19.08.2018 | 1. SŽNL
Pomurke v nogometni poslastici boljše od prvakinj

S štirimi tekmami se je začela 27. sezona SŽNL. Derbi v Beltincih, ki smo ga spremljali v neposrednem prenosu na Nzs.si, je ponudil izvrsten nogomet. Tako je bilo tudi na ostalih treh zelenicah. Zmag so se poleg Pomurk veselili še v taboru ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ŽNK Cerklje in ŽNK Maribor.

SŽNL, 1. krog, 19.8.
ŽNK Moje-lece.si – Ajdovščina 3:0 (0:0)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Cerklje 2:3 (1:0)
ŽNK Maribor – ŽNK Krim Rolljet 4:3 (3:1)
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 3:2 (1:1)

Lista strelk:
Nika Pintarič (ŽNK Krim Rolljet) 2
Ines Krajnc (ŽNK Maribor) 2
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 2

2. krog, 26.8.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Ankaran Obala (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Telemach GMT Beltinci (17.00)

Brez remija

Tekma iz Beltincev se ni izneverila tradiciji – v SŽNL se tekme med Beltinčankami in Ljubljančankami praviloma ne končajo z remijem. Tokrat so točke ostale doma, zasluge za to pa gredo dvema goloma Špele Kolbl in prisebnosti Neli Hofman, ki je v 86. matirala Pio Božič za končnih 3:2. Hofmanova je očitno igralka za velike tekme, odločila je tudi lanski derbi z Radomljami.


Ljubljančanke, nenazadnje so še vedno državne prvakinje, so se po prvotni domači pobudi prebudile in prek Barbare Kralj v 27. minuti izenačile, z zadetkom Ane Milović (podala je za prvi zadetek Olimpije) pa celo povedle.

Maksimum za zmago

„Ko smo prejele drugi gol, so se igralke zavedle, da če ne dajo maksimuma od sebe, in ne izkoristijo priložnosti, bodo tri točke izgubljene. Takrat so pritisnile na plin in prišle do zmage,“ je trenerka Pomurk Nuša Ladinek opisala, kako je vodstvo Olimpije vplivalo na njeno zasedbo.

„V prvem polčasu smo po dobrem začetku malce zaspali v 2. polovici. Naša igra, ki smo jo hoteli pokazati, se je kar izgubila. V nadaljevanju smo naredili nekaj menjav v postavitvi in postali nevarni. Videli smo, da smo zelo nevarni, ko pridemo v njihovo napadalno tretjino, smo pa zgrešili precej strelov,“ je še dodala Nuša Ladinek, ki je bila prepričana, da so lahko gledalci uživali v spletnem prenosu!

Sestaviti ekipo

„Mislim, da je tekma opravičila pričakovanje derbija. Oboji smo odigrali odprto in napadalno tekmo. Svojim igralkam čestitam za prikazano igro ter borbo na igrišču. Sedaj pa je na nas, da dokončno sestavimo mozaik v igralskem kadru in gremo novim zmagam naproti,“ je po tekmi dejal trener Olimpije Peter Kristan.

Trije goli za tri točke

Radomljanke so v 2. polčasu le strle odpor Ajdovk. Goli so bili doseženi med 48. in 71. minuto. Za domače tri točke so zadele Karmen Ulbin, Katarina Gadnik in Zala Kuštrin.

V sodnikovem podaljšku

Nogometašice ŽNK Ankaran Obala so izvrstno začele obračun z Gorenjkami, Tina Paliska je v 20. minuti zadela za 1:0, to je bil tudi rezultat 1. polčasa. Med 62. in 91. minuto pa so ljubitelji nogometa videli še štiri zadetke! Marcela Kos in Simona Jelovšek sta zabili za ŽNK Cerklje, ki so med 70. in 77. minuto vodile 1:2. Alessia Sarnataro je v 77. poravnala na 2:2, tri točke gostjam pa je priborila Hana Lebar v 91. minuti.

„Tekmo smo začeli z željo, da čim prej dosežemo gol. To nam je uspelo. Po zadetku smo malo popustili in Gorenjke so prevladovale. V prvem polčasu se je parkrat izkazala vratarka Melanija, ki je poskrbela za naš pozitiven rezultat. Žal smo v drugem polčasu popustili in prejeli dva gola. Ciljali smo na zmago. Nekaj upanja smo imeli v sami končnici tekme, da rezultat obrnemo, vendar smo v sodnikovem podaljšku prejeli tretji zadetek in tako tekmo izgubili,“ je poraz obžaloval Miha Gaberc iz ŽNK Ankaran Obala.

Krimovke neuspešne pri lovu

Kar sedem golov so ljubitelji ženskega nogometa videli v Mariboru, tri točke pa so ostale na Štajerskem. Varovanke trenerja Marinka Šarkezija so bile s 4:3 boljše od Krima. Štirje goli so bili doseženi v prvem, trije pa v drugem polčasu. Ines Krajnc in Živa Hanžič sta poskrbeli za domače vodstvo 2:0, ki ga je omilila Nika Pintarič. Z golom Kim Juršnik je Maribor odšel na odmor z naskokom 3:1. Krim se je približal na 3:2 in 4:3, pri Mariborčankah pa je svoj drugi gol danes prispevala Ines Krajnc.

„Začeli smo panično in statično v vezni liniji ter hitro dobili dva zadetka. Ko so se dekleta umirila in pričela igrati, je bilo bolje. Zadetke smo dobili naivno in veliko prepoceni, rezerva je tudi v zaključku napada. Na lastnih napakah smo izgubili 3 točke, zato čestitke Mariboru za zmago,“ je po koncu tekme v Mariboru povedal David Fekonja, trener ŽNK Krim Rolljet.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Telemach GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA