16.10.2017 | A
Oblak prekinil zmagovalno serijo Barcelone

Reprezentanti so se po zaključku kvalifikacij za svetovno prvenstvo vrnili v klubske zasedbe. Tokratni vikend je ponudil en reprezentančni zadetek, pod katerega se je podpisal Damjan Bohar, tudi tokrat pa smo videli še nekaj uspešnih predstav Slovencev.

Jan Oblak je z Atleticom kot prvi v tej sezoni odščipnil točke Barceloni. Madridčani so na domači zelenici remizirali z izidom 1:1, Katalonci pa so se poraza rešili v 82. minuti. Škofjeločan je v osmi ligaški preizkušnji letošnje sezone klonil šele petič, rdeče-beli pa so Barceloni zabili tretji gol sezone in s 16. točko zasedajo četrto mesto lestvice La Lige.

Slovenska reprezentanta v francoskem prvenstvu sta tokrat ostala brez zmage, a je Nantes v Bordeauxu podaljšal serijo neporaženosti, ki zdaj traja že sedem tekem. Rene Krhin je v tekmi, ki se je končala z izidom 1:1, prvič po selitvi v Francijo dobil mesto v začetni enajsterici in vknjižil tudi rumeni karton. Od prve minute je vnovič zaigrla tudi Jan Repas, ki pa je moral s Caenom priznati četrti poraz sezone. Domžalčan je v dvoboju z Angersom igral do 56. minute, Nordijci pa po devetih krogih še niso remizirali, s 15 točkami pa držijo osmo mesto, Nantes je peti.

Josip Iličić je z Atalanto gostoval pri Sampdorii, ki ga je poleti želela v svojih vrstah. Zmage so se veselili gostitelji, čeprav je Atalanta dobila prvi polčas, a nato v nadaljevanju klonila trikrat. Iličić je igral do 72. minute, Kurtić pa ni dobil priložnosti za dokazovanje. Obračun s Sassuolom je s klopi spremljal tudi Boštjan Cesar, Valter Birsa pa je igrišče zapustil v 76. minuti. Srečanje ni ponudilo zadetkov. Chievo je z 12 točkami deveti, Atalanta je s tremi točkami manj tri mesta nižja. Benevento Vida Belca, ki lovi prve točke v Serie A, bo nocoj gostoval pri predzadnji Veroni.

V italijanski drugoligaški druščini smo v soboto videli slovenski spopad. Tako kot Luka Krajnc, je tudi reprezentnat Aljaž Struna odigral celotno srečanje, obrambi Frosinoneja in Palerma pa sta svoje naloge opravili z odliko in s 15. točko sezone zadržali vodilni poziciji. Po porazu z Düsseldorfom je stik z mesti z vrhom lestvice izgubila Arminia, v dresu katere je Andraž Šporar igral do 65. minute. Romana Bezjaka kljub dvema goloma v mreži Škotske ni bilo v postavi Darmstadta, ki je s 3:0 klonil v Ingolstadtu in je trenutno osmi.

V ruskem prvenstvu še naprej odlično kaže Zenitu, ki pa je v 13. krogu prvič klonil, a kljub porazu z Arsenalom zadržal vodstvo. Miha Mevlja ob porazu z 0:1 odigral celotno srečanje, kar velja tudi za Bojana Jokića, ki se je pred domačimi gledalci razveselil skalpa Lokomotive. Drugouvrščena ekipa lige je padla po zadetku v drugem polčasu dvoboja, Ufa pa je prišla še do četrte zmage, s 17 točkami pa drži sedmo mesto. Miral Samardžić, ki je zaradi poškodbe izpustil dvoboja z Anglijo in Škotsko, je z zadnjim Anžijem gostoval pri Uralu in klonil z 2:1. Zaradi prepovedi igranja Gregorja Balažica je Jeseničan ostal brez slovenskega obračuna.

Nejc Skubic s Konyasporom ni ustavil naleta Galatasarayja, ki se je v osmem krogu veselil zmage z 0:2. Skubic je v obračunu z vodilno ekipo lige odigral vseh 90 minut, Konyaspor pa je po petem porazu zdrsnil na 15. mesto. Še vedno pa odlično kaže Göztepeju, ki je po peti zmagi splezal že za hrbet vodilnih Carigrajčanov. Povratnik med turške prvoligaše je bil uspešen tudi v prestolnici, Rajko Rotman pa je ob zmagi z 1:3 igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

Pred gostovanjem Liverpoola so se nove zmage veselili tudi Mariborčani, ki so bili po rezultatskem preobratu uspešni v Velenju. Po izenačenju v drugem polčasu je odločilni zadetek prispeval Damjan Bohar, ki je bil pred tedni natančen tudi v uvodni tekmi skupinskega dela UEFA Lige prvakov. V gostujočem dresu je igral tudi Mitja Viler. Amedej Vetrih in Matija Širok pa sta dodala delež k najvišji zmagi letošnje sezone Prve lige Telekom Slovenije. Domžalčani so s 6:0 odpravili Ankaran Hrvatine.

Kobenhavnu v domačem prvenstvu v tej sezoni ne gre najbolje, saj je v 12. krogu klonil že četrtič. Pokalni in državni prvak je izgubil pri Odenseju, ki je gostujočo mrežo načel že v uvodni minuti tekme, nato pa minimalno prednost zadržal vse do konca tekme. Verbič s soigralci ni uspel preobrniti poteka srečanja. Antonio Mlinar Delamea se je z New England Revolution veselil zmage nad New York Cityjem, ki je klonil z 2:1. Reprezentančni branilec ni dobil priložnosti za igro. Tim Matavž je s četrouvrščenim Vitessejem remiziral v gosteh pri Heraclesu, Šempetrčan pa je vnovič odigral vseh 90 minut.

Prestižne zmage so se na Cipru razveselili v taboru Pafosa. Jan Koprivec je v dvoboju z AEL Limassolom zaklenil svoja vrata, gostje pa so gol za zmago dosegli v 90. minuti in s tretjo zmago v zadnjih štirih tekmah splezali na tretje mesto lestvice.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA