17.09.2017 | 2. SNL
Obilno deževje odneslo pet srečanj, Radomlje skočile pred Dekančane

Padavine so že v minulem krogu odneslo srečanje Zarice in Nafte, nova pošiljka padavin pa je močno oklestila tudi izvedbo sedmega kroga 2. SNL, saj so bile v soboto odigrane zgolj tri tekme. V Rogaški Slatini so se veselili Radomljani, Nafta je na domači zelenici ugnala Ravenčane, z delitvijo točk pa sta se razšla Jadran in Krka.

Dekančani so tako še vedno neporaženi, saj so štirim zmagam dodali še tretji neodločeni izid. Dvoboj na Primorskem se je sicer pričel po željah Novomeščanov, saj so v 16. minuti povedli z golom Mateja Potokarja. Dekančani so krenili v lov po izenačujoči zadetek, ki so ga iz vidika gostov dosegli v najmanj ugodnem trenutku. Dve minuti pred koncem prvega dela tekme je Darka Marjanovića premagal Luka Stepančič, s štirimi zadetki tudi najboljši strelec primorskega drugoligaša. Dolenjci so bolje odprli tudi drugi polčas, saj so po dobri uri igre še drugič povedli. Za vodstvo z 2:1 je zabil izkušeni Danijel Dežmar, a tudi tokrat prednost ni zdržala do zadnjega sodniškega žvižga. V 80. minuti je za novo izenačenje poskrbel Jurij Požrl, gostitelji pa so dvoboj sklenili z deseterico igralcev, saj je bil tri minute po izenačenju zaradi drugega rumenega kartona izključen Gregor Ščulac.

Jadran je po remiju drugo mesto prepustil Radomljam, ki so v Rogaški Slatini vknjižile že peto zmago v nizu. Obračun na vzhodu Slovenije je postregel s petimi zadetki. Gostje so domačo mrežo načeli že v deseti minuti dvoboja, ko je najstrožjo kazen v zadetek pretvoril Igor Barukčić. Radomljani so vodstvo po golu svojega kapetana zadržali vse do 32. minute, ko je na nasprotni strani igrišča udaril Alen Neskić. Lani drugi strelec 3. SNL sever se je razveselil drugoligaškega prvenca, a je ob koncu tekme dočakal odgovor lanskega tekmeca za vrh ligaške strelcev. Še prej, zgolj tri minute po domačem izenačenju, so se v taboru Radomelj veselili novega vodstva. V polno je meril Adel Halilović in postavil tudi izid polčasa. Domači gledalci, zbralo se jih je okrog 200, so v 65. minuti videli novo izenačenje, Davida Adama je matiral Matija Biruš. A gostitelji tudi po drugem izenačenju niso uspeli odviti vseh napadov Radomljanov, ki so zadetek za zmago s 3:2 dosegli dve minuti pred koncem tekme. Že osmega gola v letošnji sezoni se je veselil Anel Hajrić, Radomlje pa so z novo zmago ulovile Muro, ki pa jo še čaka tekma sedmega kroga.

Najmanj zadetkov je videlo 300 gledalcev v Lendavi. Nafta, ki je minuli vikend zaman odpotovala v Kranj, saj razmočeno igrišče ni dovoljevalo nogometne igre, so na zahtevni zelenici z 2:1 ugnali ravenski Fužinar. Korošci so se v zaostanku znašli že v uvodu srečanja, ko je Darjana Curanovića ugnal Mateo Monjac. Nafta je prednost zadržala do odhoda na odmor, gostje pa so udarili po uri igre, ko se je pod izenačujoči zadetek podpisal Nik Fasvald. Prekmurci niso ostali brez odgovora, nove točke pa je priigral mož, ki je bil pred dvema tednoma lendavski junak prekmurskega derbija. Leon Šerugoa je v 74. minuti zadel za tretjo domačo zmago Nafte in Lendavčane z desetimi točkami popeljal do sedmega mesta lestvice.

Obilno dežvje je preprečilo izvedbo sobotnih dvobojev Doba in Brava, Ilirije in Drave, Veržeja in Zarice, odpadli pa sta tudi nedeljski tekmi Brežic in Mure ter Brd in Tabora. Termini bodo določeni naknadno.

 

Fotografija osebe Nogometna zveza Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: NK Brežice

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA