11.09.2018 | Futsal AA
Optimistično na kvalifikacije za Euro 2019

Slovenska ženska futsal reprezentanca bo v sredo ob 19. uri v dvorani v Karlovcu na Hrvaškem začela kvalifikacije za Euro 2019. Slovenija nastopa v kvalifikacijski skupini 2, uvodno tekmo igra proti Hrvaški, potem pa še proti Rusiji in Švedski. Prvakinja skupine bo igrala februarja prihodnje leto na sploh prvem evropskem prvenstvu ženskih članskih vrst. Organizator tekmovanja za naslov najboljše ekipe Evrope bo znan 27. t.m.

Brez Frasove

Slovenija je v torek popoldan prispela v Jastrebarsko, kjer je nastanjena, zvečer pa je vadila v Karlovcu. Popoldan je bilo tudi jasno, da v ekipi na kvalifikacijah ne bo poškodovane Larise Fras, kar pa se bo v naši vrsti še kako poznalo, opomni selektor Dejan Kramberger, ki pa verjame, da bodo ostale igralke pokazale svoj optimum. Svoje je dodal še trener Igor Bratić, ki je poskrbel za dobro formo vratark.

„To je velik korak in trenutek za Nogometno zvezo Slovenije in nas vse v futsalu, da smo uspeli to zgodbo pripeljati tako daleč: ustanovili smo futsal reprezentanco, smo na pravi poti. Ekipa je dobro trenirala, dekleta so zavzeta in dobro vodena. Pričakujemo, da se izkažejo na Hrvaškem, kjer bom ekipo tudi spremljal,“ je pred odhodom na Hrvaško povedal Vlado Močnik, član IO NZS in tehnični koordinator futsal reprezentanc in tekmovanj.

Popravili napake

„Na zadnjem treningu v Podčetrtku smo opozorili še enkrat na napake, ki smo jih delali proti Srbiji. Precej boljše smo izgledali, igralke so dojele in popravile kikse. To me veseli in hrabri, zato precej optimistično začenjamo kvalifikacije,“ pravi Dejan Kramberger, selektor Slovenije.

„Hrvaška je v torek obelodanila seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijah. Malce me je začudilo, da me izbrankami ni Monike Conjar. Sicer pa je izbor pričakovan. Večina igralk je iz Alumnusa, odkoder je njihov selektor,“ nadaljuje Kramberger.

Strpno in brez napak

„Recept za prvo tekmo? Bližje zmagi bo ekipa, ki bo zbranejša v obrambi in bo naredila manj napak. Sam si želim še, da smo strpni v napadu, da ne bomo po nepotrebnem izgubljali žog,“ še dodaja selektor.

„Mislim ,da smo dobro pripravljene. Dobro smo izkoristile vse pripravljalne tekme. V zadnjem mesecu smo naredile nov korak naprej. Samozavest se čuti, igralke smo zelo povezane. Pred prvo tekmo pa je treba le zbristriti glave in se umiriti, da ne pregorimo!“ dodaja kapetanka Tanja Vrabel, ki je prejšnji teden doživela debi na mednarodni sceni – kot mednarodna sodnica je bila stranska sodnica na tekmi kvalifikacij za SP 2019 na tekmi med Rusijo in BiH.

Brez poraza

Slovenija je dosedaj odigrala štiri uradne tekme. Po dve s Slovaško maja letos, dve pa s Srbijo avgusta v Laškem. Varovanke selektorja Dejana Krambergerja so zabeležile dve zmagi in dva poraza. Kvalifikacije za Euro 2019 začenjajo neporažene!

Slovenija za kvalifikacije za Euro 2019:
Lara D´Amato (Manfredonia ITA), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske Gorice), Vanja Tanšek (KMN Slovenske Gorice), Valentina Tuš (KMN Slovenske Gorice), Tanja Vrabel (KMN Slovenske Gorice), Rebeka Bačar (Siliko Nova Panorama), Asja Al Nawas Bedenčič (Siliko Nova Panorama), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Mateja Vojsk (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Tanja Voga (KMN Slovenske Gorice), Barbara Lah (ŽNK Celje).

Kvalifikacije za Euro 2019, skupina 2, Karlovac:

12.9.
Slovenija – Hrvaška (19.00)

13.9.
Slovenija – Rusija (16.30)

15.9.
Slovenija – Švedska (16.30)

Kvalifikacije za Euro 2019, glavni del, 12. - 16.9.

skupina 1:
Španija*, Italija, Romunija, Poljska

skupina 2:
Rusija, Slovenija, Hrvaška*, Švedska

skupina 3:
Kazahstan, Ukrajina*, Madžarska, Belorusija

skupina 4:
Portugalska*, Srbija, Češka, Finska

* - gostitelji turnirjev

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA