19.08.2018 | 1. SŽNL
Pomurke v nogometni poslastici boljše od prvakinj

S štirimi tekmami se je začela 27. sezona SŽNL. Derbi v Beltincih, ki smo ga spremljali v neposrednem prenosu na Nzs.si, je ponudil izvrsten nogomet. Tako je bilo tudi na ostalih treh zelenicah. Zmag so se poleg Pomurk veselili še v taboru ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ŽNK Cerklje in ŽNK Maribor.

SŽNL, 1. krog, 19.8.
ŽNK Moje-lece.si – Ajdovščina 3:0 (0:0)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Cerklje 2:3 (1:0)
ŽNK Maribor – ŽNK Krim Rolljet 4:3 (3:1)
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 3:2 (1:1)

Lista strelk:
Nika Pintarič (ŽNK Krim Rolljet) 2
Ines Krajnc (ŽNK Maribor) 2
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 2

2. krog, 26.8.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Ankaran Obala (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Telemach GMT Beltinci (17.00)

Brez remija

Tekma iz Beltincev se ni izneverila tradiciji – v SŽNL se tekme med Beltinčankami in Ljubljančankami praviloma ne končajo z remijem. Tokrat so točke ostale doma, zasluge za to pa gredo dvema goloma Špele Kolbl in prisebnosti Neli Hofman, ki je v 86. matirala Pio Božič za končnih 3:2. Hofmanova je očitno igralka za velike tekme, odločila je tudi lanski derbi z Radomljami.


Ljubljančanke, nenazadnje so še vedno državne prvakinje, so se po prvotni domači pobudi prebudile in prek Barbare Kralj v 27. minuti izenačile, z zadetkom Ane Milović (podala je za prvi zadetek Olimpije) pa celo povedle.

Maksimum za zmago

„Ko smo prejele drugi gol, so se igralke zavedle, da če ne dajo maksimuma od sebe, in ne izkoristijo priložnosti, bodo tri točke izgubljene. Takrat so pritisnile na plin in prišle do zmage,“ je trenerka Pomurk Nuša Ladinek opisala, kako je vodstvo Olimpije vplivalo na njeno zasedbo.

„V prvem polčasu smo po dobrem začetku malce zaspali v 2. polovici. Naša igra, ki smo jo hoteli pokazati, se je kar izgubila. V nadaljevanju smo naredili nekaj menjav v postavitvi in postali nevarni. Videli smo, da smo zelo nevarni, ko pridemo v njihovo napadalno tretjino, smo pa zgrešili precej strelov,“ je še dodala Nuša Ladinek, ki je bila prepričana, da so lahko gledalci uživali v spletnem prenosu!

Sestaviti ekipo

„Mislim, da je tekma opravičila pričakovanje derbija. Oboji smo odigrali odprto in napadalno tekmo. Svojim igralkam čestitam za prikazano igro ter borbo na igrišču. Sedaj pa je na nas, da dokončno sestavimo mozaik v igralskem kadru in gremo novim zmagam naproti,“ je po tekmi dejal trener Olimpije Peter Kristan.

Trije goli za tri točke

Radomljanke so v 2. polčasu le strle odpor Ajdovk. Goli so bili doseženi med 48. in 71. minuto. Za domače tri točke so zadele Karmen Ulbin, Katarina Gadnik in Zala Kuštrin.

V sodnikovem podaljšku

Nogometašice ŽNK Ankaran Obala so izvrstno začele obračun z Gorenjkami, Tina Paliska je v 20. minuti zadela za 1:0, to je bil tudi rezultat 1. polčasa. Med 62. in 91. minuto pa so ljubitelji nogometa videli še štiri zadetke! Marcela Kos in Simona Jelovšek sta zabili za ŽNK Cerklje, ki so med 70. in 77. minuto vodile 1:2. Alessia Sarnataro je v 77. poravnala na 2:2, tri točke gostjam pa je priborila Hana Lebar v 91. minuti.

„Tekmo smo začeli z željo, da čim prej dosežemo gol. To nam je uspelo. Po zadetku smo malo popustili in Gorenjke so prevladovale. V prvem polčasu se je parkrat izkazala vratarka Melanija, ki je poskrbela za naš pozitiven rezultat. Žal smo v drugem polčasu popustili in prejeli dva gola. Ciljali smo na zmago. Nekaj upanja smo imeli v sami končnici tekme, da rezultat obrnemo, vendar smo v sodnikovem podaljšku prejeli tretji zadetek in tako tekmo izgubili,“ je poraz obžaloval Miha Gaberc iz ŽNK Ankaran Obala.

Krimovke neuspešne pri lovu

Kar sedem golov so ljubitelji ženskega nogometa videli v Mariboru, tri točke pa so ostale na Štajerskem. Varovanke trenerja Marinka Šarkezija so bile s 4:3 boljše od Krima. Štirje goli so bili doseženi v prvem, trije pa v drugem polčasu. Ines Krajnc in Živa Hanžič sta poskrbeli za domače vodstvo 2:0, ki ga je omilila Nika Pintarič. Z golom Kim Juršnik je Maribor odšel na odmor z naskokom 3:1. Krim se je približal na 3:2 in 4:3, pri Mariborčankah pa je svoj drugi gol danes prispevala Ines Krajnc.

„Začeli smo panično in statično v vezni liniji ter hitro dobili dva zadetka. Ko so se dekleta umirila in pričela igrati, je bilo bolje. Zadetke smo dobili naivno in veliko prepoceni, rezerva je tudi v zaključku napada. Na lastnih napakah smo izgubili 3 točke, zato čestitke Mariboru za zmago,“ je po koncu tekme v Mariboru povedal David Fekonja, trener ŽNK Krim Rolljet.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Telemach GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA