Po zaostanku Maribor zanesljiv

Maribor - Triglav 4:1 (1:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Antič (Dekani), Kovačič (Ljubljana) in Vidali (Gračišče).
* Strelci: 0:1 Mlakar (26.), 1:1 Tavares (35.), 2:1 Zahović (56.), 3:1 Santos (60.), 4:1 Tavares (67.).
* Maribor: Handanović, Viler, Šuler, Ivković, Klinar, Pihler, Cretu (od 84. Vrhovec), Mešanović, Tavares (od 88. Dervišević), Santos (od 64. Bajde), Zahović.
* Triglav: Curanovič, D. Kryeziu, Elsner, Žurga (od 66. Arh Česen), Alić, Mlakar, Afoakwa (od 78. Udovič), E. Kryeziu, Bojič, Tijanić (od 82. Gajić), Majcen.
* Rumeni kartoni: Šuler; Elsner, Žurga, Bojič.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani so na prvi medsebojni tekmi sezone v Kranju zmagali s 5:1, tokrat pa so bili podobno učinkoviti. Mariborčani, ki so igrali brez kaznovanega Dina Hotića ter poškodovanih Luke Uskokovića, Denisa Šmeja in Martina Milca, tako zanesljivo ostajajo na prvem mestu, Gorenjci pa po devetem porazu vsaj začasno zasedajo osmo mesto.

Kranjčani so v prvem polčasu že uvodoma pokazali, da bi kaj lahko poskrbeli za kakšno neprijetnost za domače nogometaše. To jim je uspelo v 26. minuti, ko je Tilen Mlakar sprožil z leve strani kazenskega prostora in z diagonalnim strelom ob slabem posredovanju Jasmina Handanovića poskrbel za vodstvo gostov.

Domači so imeli kmalu nekaj priložnosti za izenačenje, do katerega pa so naposled prišli v 35. minuti, ko je po samostojni akciji in prodoru zadel izkušeni Marcos Tavares z dobrih 20 metrov. To je bil že njegov 144. gol v slovenski prvi ligi in četrti v sezoni.

V uvodu drugega polčasa je bila Maribor precej boljši in konkretnejši tekmec, enega nevarnejših strelov pa je v 54. minuti sprožil Jasmin Mešanović z roba kazenskega prostora, toda žogo je poslal mimo cilja.

Svojo premoč je Maribor kronal v 56. minuti, ko je Denis Klinar sam stekel proti kazenskemu prostoru gostov, malo z desne strani podal žogo v sredino do Luke Zahovića, ta pa je nato iz bližine dosegel svoj sedmi zadetek sezone.

Štiri minute pozneje so Štajerci še povečali vodstvo, potem ko je Felipe Santos s preigravanjem prišel do strela s 15 metrov in žogo z nizkim strelom od vratnice spravil v mrežo. Zanj je bil to drugi zadetek v tej ligaški sezoni.

V 67. minuti so imeli gosti na voljo najstrožjo kazen, ko je Ermin Alić igral z roko. Z bele točke je streljal Tavares, Darjan Curanović je strel obranil, a je do žoge spet prišel Tavares in jo iz bližine potisnil v mrežo za svoj 145. prvoligaški zadetek.

V 73. minuti je od daleč na drugi strani premalo natančno meril David Tijanić (pozneje je poskusil še enkrat, a je Handanović obranil), le malce zatem pa je v kazenskem prostoru do neoviranega strela prišel Zahović, a žogo poslal malo mimo vratnice. To je bila tudi zadnja nevarna akcija tekme.

Mariborčani bodo v 17. krogu 24. novembra gostili Krško, Kranjčani pa dan pozneje Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Triglav
    Mariborčani so v Celju znova pokazali rušilno moč napada, naslednji tekmec motiviranih Štajercev pa bodo nogometaši Triglava. Lahko trmasti Gorenjci po krškem skalpu zaustavijo četo Darka Milaniča?

DELI NA