 tekmami v golu Maribora uvrščen že na četrto mesto lestvice, Mitja Viler pa se je pred slabim tednom prebil v večno deseterico. S skupno 285 nastopi je na desetem mestu prehitel Milana Arnejčiča, zgovorni Primorec pa se nezadržno približuje tudi večni deseterici državnega prvenstva. Nekdanji član Kopra je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral 344 srečanj, šest manj od Nebojše Kovačevića, ki zaključuje večno deseterico.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 2:5 (0:1).

DELI NA