08.10.2017 | 2. SNL
Po uvodni tretjini vodi Mura, Bravo prekinil niz brez zmage

Drugoligaši so s tekmami desetega kroga sklenili uvodno tretjino prvenstva. Na prvem mestu ostaja Mura, ki so jo s sobotno zmago za nekaj ur prehiteli Ptujčani, a so se Prekmurci na vrh lestvice vrnili z nedeljsko zmago nad Dobom. Prvič po tretjem krogu so se zmage veselili v taboru Brava, Veržejci in Kranjčani pa so z neodločenim izidom presenetili Radomljane oziroma Dekančane.

Že tretjo zaporedno zmago na domači zelenici so v sobotnem popoldnevu vknjižili nogometaši Fužinarja. Ravenčani so dobili dvoboj z Brdi, ki ste ga lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani NZS. Nasprotnika sta se izmenjavala v hitrih napadih, ki pa večkrat niso prinesli konkretnega zaključka. Kot se je izkazalo po zadnjem sodniškem žvižgu, je bilo vprašanje o zmagovalcu odločeno že v prvem polčasu. V 30. minuti je gostujoči branilec Esdra Shongo v kazenskem prostoru igral z roko, žogo pa si je na belo točko nastavil Petar Jelić in premagal briškega vratarja Matijo Radikona. Slednji je v nadaljevanju srečanja zaustavil še nekaj udarcev Korošcev, ki so ob tem odbili tudi vse poskuse Bricev. Zasedba iz Goriških Brd tako tudi po vrnitvi Tončija Žlogarja ni prekinila serije porazov, ki se vleče zadnje štiri kroge.

Sobotni obračun Ilirije in Veržeja je imel tudi mednarodno udeležbo, saj si je srečanje v Šiški ogledalo tudi nekaj Škotov, ki jih pred nedeljskim spopadom Slovenije in Škotske že v soboto ni manjkalo v slovenski prestolnici. A okrog 250 gledalcev je zaman čakalo na zadetke, tekmeca sta se po 90 minutah igre razšla z začetnim izidom. Prleki so tako vknjižili že tretji zaporedni remi, potem ko so v prejšnjem tednu točko odščipnili že Zarici in Radomljam. Veržej je v desetih krogih nabral sedem točk, Ilirija pa na osmem mestu zaključuje zgornji dom prvenstva. Ljubljančani, ki so med tednom v zaostali tekmi sedmega kroga 2. SNL izgubili z Dravo, so doslej nabrali 14 točk.

Bolje je šlo doseganje zadetkov nogometašem Radomelj in Brežic. V Športnem parku Radomlje je padlo šest golov, nove zmage pa so se razveselili v domačem taboru. Mlinarji so neporaženi v zadnjih osmih krogih, v sklopu tega niza pa so jim točko odščipnili zgolj Veržejci. Tudi tokratno srečanje se ni pričelo po željah gostiteljev, ki so v 20. minuti zaostajali že z 0:2. Posavce je v vodstvo popeljal Marko Trojak, David Bučar pa je prednost devet minut po prvem golu še podvojil. Nato so vajeti v svoje roke prevzeli Radomljani, ki so do odmora zaostanek znižali po zaslugi Marina Roglića, v nadaljevanju pa spisali popoln preobrat. V 51. minuti se je pod izenačujoči zadetek podpisal Luka Cerar, slabih 20 minut pred koncem dvoboja pa se je še drugič na tekmi veselil Roglić. Zmagovalca je v končnici srečanja, po natančno izvedeni najstrožji kazni, potrdil Ernest Grvala.

Lendavčani so vse do tega tedna čakali na krstno gostujoče drugoligaško slavje, ki so ga v sredo dočakali v obračunu z Zarico. Zmaga v Kranju je nadaljevanje dobila tudi v desetem krogu prvenstva, v sklopu katerega je Nafta gostovala v Rogaški Slatini. Spopad z zadnjeuvrščenim moštvom 2. SNL je ponudil zgolj zadetek, ki je več veselja prinesel gostujoči ekipi, v vlogi junaka pa se je po bolezni in dveh izpuščenih tekmah znašel Vedran Vinko, ki se je tako kot Marko Marciuš vrnil v začetno enajsterico trenerja Fridla. Najboljši strelec lanskoletne izvedbe 3. SNL vzhod je udaril sredi prvega polčasa in se v 22. minuti srečanja veselil prvega zadetka v drugoligaški konkurenci. Lendavčani so vknjižili peto zmago, Slatinčani pa po sedmih zaporednih porazih ostajajo na repu ligaške razpredelnice.

Za razliko od Rogaške precej bolje kaže Ptujčanom. Drava je uvodno tretjino prvenstva  sklenila zgolj z enim porazom, po sredini zmagi v Ljubljani, ko so kurenti z 2:4 ugnali Ilirijo, pa so varovanci trenerja Simona Sešlarja ugnali še Krko in slavili še osmič to sezono. Gledalci so na prvo žogo v mreži čakali vse do zaključka prve polovice srečanja, ko je dvakrat pičil Luka Šalamun. Napadalec, ki se je pred meseci vrnil v najstarejše slovensko mesto, je v 41. minuti poskrbel za domače vodstvo, vajo pa ponovil dve minuti kasneje in z drugim golom postavil izid polčasa. Šalamun je s petim zadetkom vsaj do uvoda nadaljevanja srečanja ulovil klubskega soigralca Marka Panikvarja, ki pa je dve minuti po vrnitvi na igrišče zadel za domače vodstvo s 3:0. Novomeščani so sicer odgovorili že v 49. minuti, a natančen poizkus Luke Kambiča gostom ni prinesel preobrata.

Ptujčani so s sobotno zmago zavzeli vrh lestvice, a se je v nedeljo na prvo mesto vrnila Mura. Prekmurci so v domači Fazaneriji gostili Dobljane, ki pa so odločno krenili v srečanje in povedli že v uvodni minuti srečanja. Po predložku z leve strani je bil pred domačim golom najvišji visokorasli Senad Jarović. A kot že nekajkrat v letošnji sezoni, je zadetek v svoji mreži podžgal varovance trenerja Anteja Šimundže, ki pa so na izenačenje čakali vse do izdihljajev prvega polčasa. Gostje so se v težavah znašli v 34. minuti, ko je Albert Racić prejel še drugi rumeni karton in moral zapustiti zelenico. Sedem minut zatem je Mura tudi z nekaj sreče izenačila, saj gostujoči vratar Matic Čretnik ni najbolje posredoval po strelu Amadeja Maroše. V peti minuti nadaljevanja pa so gostitelji veselili vodstva. Luka Bobičanec je po preigravanju zadel z leve strani kazenskega prostora in dosegel še osmi zadetek sezone. V 59. minuti je za varnejšo razliko poskrbel Nino Kouter, ki je po povratni podaji zadel z vrha kazenskega prostora. Zmago pa sta v zaključku srečanja potrdila Žan Karničnik in Sebastjan Šlak. Prvi je Čretnika matiral s strelom v daljši kot, v 88. minuti pa je slavje gostiteljev pred tisoč gledalci potrdil Šlak, potem ko je po podaji z leve neubranljivo meril pod prečnik.

Bravo je v Sežani prekinil zmagovalni post. Ljubljančani so v zadnjih šestih krogih vknjižili zgolj točko, pred zahtevno nalogo pa so bili tudi v nedeljskem popoldnevu, saj so Kraševci v devetih preizkušnjah klonili zgolj enkrat. Nedelja je prinesla še drugi poraz Sežancev, z minimalno zmago pa se je v prestolnico vrnil Bravo. V razgibanem obračunu ni manjkalo priložnosti na eni in na drugi strani, eno od svojih situacij pa so devet minut pred koncem dvoboja izkoristili gostje. Napako mladega Sevra je z lepim udarcem kaznoval Milan Đajić, ki je kronal manjšo premoč Ljubljančanov v drugem polčasu srečanja. Bravo je z zmago splezal na vrh lestvice, Tabor pa je zdrsnil za eno mesto in je zdaj sedmi.

Z vsaj malce presenetljivim izidom se je razpletel tudi obračun na Gorenjskem. Zarica je na domači zelenici gostila zasedbo neporaženega Jadrana, ki je prvi polčas dobil z 2:0. Marko Krivičić in Gregor Ščulac sta v četrti oziroma 37. minuti izkoristila kar dve najstrožji kazni, a so se gostitelji prebudili v drugem polčasu. Tri minute po nadaljevanju srečanja je udaril mladi Matic Kopač, minuto pred koncem rednega dela dvoboja pa je za delitev točk zadel še Tim Oman. Nogometaša rojena leta 1998 sta bila pred dobrim tednom osrednja junaka kranjske zmage v Goriških Brdih, saj je Kopač v Vipolžah dvakrat meril v polno, Oman pa je k pomembni zmagi dodal zadetek. Zarica je s tretjim neodločenim izidom prišla do devete točk, Dekančani pa z 20 točkami na svojem računu držijo četrto mesto.

 

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Video: NZS Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA