Polne Stožice videle remi rivalov

OLIMPIJA - MARIBOR 1:1 (0:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 13.500, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Vukan (Gornja Radgona).
* Strelca: 1:0 Apau (69.), 1:1 Zahović (82.).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Ilić, Apau, Miškić, Tomić, Alves (od 78. Davidson), Čanađija, Savić (od 85. Kapun), Issah.
* Maribor: Handanović, Viler, Šuler, Ivković, Milec, Pihler, Cretu, Ahmedi (od 79. Mešanović), Bohar (od 64. Vršič), Bajde (od 64. Zahović), Tavares.
* Rumena kartona: Uremović; Zahović.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so v spomladanskem delu oddali prvi točki, a tudi z osvojeno bodo kar zadovoljni, saj so ohranili prednost desetih točk pred Mariborom. Posebej v prvem polčasu je bila Olimpija boljši tekmec, a ni našla poti skozi obrambo gostov. V bolj enakovrednem drugem delu pa sta ekipi dosegli vsaka po en zadetek.

Zmaji so bili tisti, ki so od začetka prevladovali, imeli igro v svojih nogah, a le poredkoma ogrozili vrata Jasmina Handanovića. Prvi ga je v 12. minuti preizkusil Filip Uremović s strelom z desne strani, drugič pa Abass Issah, ko je po lepi podaji Ricarda Alvesa prišel do strela, a je bil ta prešibek.

Mariborčani so bili večino polčasa povlečeni nazaj in precej nebogljeni, hitro so izgubljali žoge ob agresivnih Ljubljančanih, tako da so svoj prvi strel v okvir vrat sprožili šele v 44. minuti, ko je Gregor Bajde žogo v ugodnem položaju v bližini gola slabo zadel, tako da Aljaž Ivačič ni imel veliko dela.

Kmalu v uvodu drugega dela je Olimpija znova prevzela pobudo in v 55. minuti prišla do novega strela, poskusil je Alves z roba kazenskega prostora, a je Handanović žogo brez težav ujel. Mariborčani so sicer ta del igre začeli nekoliko odločneje, med drugim je v 59. minuti sprožil Damjan Bohar, toda tudi Ivačič z njegovim poskusom ni imel veliko dela.

V 62. minuti je na drugi strani od daleč poskusil Danijel Miškić, Handanović pa je žogo odbil. Sedem minut pozneje pa so izbranci Igorja Bišćana povedli. Z leve strani je v kazenski prostor podal Dino Štiglec, najspretnejši pred vrati pa je bil Mitch Apau in iz bližine zadel. V 73. minuti so imeli Štajerci na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora, a je Dare Vršič zadel živi zid. Le dve minuti zatem je imel Alves "na glavi" podvojitev vodstva, a je njegov strel iz bližine ustavil mariborski čuvaj mreže.

V 82. minuti pa je Maribor izenačil, ko je podajo z desne strani unovčil Luka Zahović, ko je od blizu žogo potisnil v mrežo. Že v sodniškem dodatku je imel priložnost za domačo zmago Jason Davidson, a mu ni uspelo dobro streljati.

Ljubljančani bodo v 26. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Krškem, Mariborčani pa bodo dan prej gostili Celje.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Bodo na velikonočno nedeljo z nasmehom zajtrkovali pristaši Olimpije in Maribora. Vodilni dvojec bo z velikim derbijem sklenil 25. krog PLTS. Bodo Ljubljančani povečali prednost ali se bodo Mariborčani približali vrhu lestvice?

DELI NA