Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

ALUMINIJ - CELJE

9. december 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 411 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so uspešno sezono potrdili z odmevno zmago nad Olimpijo, ki so ji zadali enega najhujših udarcev v Prvi ligi Telekom Slovenije. Jeze po šestici v ljubljanski mreži ni skrival niti predsednik Olimpije Milan Mandarić, zanimivo pa bo videti, kako so se z veliko zmago spopadli Kidričani. Oliver Bogatinov je v nogometnem svetu znan kot umirjen in premišljen strateg, nedeljska tekma s Celjem pa bo dober pokazatelj psihične pripravljenosti njegovih varovancev. Lahko rdeči po skalpu Olimpije slavijo še eno pomembno zmago ali pa se bodo v Kidričevem veselili grofje? Celjani so pred zadnjo jesensko tekmo prvi zasledovalci Aluminija, ki ima pred moštvom Dušana Kosiča le točko prednosti. Kidričani bodo na domačem igrišču lovili četrto zaporedno zmago in naziv najboljše domače ekipe. Jim bo uspelo?

Kdo je vroč?

Nikola Leko je bil eden od osrednjih junakov zadnje zmage Aluminija. Hrvat iz Bosne in Hercegovine je zablestel z dvema zadetkoma, krstnima v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dvaindvajsetletnik je z drugim in tretjim golom v mreži Olimpije je tlakoval pot do visoke zmage »šumarjev«, s svojo predstavo pa je potrdil, da ima Oliver Bogatinov na voljo širok kader. Med strelce se je vpisalo pet nogometašev, ob Leku še trojica vezistov, Lucas Mario Horvat, Francesco Tahiraj in Dejan Petrovič, ki je ob tem podal še za peti gol.

Ali ste vedeli?

Aluminiju se ob zimskem premoru nasmiha odlična uvrstitev, Kidričanom pa doslej še nikoli ni kazalo tako dobro. Rdeči so sicer še v sedmem krogu zaostajali zgolj za vodilnim Mariborom, v soboto pa so se prvič po osmem krogu prvenstva vrnili na tretje mesto lestvice. Moštvo Oliverja Bogatinova dokazuje, da majski finale Pokala Slovenije ni bil naključje in je po polovici sezone na dobri poti, da izboljša doslej najboljšo uvrstitev v prvoligaški zgodovini kluba. Aluminij je minulo sezono sklenil na osmem mesto, bo maja pogled na lestvico še lepši?

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Rudi Požeg Vancaš in Mitja Lotrič

Kdo bo prezimil na tretjem mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije? V Kidričevem bomo spremljali neposredni obračun za to pozicijo, s točko prednosti pa bolje kaže domačinom. Celjani bodo v vlogi izzivalca, a bodo po odmevni zmagi Kidričanov v zahtevnem položaju. Zmaga v Murski Soboti je terjala precejšen davek, saj bo Dušan Kosič v nedeljo pogrešal najboljša strelca ekipe Mitjo Lotriča in Rudija Požega Vancaša. Kdorkoli si bo nadel njune čevlje, ga čaka zahtevna preizkušnja, saj Kidričani na svoji zelenici letos sila redko oddajajo točke. Grofje so se v Kidričevem opekli že v prvem krogu, ko so točke ostale doma, dvoboj na Stadionu Z'dežele pa ni postregel z zmagovalcem. Statistika je resda na strani Celja, ki je s štirimi zmagami na sedmih tekmah uspešnejše tudi v Kidričevem. Kdo pa bo boljši v nedeljo?

Dušan Kosič, trener Celja: »Aluminij je pokazal, da je izredno neugoden nasprotnik in ni slučajno na tretjem mestu. Vse bomo naredili, da bomo dostojen tekmec na zadnji jesenski tekmi.«

Kdo je vroč?

Kidričani bodo v nedeljo lovili četrto zmago v nizu, na zadnjih treh tekmah pa so neporaženi tudi Celjani. Savinjski prvoligaš je po remiju v Domžalah premagal Velenjčane in Sobočane, Matjaž Rozman pa je na zadnjih dveh tekmah zaklenil svoja vrata. Celjska obramba je s povratkom izkušenega vratarja v gol postala precej trdnejša, nekdanji vratar Interblocka in Rudarja pa je svoja vrata zaklenil na petih od skupno 13 tekmah. Bo celjska obramba odbila tudi napade Kidričanov?

Ali ste vedeli?

Kako se bodo grofje znašli brez najbolj udarnega dvojca? Rudi Požeg Vancaš in Mitja Lotrič sta zabila 14 od skupno 21 zadetkov, v trenutnem kadru Dušana Kosiča pa sta edina, ki sta dosegla več kot zadetek. Celjski strateg se pred zadnjo jesensko tekmo sooča s posebnim izzivom, ob tem pa je zanimiv še en podatek. Celje je edina ekipa, ki v prvi polovici prvenstva še ni zadela izven kazenskega prostora. Z udarci iz razdalje so najuspešnejši nogometaši Maribora, ki so na ta način dosegli osem zadetkov.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij končal jesen na stopničkah
    Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 19., zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje s 4:1 (3:1).

DELI NA