25.04.2017 | 1. SŽNL
Pomurke na vrh, Olimpija menjala trenerja

Derbi 15. kroga SŽNL je pripadel ŽNK Teleing GMT Beltinci, ki so se z zmago v Ljubljani zavihteli na 1. mesto. Prvenstvo se nadaljuje že 26.4.

SŽNL, 15. krog, 23.4.
Velesovo – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0:5
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci 1:3
ŽNK Maribor – ŽNK Krim 1:2
Fužinar – Ajdovščina 9:1
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ankaran 3:0

Najboljše strelke:
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 38
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 34
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 31

Olimpija brez trenerja

Derbi je upravičil pričakovanja, hkrati pa so Pomurke z zmago poskrbele, da bo prvenstvo zanimivo vse do zadnjega kroga. Varovanke trenerke Nuše Ladinek so že drugič v dobrem mesecu in pol salvile zmago v Ljubljani (1:3) in se točkovno (42:42) poravnale z do nedelje vodilno Olimpijo. Aktualne prvakinje so gospodarile v Ljubljani, kjer so vodile od 18. minute, ko je zadela Tjaša Tibaut. Dva evrogola sta prispevali Manja Rogan in Sara Makovec. „Izpolnili smo zastavljen cilj. Kljub ne preveč prepričljivi igri smo dosegli dva zadetka več kot nasprotna ekipa ter s tem ohranili odprt boj za naslov prvakinj. Igralkam pa pohvala za motiviranost, željo in neverjeten ekipni duh!“ je svoje varovanke pohvalila Ladinkov. Trener Olimpija Samir Škrgič pa se je po porazu na derbiju poslovil od mesta glavnega trenerja.

Suvereno Radomljanke

Radomljanke so upravičile vlogo favoritinj – s 5:0 so slavile na Gorenjskem, po dva gola sta prispevali Ana Černelič in Barbara Kralj. Domačo mrežo je z golom v 18. minuti načela Tinkara Senica. „Pred tekmo smo si želeli zmage, ki smo jo tudi dosegli. Vesel sem, da smo tekmo odigrali tako, da v nobenem trenutku zmaga ni bila pod vprašajem. Smo pa na trenutke zelo padli v igri, kar se nam na žalost pogosto dogaja, ko smo v vodstvu. Vseeno pa pohvale igralkam za borbenost in nove tri točke,“ je svoje igralke pohvalil Peter Kristan.

Krimovke s polnim plenom

Najbolj, vsaj rezultatsko, izenačeno pa je bilo v Maribora. Krimovke pa so domov odnesle vse tri točke. Da bo tako, je s podjetno igro Krim nakazal v uvodnih minutah. Jana Intihar je zadela za 0:1, a so domačinke dve minuti za tem prek Jere Meglič poravnale na 1:1. Zmago gostjam je z 11-metrovke priborila Jasna Osmanagić. „Kot smo predvidevali, je veliko vlogo odigrala telesna pripravljenost. Nasprotnice niso bile kos tempu igre in hitrim prodorom naših igralk. Žal mi je številnih neizkoriščenih priložnosti, a sem s predstavo svoje ekipe zelo zadovoljen. Čestitke dekletom za zmago in nasprotnicam za zelo fer srečanje,“ je bil zmage svojih varovank vesel trener David Fekonja.

9:0

Rekordna zmaga kroga je pripadla Fužinarju, ki je doma z 9:0 odpravil Ajdovščino. S štirimi goli se je izkazala Sanja Malinić, enega manj je dodala Adrijana Mori. Velja omeniti, da sta na tekmi sodili nekdanji igralki Pomurja Staša Špur in Tjaša Tibaut. „Odigrali smo, kot smo želeli – dobro, zmagali pa smo suvereno. Končno nam je stekla igra, zmaga pa ni bila vprašljiva. Čestitke dekletom za predstavo, gostjam pa za fair in športno igro,“ je po tekmi dejal treber Fužinarja Dragoljub Živadinovič.

„Čestitke gostiteljem za več kot zasluženo visoko zmago! Čeprav ni prvič, da smo imeli velike težave s sestavo ekipe, pa se je na žalost se enkrat več pokazalo, da brez naših standardnih igralk pač ne zmoremo biti dostojen tekmec ostalim klubom v ligi. Kljub temu upam, da bodo tudi igralke z manj minutaže in izkušnjami iz te tekme znale odnesti tudi kaj pozitivnega,“ tekmo analiziral trener Ajdovk Luka Kompara.

Niso zadele

S tremi goli (Sara Agrež dvakrat, Urška Tič) so Velenjčanke potrdile 3. mesto. Varovanke trenerja Dušana Uršnika so odpravile Ankaran, ki ostaja na 8. mestu. „Čestitam ekipi Rudarja za zmago. V tekmo smo štartali dokaj odločno. Žal pa nismo izkoristili svojih priložnosti, zato nas je to drago stalo. Rudarke so svoje prilike izkoristile. Po prvem polčasu smo še imeli upanje, saj smo zaostajali za gol. Potem so nam pošle moči, naredili smo preveč napak. Velenjčanke so pokazale več želje, bile konstantno skoncentrirane in borbene,“ je poraz svojih varovank komentiral trener Ankarana Miha Gaberc.

Tekst: D.P.
Foto: Proen Maribor

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA