04.07.2018 | 2. SNL
Počitka konec tudi za drugoligaše

Tudi drugoligaški nogometaši niso imeli dolgega počitka. Večina trenerjev je po enomesečnem premoru že zbrala svoje nogometaše, ki že pilijo pripravljenost pred uvodnimi tekmami nove sezone, ki se bo s tekmami prvega kroga pričela čez dober mesec, 5. avgusta.

V primerjavi z minulo sezono v drugoligaški druščini ni več Mure, Zarice in Veržeja, novinci v ligi pa so nogometaši Ankarana Postojne, Bilj in Beltincev. Primorska bo imela prvič po slovenski osamosvojitvi le enega prvoligaša, kar pet klubov pa bo pokrajino zastopalo v 2. SNL. Brdom, Jadranu in Taboru so se pridružili še Ankarančani in Biljenci, ki so za zdaj bolj skrivnosti glede svojih načrtov. V Biljah bodo zadržali ogrodje moštva, nadaljevali pa z vizijo vključevanja mladih nogometašev iz lastne mladinske šole. Že kmalu pa bodo črno-beli dobili še eno pomembno pridobitev, saj v kraju z nekaj več kot tisoč prebivalci raste tudi igrišče z umetno travnato površino.

Prekmurci, ki so priprave pričeli v soboto, so bili junija med najbolj dejavnimi klubi na nogometni tržnici. Vodstvo kluba je zadržalo praktično celotno moštvo, Zlatko Gabor pa bo lahko v novi sezoni računal na vsaj peterico novincev. Iz Odrancev, ki so se z Beltinci dolgo borili za vrh 3. SNL vzhod, so se preselili Ivo Balažic, Patrik Raduha in Ivo Kuzma. Iz vrst Ljutomera se je preselil Žiga Šumak, za zadetke pa bo zadolžen Samo Žalig, ki je bil v dresu Polane najboljši strelec vzhodne tretjeligaške skupine.

V torek so se na prvem treningu zbrali tudi Ravenčani, ki so s 14. mestom izpolnili osnovni cilj minule sezone in zadržali drugoligaški status. O igralskem kadru ni veliko znanega, uvodoma pa je na Koroškem treniralo 25 igralcev. Fužinar bo že v petek odigral prvo pripravljalno srečanje, Ravenčani se bodo udarili s celovško Austrio, ki se je z močnim slovenskim pridihom vrnila med avstrijske drugoligaše.

Včeraj je svoje varovance zbral tudi slatinski strateg Ibrahim Neskić. Ekipa Rogaške bo po sezone s 13. mestom doživela nekaj sprememb, črno-beli so že potrdili nekaj novincev. Neskić bo lahko v prihodnje računal tudi na Uroša Krivca, Žigo Zdovca, Urbana Jančiča in Uroša Firšta, ki so v minuli sezoni branili barve Šmarja pri Jelšah in rogaškega Mons Claudiusa. Vodstvo kluba išče še kakšno okrepitev, od Rogaške pa so se po koncu sezone poslovili Matic Majer, Marko Šlogar in Aleš Horjak, ki je sklenil nogometno pot. Slatinčani bodo odigrali vsaj štiri pripravljalne tekme, prvo že v soboto, ko bodo gostovali pri ljubljanskem Bravu.

V soboto prva pripravljalna preizkušnja čaka tudi Brežičane, ki se bodo že uvodoma udarili z mednarodnim nasprotnikom. Nasproti Posavcev bo stala zagrebška Lokomotiva. Na čelu brežiškega moštva ostaja domači strateg Iztok Kapušin, ki je ekipo zbral v torkovem popoldnevu. Že v četrtek  pa se bodo člani kluba zbrali na letnem zboru in med drugim izvolili tudi vodstvo.

V Dekanih so se med poletnim premorom spomnili na minulo leto preminulega  Gorana Valentiča, sredi junija pa so organizirali turnir v njegov spomin. V petek, 29. junija, pa se je zbrala tudi članska ekipa Jadrana, ki bo v novo sezono krenila s spremembo na trenerskem stolčku. Nevij Finkšt se je po skromni pomladi poslovil še pred zadnjo tekmo, Dekančane pa bo v prihodnje vodil Nedžad Okčić. Nekdanji strateg Kopra je nazadnje vodil Izolo.

O pripravah Dobljanov in Bricev še ni znanega veliko, kar sicer velja tudi za ljubljansko Ilirijo. Jasno je, da v zeleno-belem dresu v prihodnji sezoni ne bo igral Miha Vidmar, ki se je, tako kot Ernest Grvala, pridružil bosansko-hercegovskemu prvoligašu GOŠK Gabeli.

Bolj aktivni so Kraševci, ki jih bo v novo sezono povedel Andrej Razdrh. Nekdanji trener ljubljanske Olimpije je ekipo prvič pozdravil že 20. junija, ko se je na uvodnem treningu zbralo 20 nogometašev. V dresu Tabora v prihodnje ne bo igral Boštjan Frelih, ki se je pridružil pripravam Triglava, Marko Črgan pa bo branil barve zamejskega Krasa. V Sežani so medtem že potrdili trojico novincev. Obrambno vrsto sta okrepila Jurij Požrl, nazadnje član Jadrana, in Klemen Nemanič, ki je po zimskem slovesu od Doba igral na Poljskem. Tabor je novo moč našel tudi v tujini, iz vrst srbskega tretjeligaša Smedereva se je na Kras preselil Stefan Stevanović, ki je bil s 15 goli in desetimi asistencami proglašen za najboljšega ofenzivnega vezista lige. Sežance že danes čaka dvoboj z Aluminijem.

Fotografija osebe NK TABOR SeA3ana.

V Novem mestu prav tako še niso razkrili načrta priprav, drugače pa je v taboru Brava. Dejan Grabić je izgubil Harisa Kadrića, mladi napadalec pa se je v zameno za odškodnino preselil v Olimpijo. Od ljubljanskega drugoligaša se je poslovil tudi Žan Zaletel, ki se bo prav tako dokazoval v prvoligaški konkurenci, saj se je pridružil Celju. Jesenski del sezone je izgubljen tudi za Marka Klemenčiča, ki si je spomladi poškodoval koleno, zdaj pa ga čaka daljše okrevanje. Bravovci so se sicer prvič zbrali minuli četrtek, Grabić je pripravam priključil tudi nekaj mladincev. So pa pri Bravu že sredi junija potrdili prvega novinca. Aleksander Palamar, ki je zadnji dve leti preživel pri nizozemskem Heerenveenu, je z rumenimi sklenili triletno pogodbo.

Že nekaj dni se potijo tudi v Radomljah. Mlinarje bo tudi v sezoni 2017/18 vodil Nermin Bašić, ki je 25. junija na prvem treningu zbral 19 nogometašev. Bosansko-hercegovski strateg je med drugim ostal brez Anela Hajrića, ki je po prekinitvi pogodbe z Mariborom prosti nogometaš, že omenjeni Ernest Grvala pa se je pridružil GOŠK Gabeli. Uvodni del priprav je bil namenjen fizični pripravi, prva preizkušnja pa bo odigrana že to soboto, ko se bodo Radomljani udarili z Jadranom. Rumeno-črne čakata tudi mednarodna dvoboja, najprej s turškim Bursasporjem in nato še s savdskim Al Hilalom.

Že vse od minulega ponedeljka vadijo tudi Lendavčani, ki se bodo ob koncu tedna odpravili v Slovenj Gradec. Modrega dresa v prihodnje ne bosta nosila Liridon Osmanaj in Marko Ilić, vodstvo kluba je sodelovanje s trenerjem Francom Fridlom podaljšalo še za dve leti, potrdilo pa tudi dva novinca. Dres Nafte bo oblekel Roy Rudonja, v domačo Lendavo pa se je po nekaj letih vrnil Arpad Vaš, ki je bil še spomladi član rivala iz Murske Sobote. Izkušeni vezist se je pred dnevi že vpisal med strelce. Nafta je po preobratu s 3:2 ugnala madžarski Csakvar, ob Roginiću pa se je v polno meril tudi Alen Ploj. Prekmurci so sicer odkrito napovedali naskok na Prvo ligo Telekom Slovenije.

Počitka je konec tudi za Ptujčane. »Pomlajena članska ekipa NK Drava Dakinda Ptuj je pod vodstvom Simona Sešlarja in Anžeta Stegneta začela s pripravami na novo sezono,« so v torek sporočili iz najstarejšega slovenskega mesta. Med kurenti ostaja izkušeni Aleksander Šeliga, ki je bil v drugem delu sezone Dravi posojen s strani Olimpije, konec meseca pa mu je potekla pogodba.

Ankarančani, ki so se pred tedni poslovili od prvoligaške druščine, bodo v sezono 2017/18 zakorakali z novim imenom, saj so moči združili s Postojno.

Tekst: PDo
Foto: NK Drava, ND Beltinci in NK Tabor Sežana

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA