15.05.2017 | 1. SFL
Po sestanku s klubi

Nogometna zveza Slovenije je v skladu s tradicijo tudi letos po koncu tekmovanj v SFL pripravila redni delovni sestanek s klubi. Vabilu na sestanek so se odzvali: KMN Puntar, ŠD Extrem, KMN Slovenske Gorice, MNK KIX Ajdovščina, FC Ptuj, FK Zavas, ŠD Brezje, ŠD Kebelj, FSK Dobrepolje, KMN Meteorplast, ŠD Mlinše, MNK KIX Ajdovščina, FC Litija, KOMUNALA Sveta trojica, FC Ivančna Gorica. Svojo odsotnost so predhodno opravičili: KMN Oplast Kobarid, ŽNK Celje, Dlan Logatec, KMN Velike Lašče. Ostali odsotni pa so bili: KMN Tomaž, ŽNK Cerkvenjak, FSK Stripy, KMN Bronx Škofije, FC Dobovec, KMN Sevnica, KMN Benedikt, NK Imeno Kozje, Futsal Olimpija Ljubljana.

S strani NZS pa so bili prisotni Vlado Močnik (predsednik KMN pri NZS), Stanko Damiš (vodja tekmovanj), Bojan Gliha (vodja tekmovanj mladih), Stane Kokalj (referent za futsal pri NZS), Dejan Plastovski (vodja marketinga pri NZS) in Danijel Videtič (NZS).

Pričakovali večje zanimanje klubov

Uvodoma je podjetje SportMediaFocus, ki je partner NZS pri promociji Eura 2018, predstavilo akcijo 218 dni pred EP, v katero bodo vpleteni vsi futsal klubi oz. bo pomoč in sodelovanje klubov ključno. „Na nek način smo neprijetno presenečeni z odzivom klubov, ki so bili v okviru rednega letnega sestanka vabljeni tudi na predstavitev projekta Evropsko futsal prvenstvo 2018, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovenija. Nogometna zveza Slovenije vlaga izjemne napore v organizacijo tega dogodka, pri tem pa tesno in zgledno sodeluje z Evropsko nogometno zvezo Uefo, Mestno občino Ljubljana in Zavodom za šport Ljubljana. Vsi partnerji skupaj izjemno natančno sledimo rokom in vestno zasledujemo cilje projekta. Eden od teh ciljev je tudi popularizacija futsala. Zato smo pričakovali precej večje zanimanje klubov. Žal pa ugotavljamo, da zanimanje klubov temelji predvsem na materialnih pričakovanjih, ne pa pripravljenosti za aktivno sodelovanje pri pripravi in izvedbi promocijskih aktivnosti, ki bi širšim množicam približali futsal in evropsko prvenstvo,“ se je na nizko številčno udeležbo klubov na sestanku rezignirano odzval direktor turnirja Aleks Štolfa. 

Klubi so predstavili tudi svoje poglede na sezono, ki se je končala. Predstavniki NZS-ja so jih seznanili s smernicami nove sezone. Klubom je bilo predstavljeno nov način izobraževanja trenerjev, skupaj z nogometnim izobraževanjem, seznanili pa so se tudi z novim konceptom igranja tekmovanja v UEFA futsal tekmovanjih.

Reprezentanca prioriteta

„Kot uvod h koledarju nove sezone se je potrebno zavedati, da bo sezona oziroma koledar podrejena reprezentanci in njihovim potrebam,“ je bilo poudarjeno na sestanku, kjer so klube seznanili, da bo AA vrsta igrala septembra z Nemci, decembra pa s Portugalci.

Začetek zaključnih priprav reprezentance bo 19.1.2018, okvirno nadaljevanje prvenstva v 1. SFL je predvideno 9.2. 2018. V kolikor se reprezentanci izpolni želja uvrstitve v polfinale, se bo zadeva zamaknila za en teden, polfinale je namreč na sporedu na dan kulture (četrtek), finale v soboto, prva tekma 30.01.2018.

Dan slovenskega futsala

Sezona se bo že tradicionalno začela z Dnevom slovenskega futsala prvi vikend v septembru, temu pa sledil prihodnji petek tudi začetek 23. sezone 1. SFL. 2. SFL se bo pričela zadnji vikend v septembru, v novi sezoni bo zavoljo kvalifikacij za mladinske olimpijske igre velik poudarek tudi na tekmovanju mladih U17, prav tako bo pozornosti deležna tudi Ženska futsal liga.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: Polfinale 1. SFL
    Nocoj v živo spremljamo uvodni polfinalni tekmi 1. SFL.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA