10.04.2017 | A
Ob Verbiču dvakrat v polno tudi Novaković

Novi teden prinaša prve četrtfinalne tekme v UEFA Evropski ligi in UEFA Ligi prvakov, v kateri slovenske barve zastopa Jan Oblak. Škofjeločan bo z Atleticom v sredo gostil Leicester City, v soboto pa je odigral mestni derbi z Realom in iztržil remi. Oblaka je v 52. minuti premagal Pepe, gostje pa so pet minut pred koncem, po golu Griezmanna, prišli do točke, s katero so obdržali tretje mesto.

Z dvema zadetkoma se je v dresu Maribora proslavil Milivoje Novaković, ki pa se na Bonifiki vseeno ni uspel razveseliti zmage, saj so Koprčani iztržili remi. Izkušeni napadalec je v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije dosegel že devet zadetkov. Na Danskem je bil natančen tudi Benjamin Verbič. Vojničan se je razveselil petega zadetka sezone, prvega po lanskem oktobru. Nekdanji član Celja je v 54. minuti dvoboja z Nordsjaellandom izkoristil najstrožjo kazen, a je vodstvo Kobenhavna trajalo vsega dve minuti. Aktualni prvak ima pred Bröndbyjem deset točk prednosti.

Pri južnih sosedih smo bili priča derbiju vodilnih moštev lige. Razprodana Rujevica je gostila obračun Rijeke in Dinama, ki za prvourščenim moštvom tudi po tekmi zaostaja štiri točke. Gostitelji so po zadetku v drugem polčasu vodili vse do zaključnih minut, ko pa je prednost izničil Soudani. Roman Bezjak je igral do 65. minute, Matic Črnic pa je, podobno kot Petar Stojanović, tekmo spremljal s klopi za rezerviste.

Slovenskemu spopadu so se tokrat »izognili« tudi v italijanski Serie A, med peterico reprezentantov pa se nihče ni veselil zmage. Chievo, za katerega sta celotno tekmo odigrala tako Valter Birsa kot Boštjan Cesar, je po dveh zadetkih Higuaina klonil pri Juventusu in doživel še tretji poraz v nizu. Na lestvici kljub neodločenemu izidu s Sassuolom najbolje kaže Atalanti Jasmina Kurtića. Belokranjec je v obračunu z nekdanji klubom igral do 55. minute, srečanje pa se je končalo z izidom 1:1. Kurtić in soigralci zasedajo peto mesto, na osmem pa najdemo Fioretino. Firenčani so gostovali pri Sampdorii, iztržili točko, Josip Iličić pa je igral v prvem polčasu. Miha Zajc je remi Empolija in Pescare spremljal s klopi.

V Serie B je Frosinone Luke Kranjca po treh zaporednih remijih vodstvo prepustil Spalu. Krajnc je ob ponedeljkovem remiju z Avellinom igral v drugem polčasu, v sobotni tekmi z Ascolijem pa je obsedel na klopi. Brez zmage je v minulem tednu ostal tudi Carpi. Po torkovem remiju brez zadetkov s Pro Vercellijem sta Vid Belec in Aljaž Struna od uvodne minute pričela tudi obračun z Avellinom, ki je na svojem igrišču slavil minimalno zmago. Carpi po 35 krogih drži deseto mesto in za mesti, ki vodijo v končnico, zaostaja dve točki.

Kevin Kampl lahko s soigralci vnovič obžaluje zaključne minute, saj je Bayer v Leipzigu izgubil po golu v 93. minuti, ko so gostitelji zadeli z igralcem manj. Kampl je v obračunu z drugo ekipo Bundeslige odigral celotno tekmo, Leverkusenčani pa po že 13. porazu sezone zasedajo skromno 12. mesto. Nekoliko uspešnejši je bil St. Etienne, ki se je na svojem igrišču pomeril s prvim zasledovalcem Nantesom in po izenačujočem zadetku prišel do točke. Robert Berić je odigral celotno srečanje.

Miha Mevlja je v minulem tednu odigral dve temi. V začetku tedna je s soigralci brez zadetkov  remiziral v tekmi s Krasnodarjem, vajo pa ponovil tudi v obračunu z moskovsko Lokomotivo. Bojan Jokić pa konec tedna ni uspel preprečiti domačega poraza Ufe v tekmi z vodilnim Spartakom, ki je slavil z 1:3. Gorenjec je v ruskem prvenstvu prvič zaigral v začetni enajsterici.

Andraž Struna se je po treh zaporednih porazih veselil še 12. zmage v sezoni. Hearts so z 1:0 ugnali Dundee FC in ostali na petem mestu lestvice. Starejši od bratov Struna je odigral celotno tekmo.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA