Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

ALUMINIJ - DOMŽALE

20. oktober 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 433 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

V Kidričevem se bosta za točke udarili četrta in peta ekipa Prve lige Telekom Slovenije. Na lestvici bolje kaže Aluminiju, ki je v uvodni tretjini prvenstva zbral 17 točk, dve več od Domžalčanov, ki nikakor ne uspejo povezati več pozitivnih rezultatov. To sicer velja tudi za Kidričane, ki pa so ob Gorici najprijetnejše presenečenje dosedanjega dela sezone. Moštvo Oliverja Bogatinova se je pred oktobrskim premorom dobro upiralo tudi Mariboru, ki pa je v Ljudskem vrtu znova potrdil tezo, da Kidričani na gostovanjih težko prihajajo do točk. Povsem nasprotno je na domači zelenici, saj je Aluminij s 13 točkami najuspešnejše domače moštvo, »šumari« pa so doma pokleknili zgolj pred Mariborom. Se bo kidričevski niz nadaljeval tudi v spopadu z Domžalami, s katerimi imajo rdeči precej preglavic?

Kdo je vroč?

Domžalčani bodo na štajerskih tleh pogrešali Senijada Ibričića, gostujoča obramba pa bo morala biti še posebej pozorna na Roka Kidriča. Napadalec Aluminija verjetno spada med tiste, ki so si najmanj želeli reprezentančnega premora, saj se je svetlolasi nogometaš med strelce vpisal na zadnjih štirih tekmah. Kidrič kljub višini odlično obvlada okroglo usnje, z odliko pa izkorišča tudi svoje centimetre, kar je nazadnje dokazal v Ljudskem vrtu. Bo Mestinjčan strelski niz nadaljeval tudi v soboto?

Ali ste vedeli?

Kidričani bodo v soboto, ne glede na položaj na lestvici, v vlogi izzivalca. Bežen pogled na zgodovino medsebojnih tekem namreč pravi, da Domžale v prvoligaških obračunih z Aluminijem še niso doživele poraza. Še več, ravbarji so dobili kar deset od 13 tekem v Prvi ligi Telekom Slovenije. V štajerski mreži je končalo kar 30 zadetkov, Kidričani so na drugi strani zmogli do osmih golov, zgolj dvakrat pa so zadeli na domačem igrišču.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Kobe Morris in Senijad Ibričić

So bili v domžalskem taboru po spopadu z Muro zadovoljni z neodločenim rezultatom? Ravbarji so z dvema možema manj osvojili točko, a so v zaključnih minutah zapravili dva zadetka prednosti in ostali brez dragocenih dveh točk. Domžalčani bi z zmago na lestvici že pred sobotno tekmo ujeli Kidričane, ki zdaj bežijo za dve točki. Še nekoliko bolj boleče bi lahko bile posledice zaradi izključitve Senijada Ibričića, saj bo motor domžalske igre primoran izpustiti kar tri tekme. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je ostal brez nastopa proti Aluminiju in Gorici, Simon Rožman pa ga bo pogrešal tudi na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije proti Mariboru. Domžalski strateg bo v soboto primoran poiskati začasno rešitev, kljub temu pa velja izpostaviti, da imajo rumeni za slovenske razmere širok kader, a mora Rožman melodijo uskladiti v popolno celoto.

Agim Ibraimi, vezist Domžal: »Tekmeca zelo dobro poznamo. Gre za odlično ekipo, ki kaže učinkovite predstave. So napadalni, nevarni iz protinapadov in prekinitev, pravzaprav znajo zapretiti iz vseh situacij. V vsakem trenutku bomo morali biti zelo zbrani, s čimer želimo izničiti možnost napak. Prepričan sem, da nas bo trener s svojimi pomočniki znova dobro pripravil na tekmo, naša naloga pa je, da vse to udejanjimo še na zelenici.«

Kdo je vroč?

Domžalčani so tekmovalni premor izkoristili tudi za pripravljalno preizkušnjo, ki pa jo je v Zagrebu dobil Rudeš. Rožman je v hrvaški prestolnici že pilil igro brez pomoči Ibričića – odigral je drugi polčas –, mesto v začetni enajsterici pa je dobil tudi zadnji novinec Dejan Lazarević. Rumeni so po golu Mateja Podlogarja vodili ob odmoru, ko je zelenico zapustil tudi Tilen Klemenčič. Branilec se je v letošnji sezoni razveselil že dveh zadetkov, ob tem pa je tudi nezamenljivi člen obrambe ravbarjev.

Ali ste vedeli?

Pripravljalno srečanje z Rudešem je izpustilo precej nogometašev, saj je Dejan Milić zbolel, poškodbe pa so nastop preprečile Gregorju Sikošku, Slobodanu Vuku, Kobeju Morrisu in Ajdinu Mulaliću. Rožman je pogrešal tudi reprezentanta Adama Gnezdo Čerina in Rubena Belimo, ki je v dresu Ekvatorialne Gvineje odigral dve tekmi. Belima in soigralci so sicer izgubili oba dvoboja z Madagaskarjem, ki je bil dvakrat boljši z 1:0.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    V Kidričevem brez zadetkov
    Nogometaši Aluminija in Domžal so se v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA