19.01.2017 | 1. SFL
Pred kamerami tekma sezone za Bronxe

Komaj se je končal 11. krog, že se nadaljuje 12. krog 1. SFL. Tokrat tudi s tekmo meseca. Naše kamere bodo na Škofijah, kjer bomo v petek, 20.1., od 20.30 naprej spremljali tekmo med domačim KMN Bronx Škofije in gosti KMN Sevnico. To bo obračun 5. in 6. ekipe lige, ki ju loči le točka, v prvem delu sezone pa so bili boljši Sevničani.

Prenos tekme bo na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 12. krog, 20.1.
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.30)

Praznih rok iz Posočja

Prvo tekmo v letu 2017 so oboji izgubili – Sevnica je klonila proti Oplastu (7:3), Bronxi pa proti Puntarju (5:4). Iz Soške doline sta se zasedbi vrnili brez točk. „Leto 2016 smo sklenil s porazom, tako smo tudi začeli. Zato počutje ni najboljše. Lahko le ugibate, v kaki formi in vzdušju čakamo to tekmo,“ pove trener Bronxov Dino Krivičič. Na zadnji tekmi, bilo je v ponedeljek, 11. krog 1. SFL, so po 11 minutah v Tolminu vodili 0:3, potem pa izgubili s 5:4.

Kriv tudi trener

„Ponavadi smo take tekme dobivali na naše izkušnje, zdaj pa imamo toliko začetniških napak, tudi pri izkušenih igralcih. Sposobni smo izgubiti tudi dobljeno tekmo. Morda je prisoten strah, morda je krivo dejstvo, da se v zadnjem času malce neredno trenira,“ razmišlja Krivičič in opozarja, da je pri igralcih samih malce premalo samokritike. V isti sapi pa pravi, da zagotovo za vse skupaj kriv tudi sam, saj vsega ne more valiti na igralce.

Tekma sezone

Bronxi so sinoči na treningu zaprli poglavje Puntar in se usmerili povsem na Sevnico. „To res ni ekipa, proti kateri bi lahko računal na točke kar tako. Se bo treba potruditi. Dejansko je to neka naša tekma sezone. Ne bi radi izpadli iz prvega dela lestvice. Sodimo tja, a to je treba dokazati na parketu,“ je jasen trener primorska vrste, ki upa, da se pri igralcih poveča doza zbranosti.

Krivičiču je jasno, da bo Sevnica tudi na Škofijah stavila vse na obrambo in prežala na hitre protinapade. „Golov ne bo veliko. Upam, da dobro začnemo. Potem bo lažje dobro končati,“ še dodajo na Škofijah.

Potrpežljivo

„Predvsem moramo biti potrpežljivi. Da si lahko tak, moraš biti fizično pripravljen. Tu imamo nekaj težav. A treba je vedeti, da igralci niso profesionalci. Ni se kar tako po službi usesti v kombi in se voziti tri ure na tekmo. Vsak ima svoje skrbi, družino, službo,“ se zaveda realnost Krivičič, ki pa verjame, da bodo njegovi igralci pred kamerami pokazali, kaj znajo in zmorejo.

Medsebojna tekma v sezoni 2016/2017:
3. krog 1. SFL: KMN Sevnica - KMN Bronx Škofije 3:1

Najboljša strelca ekip:
Slaven Radiškovič in Nik Zajc (oba KMN Bronx Škofije) po 11
Domen Krnc (KMN Sevnica) 9

Tekst: D.P.
Foto: KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA