Pred tekmo: Aluminij - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

ALUMINIJ - ANKARAN HRVATINI

15. april 2018, ob 18.45

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 414 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa:

V Kidričevem so v četrtek slavili preboj v finale pokalnega tekmovanja, že v nedeljo pa varovance Oliverja Bogatinova čaka nova pomembna ligaška preizkušnja. Aluminij ostaja v lovu na obstanek med prvoligaškimi klubi, pomemben korak k izpolnitvi osnovnega cilja pa lahko rdeči storijo že v spopadu z Ankaranom Hrvatini. Primorci so s presenetljivim skalpom Rudarja splezali na deveto mesto, se lahko ob koncu tretje četrtine prvenstva približajo še osmemu? Nedeljska tekmeca loči pet točk, a so Štajerci odigrali tekmo manj od Primorcev, ki pa jeseni z Aluminijem niso izgubili. Nasprotnika sta si obakrat razdelila točke, tako v Kidričevem kot v Ajdovščini sta padla dva zadetka. Z razpletom zadnjega dvoboja so lahko bili bolj zadovoljni Ankarančani, ki so do izenačenja prišli z golom Vedrana Gerca v izdihljajih tekme.

Kdo je vroč?

Ibrahim Mensah strelske serije ni podaljšal v povratni polfinalno tekmo z Gorico, a je imel kljub temu dovolj razlogov za veselje. Kidričani so se uvrstili v finale pokalnega tekmovanja, v katerem bodo izzvali Olimpijo. Slavje Štajercev je z enajstmetrovko v 91. minuti srečanja potrdil Josip Zeba, ki je z natančno odmerjenim udarcem poskrbel, da Grega Sorčan ni imel pravih možnosti. Zimski povratnik v Kidričevo se izredno dobro znajde pred golom nasprotnika, kot osrednji branilec je v državnem prvenstvu dosegel že šest zadetkov.

Ali ste vedeli?

Aluminij ostaja edini klub, ki se je v finale Pokala Slovenije prebil kot drugoligaš. V sezoni 2000/01 je bila v dveh finalnih tekmah boljša prav Gorica. V Kidričevem pa že imajo izkušnje z dvigom pokalne lovorike, saj so leta 1965, ko je bila Slovenija še del Jugoslavije, osvojili naslov republiškega pokalnega prvaka. Gre za leta, ki so vse do novejše zgodovine kluba veljala za najplodnejša, saj so »šumari« v isti sezoni postali tudi republiški podprvak, sezono kasneje pa so zasedli vrh lige, ki je bila tretja v nogometnem rangu bivše države. Kidričani so v kvalifikacijah za drugo jugoslovansko ligo izločili zagrebški Metalac, med drugoligaši so preživeli naslednja tri leta, z 11. mestom pa so najboljšo uvrstitev zabeležili v krstni sezoni.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Aristoteles Romero in Tim Vodeb

Z dobro popotnico se v nedeljo na Štajersko odpravljajo tudi nogometaši Ankarana Hrvatinov. Primorci so v Velenju vknjižili še drugo pomladansko zmago in prvič po 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije zapustili dno ligaške razpredelnice. Zasedba Vlada Badžima je na deseto mesto izrinila kranjski Triglav, gostje pa bodo v Kidričevem skušali zmanjšati tudi zaostanek za osmim mestom. Tudi tokratna naloga ne bo enostavna, saj bo Badžim pogrešal kaznovana Aristotelesa Romera in Tima Vodeba, ki se je v Velenju še četrtič to sezono vpisal med strelce. Zasavski napadalec je v prvem polčasu izničil domačo prednost. Veselje Ankarančanov je trajalo vsega dve minuti, saj so knapi vnovič povedli. Po koncu tekme so imeli več razlogov za smeh gostje, v drugem polčasu sta popoln preobrat zrežirala Felipe Dos Santos in Raoul Junior Delgado. Se lahko galebi po skoku na deveto mesto približajo še osmemu?

Kdo je vroč?

Vlado Badžim bo v Kidričevem pogrešal najboljšega strelca Tima Vodeba, ki je še drugič letos zatresel mrežo Rudarja. A tudi Ankarančani so pozimi poskrbeli za nekaj širine v kadru, zato ima Badžim v žepu še kakšno orožje. Med nogometaše, ki spomladi niso dobili veliko priložnosti, spada tudi strelec tretjega gola v mreži Rudarja. Raoul Junior Delgado je odigral tretjo tekmo po zimskem premoru, a prvič dobil mesto v začetni enajsterici. Robustni Francoz je že jeseni nekajkrat dokazal, da je izjemno nevaren za vrata nasprotnika, kar so na lastni koži spoznali tudi pri Aluminiju, saj je prav on zadel za delitev točk.

Ali ste vedeli?

V nedeljo se bosta za nove točke udarili ekipi, ki sta doslej priložnost namenili najširšemu kadru nogometašev. V dresu Aluminija se je v dosedanjem delu sezone predstavilo 32 različnih imen, ankaranske barve pa je branilo že 39 nogometašev. Pri Kidričanih je največ nastopov – 25 – zbral Marko Nunić, Nemanja Jakšić pa je odigral največ minut (2.116). Jan Pahor in Luka Badžim sta s 23 nastopi največkrat uporabljena nogometaša Ankarana Hrvatinov, Badžim mlajši pa je tudi nogometaš z najbogatejšo minutažo. Branilec je odigral 2.070 minut.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran do točke v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija in Ankarana so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem razšli z izidom 1:1 (1:0).

DELI NA