30.05.2018 | 2. SNL
Odpira se fronta za 2. SNL

Minuli konec tedna se je zaključil drugoligaški ples, ki so ga dobili nogometaši Mure. Prekmurci se selijo med prvoligaše, med katere se bodo skušali v kvalifikacijah s Triglavom prebiti tudi Ptujčani. Že danes pa se v Biljah pričenja boj za dve prosti mesti v naslednji sezoni 2. SNL.

Biljenci bodo že danes gostili nogometaše Dravograda, v soboto pa bosta prvo tekmo odigrali tudi ekipi Beltincev in Bleda. Ples kroglic je odločil, da se bo prvak zahoda udaril z najboljšo ekipo severne skupine, v drugem spopadu pa bomo priča obračunu prvourščenih ekip centralne in vzhodne skupine tretjega razreda slovenskega nogometa.

Biljenci so konkurenci na Primorskem in Notranjskem pokorili s kar devetimi točkami prednosti, na 28 tekmah pa so doživeli zgolj en poraz. V začetku aprila so črno-beli pokleknili v Izoli, po porazu v 20. krogu prvenstva pa so varovanci Sandija Valentinčiča pa so zatem nanizali šest zaporednih zmag. Primorci so bili v primerjavi z nasprotnikom učinkovitejši, saj so dosegli 81 zadetkov, 15 več kot Dravograjčani, ki so sicer prejel gol več kot Bilje. Opozoriti velja na trio Luka Bragato, Nejc Doplihar in Matej Žižmond, ki so skupaj dosegli kar 50 zadetkov.

Tudi za koroško zasedbo, ki jo že nekaj časa vodi Marko Pšeničnik, velja, da je v aktualni sezoni izgubila zgolj enkrat. V Dravogradu so se minimalne zmage veselili nogometaši Dravinje, Korošci pa so se za naslov prvaka vse do zadnjega borili s celjskim Šampionom, ki je zaostal za dve točki. Pšeničnik je ob mladih domačih upih razpolagal s pravcato zvezdniško zasedbo. Matični zasedbi je jeseni pomagal bivši reprezentančni kapetan Robert Koren, po več kot desetletju pa sta dravograjski dres oblekla tudi Andrej Pečnik in Dragan Ljubanić.

Biljenci in Dravograjčani se bodo prvič udarili že danes, sobotni obračun v Dravogradu pa si boste lahko ogledali tudi v prenosu na Sportklubu. V soboto bomo dobili prvega drugoligaša, na drugega pa bo potrebno počakati do srede. Beltinčani in Blejci se bodo namreč prvič srečali v soboto, povratno srečanje pa bo v sredo odigrano na Gorenjskem, prav tako v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

V centralni skupini je bilo potrebno na odločitev o zmagovalcu počakati vse do zadnje tekme, na vzhodu države pa so Beltinci slavili krog pred koncem prvenstva. Rumeno-modri bi težko izbrali boljši trenutek, saj so naslov potrdili z zmago v sosedskem derbiju v Odrancih. Beltinski nogometaši so bili spomladi že v težavah, zato se je moral nekaj tednov pred koncem sezone posloviti strateg Feri Cifer. Nekdanjo legendo Mure je na klopi nasledil še en znan obraz soboške Fazanerije, vodstvo kluba pa je z angažmajem Zlatka Gaborja zadelo v polno. Gabor je preporodil svoje moštvo in ga na devetih tekmah popeljal do osmih zmag.

Bled je bil blizu vrha 3. SNL center že v lanskem prvenstvu, ko je lahko kot edini sledil tempu Brava in Ilirije. Ljubljanska kluba sta dobila bitko za vrh lestvice, ki so ga Gorenjci vnovič napadli poleti in bili v maratonu 26 krogov tudi najuspešnejši. Blejci so zbrali 60 točk, najmanj med četverico prvakov in s štirimi porazi tudi največkrat pokleknili pred tekmeci. To ni ogrozilo končnega cilja, Blejci pa so v zadnjem krogu dobili bitko z Grosupeljčani, ki so zaostali za dve točki. Zdaj že dolgoletni strateg Aleš Dolinar se je zanašal na uigrano zasedbo, ki ji je v napadu poveljeval izkušeni Ladislav Stanko. Nogometaš, ki se je v dresu Doba in Šenčurja že izkazal na drugoligaških zelenicah, je pri 35 letih dosegel kar 24 zadetkov.

Kdo bo v dodatnih kvalifikacij za popolnitev 2. SNL potegnil krajšo?

Kvalifikacije za popolnitev 2. SNL:
VITANEST BILJE – DRAVOGRAD AVTO GRUBELNIK (30. maj, 17:00)
LUŠT BELTINCI – BLED HIRTER (2. junij, 17:00)
DRAVOGRAD AVTO GRUBELNIK – VITANEST BILJE (2. junij, 16:00, prenos: Sportklub 1)
BLED HIRTER – LUŠT BELTINCI (6. junij, 17:00, prenos: NZS.si)

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA