10.04.2018 | Ženska A
Obramba temelj uspeha proti Nemčiji

V Domžalah je vse nared za nogometni spektakel. Na peti tekmi kvalifikacij za SP 2019 slovenska ženska članska reprezentanca danes pred kamerami nacionalne televizije gosti Nemčijo, osemkratne evropske in dvakratne svetovne prvakinje. Obračun se začne ob 16. uri.

Gostje so zelenico v Domžalah preizkusile včeraj popoldan, Slovenija je trenirala včeraj dopoldan.

Kvalifikacije za SP 2019, 10.4.
Slovenija – Nemčija (16.00) (prenos na TV Slovenija 2)

Presenetiti tekmice

„Zadnji dan smo maksimalno izkoristili, vse sile pa smo usmerili v taktično pripravo na zasedbo Nemčije. Popoldan smo odšli na krajši izlet na Bled, večer pa sklenili z večerjo,“ začne selektor Borut Jarc.

„Vse nam je jasno, kdo bo danes v Domžalah na drugi strani. To je Nemčija, ki je osvajala evropske in svetovne naslove. Morda nam ne gre ravno na roke, da igramo v Domžalah, a le zato, ker je igrišče precej veliko. Na tako širokem terenu se je težko braniti, kar bo danes naša osnova, od tu pa bomo skušali presenetiti tekmice,“ poudari selektor Jarc.

Slovenska reprezentanca: 
Melanija Pasar
 (ŽNK Ankaran), Lana Golob (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Špela Rozmarič (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Kristina Erman (PSV Eindhoven NIZ), Katarina Gadnik (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Anja Prša (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Laura Škvorc (ŽNK Olimpija Ljubljana), Kaja Eržen (WFC Tavagnacco ITA), Maruša Sevšek (ŽNK Olimpija Ljubljana), Karmen Ulbin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Dominika Čonč (RCD Espanyol ŠPA), Kaja Korošec (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Nika Babnik (ŽNK Krim Rolljet), Zala Kuštrin (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Kaja Jerina (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Meršnik (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Ines Krajnc (ŽNK Maribor).

Nemška domača naloga

Nemke so se zbrale 3. aprila v Leipzigu. V ekipi manjkata Laura Benkarth in Johanna Elsig, ki sta se poškodovali. Minuli vikend so Nemke s 4:0 opravile s Češko, vse gole je prispevala 20-letna vezistka Lea Schüller.

„Bistveno je, da smo fokusirane in zbrane. Najprej bi rade naredile domačo nalogo, potem bomo razmišljale dalje,“ pa je pred kvalifikacijskima tekmama proti Češki in Sloveniji razmišljala 23-letna Sara Däbritz. Nemke so na pol poti od želenega. Danes jih čaka motivirana Slovenija, ki pa bo prvič na delu videla tudi nekdanjega asa nemškega in svetovnega nogometa Horsta Hrubescha, ki je na selektorskem mestu Nemčije nadomestil Steffi Jones.

Festivalni dan

Nogometna zveza Slovenije že četrto leto zapored sodeluje v FIFA projektu festivalnih dni »Live your goals« (slov. prevod: Živi svoje sanje). Projekt je namenjen promociji dekliškega in ženskega nogometa, danes bo tak festivalni dan potekal v Domžalah (na igrišču z umetno travo med 14.00 in 15.30).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA