30.11.2017 | 2. SNL
Pred premorom še Radomlje in Mura

Štirinajsterica drugoligašev že uživa v tekmovalnem premoru, zadnja jesenska preizkušnja pa v nedeljo čaka še nogometaše Radomelj in Mure. Četrta in vodilna ekipa 2. SNL bi se morali udariti že v prejšnjem tednu, ko pa je dvoboj prestavila bolezen v vrstah gostiteljev.

 

Nedelja, ob 12.30: KALCER RADOMLJE - MURA
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: Žiga Kous (Mura)
Neposredni prenos: Sportklub

V Radomljah bomo nekoliko kasneje, kot je bilo načrtovano sprva, spremljali derbi 17. kroga drugoligaškega prvenstva. Vrste gostiteljev srečanja je sredi minulega tedna razredčila bolezen, ki je v posteljo položila kar sedmerico nogometašev, med njimi tudi nekaj pomembnih članov začetne enajsteric. Anel Hajrić in soigralci so zdaj že okrevali ter so nared za nedeljski spopad z vodilnim moštvom 2. SNL. V taboru črno-belih je bilo v prejšnjem tednu že vse pripravljeno na zadnjo jesensko preizkušnjo, Ante Šimundža pa je moral po odložitvi obveznosti nekoliko prilagoditi plan dela.

Mura bo jesenski del prvenstva sklenila na vrhu lestvice, od razpleta nedeljskega dvoboja pa bo odvisno, s kakšno razliko pred zasledovalci se bodo Prekmurci podali v tekmovalni premor. Ptujčani, ki so si pred tedni vnovič zagotovili naziv prvega zasledovalca Mure, so se z zmago v Vipolžah približali na štiri točke zaostanka, ki pa lahko v nedeljo vnovič naraste. Privrženci Mure si seveda želijo najvišje možne prednosti, a bodo svojo vlogo v tem scenariju odigrali tudi Radomljani, ki bi se z zmago tretji Nafti približali na vsega točko. Toliko sicer za lanskoletnim prvoligašem zaostaja tudi peti Jadran.

Rumeni so enega od zgolj treh porazov doživeli prav v Fazaneriji, ko so za hrbtom Davida Adama končali kar štirje zadetki. Luka Bobičanec je v zaključku prvega polčasa priigral pomembno prednost, v nadaljevanju srečanja pa sta visoko zmago potrdila še Arpad Vaš in Amadej Maroša, Bobičanec pa je dodal še en zadetek. Hrvaški krilni nogometaš je z 11 goli najučinkovitejši nogometaš črno-belih, najmočnejšega konkurenta pa ima prav v vrstah tokratnega nasprotnika. Enajstkrat je v polno meril tudi Anel Hajrić, ki se zelo dobro pozna z nekaj sedanjimi nogometaši. Primorec je v dresu Maribora B igral z Nikom Lorbkom, Žanom Karničnikom in Rokom Sirkom.

Radomljani so po porazu v Murski Soboti sestavili serijo šestih zmag, vse do sosedskega derbija z Dobljani pa kar deset krogov niso okusili grenkobe poraza. Mura je bil neporažena še tekmo dlje, kot edino to jesen pa so črno-bele ukanili Novomeščani. Po domačem porazu z Dolenjci so se Prekmurci vrnili v zmagovite tirnice, nanizali štiri zmage v nizu in povišali naskok pred zasledovalci. Le visoko poraz bi Muri preprečil, da bi se med zimo ponašala tudi z nazivom najtrdnejše obrambe prvenstva. Že zdaj pa lahko v prekmurski prestolnici z gotovostjo trdijo, da se bodo lahko med zimo pohvalili z najuspešnejšim napadom. Muraši so zabili 45 golov, Radomljani pa imajo s 34 zadetki tretji najnevarnejši napad. Bašićeva četa je nekoliko skromnejša v fazi obrambe, saj je prejela 21 golov, soboška zadnja vrsta je klonila vsega desetkrat.

O razdelitvi točk bosta morda odločala tudi najučinkovitejša napadalca lige, bo imel več razlogov za veselje Luka Bobičanec in Anel Hajrić?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 03.12.2017 | 2. SNL
    Mura v zimski premor s sedmimi točkami naskoka
    Z zaostalo tekmo Radomelj in Mure se je zaključil jesenski del 2. SNL. Visoke zmage so se veselili v taboru črno-belih, ki na zimski premor odhajajo s sedmimi točkami prednosti pred zasledovalci.
  • 24.11.2017 | 2. SNL
    Bolezen odnesla nedeljski spopad Radomelj in Mure
    Drugoligaške klube ta konec tedna čaka še zadnji jesenski krog, ki bi moral v nedeljo postreči tudi s spopadom tretjega in vodilnega moštva lige, a je dvoboj Radomelj in Mure prestavljen zaradi težav gostiteljev. Radomeljske vrste je namreč oklestila bolezen.
  • 11.08.2017 | 2. SNL
    Fazanerija gosti Radomljane
    Ena od dveh nedeljskih tekem drugega kroga bo odigrana tudi v Prekmurju. Po Lendavi se 2. SNL vrača tudi v Mursko Soboto, tam pa bodo v nedeljskem popoldnevu tudi kamere Sportkluba. Za točke se bosta udarili ekipi Mure in Radomelj.

DELI NA