20.02.2018 | Futsal AA
Nov izvrsten vikend Slovencev na tujem

Za slovenskimi futsal igralci na tujem je izvrsten vikend. Očitno so prenesli dobro formo in pripravljenost z evropskega prvenstva, ki je potekalo v Ljubljani med 30.1. in 10.2.

HRVAŠKA:

DP Hrvaške, 12. krog, 16.2.
Split Tommy – Dinamo 6:2
Novo Vrijeme Apfel – Brod 035 7:1

Na Hrvaškem je po 12. krogu prišlo do spremembe na vrhu prvenstvene lestvice. Tam je vnovič MNK Split Tommy Mateja Fiderška, ki je bil tokrat s 6:2 boljši od Dinama. Splitčani imajo 31 točk, Dinamo 30, na tretjem mestu pa je MNK Novo Vrijeme Apfel, kjer uspešno igra kapetan reprezentance Igor Osredkar. Prav Igi se je ob zmagi proti Brodu vpisal med strelce – zadel je za 5:0, na koncu pa je bilo 7:1.

ITALIJA:

DP Italije, Serie A, 19. krog, 16.2.
Block Stem Cisternino – Lazio 3:6
DP Italije, serie A2, 15. krog, 17.2.
Civitella Sicurezza Pro – Nuova Comauto Prato 2:2

DP Italije, serie B, 16. krog, 17.2.
Maccan Prata – Petrarca 8:7


V elitni italijanski ligi Serie A je Dejan Bizjak prišel v 19. krogu do zelo pomembne zmage z Laziem, ki se bori za obstanek. Tokrat so v gosteh porazili neposrednega konkurenta (s 3:6) in si pustili odprta vrata v lovu na obstanek med elito.

Dobro kaže Nejcu Hozjanu v Serie A2. Z ekipo Civitella Sicurezza Pro zaseda 4. mesto, tokratno tekmo 15. kroga pa je začel v prvi postavi.

Za veliko presenečenje je v italijanski ligi Serie B poskrbela ekipa Tilna Štendlerja in Danija Vulikiča. Doma so z 8:7 porazili vodilno vrsto lige Petrarco, kjer igrata tudi dva asa – AdrianO Foglia (nekdanji italijanski reprezentant) in Lucas Maina (nekdanji argentinski reprezentant). Slovenca sta se to pot izkazala: Štendler je prispeval štiri podaje, Vulikič pa dva gola. Petrarca ostaja na 1. mestu (43 točk), Maccan Prata pa osma.

Tekst: D.P.
Foto: Maccan Prata

SORODNE NOVICE

 • 21.03.2018 | Futsal AA
  Fideršek zadeva, Osredkar in Štendler poškodovana
  Minuli vikend naših igralcev na tujem je zagotovo obeležil Matej Fideršek. Z ekipo Split Tommy (v njo se je preselil lani iz tabora prvaka ekipe FutureNet Maribor) je vodilna ekipa hrvaške lige. Splitčani in Dinamo Futsal imata po 43 točk, tri manj pa Makarska, ki pa nastopa brez poškodovanega Igorja Osredkarja (muči ga desni gleženj).
 • 17.03.2018 | Futsal AA
  Zbrala se bo ženska futsal reprezentanca
  Na prvem reprezentančnem zboru, po potrditvi reprezentance, se bo zbrala ženska futsal reprezentanca, ki jo v drugi polovici leta čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Zbor igralk in vodstva bo v soboto, 24.03.2018, ob 09.45 uri pred Športno dvorano v Podčetrtku. Ekipa bo vadila pod taktirko selektorja Dejana Krambergerja.
 • 17.03.2018 | Futsal AA
  Dobovičnik in Kramberger potrjena za selektorja
  Izvršni odbor NZS je na svoji seji dne 15.03.2018 sprejel sklepe o imenovanju selektorjev futsal reprezentanc Slovenije in imenovanju novih futsal reprezentanc Slovenije. Z uvedbo uradnih UEFA tekmovanj za futsal ženske reprezentance in futsal reprezentance do 19 let je NZS imenovala novi reprezentanci (prej selekciji).
 • 08.03.2018 | Futsal AA
  Selektor Kramberger pohvalil pristop igralk
  Z delom nadaljuje tudi ženska futsal selekcija, ki je v času finalnega turnirja pokala Terme Olimia v Podčetrtku opravila že tretji zbor. Konec meseca se sledi prva večdnevna akcija.
 • 26.02.2018 | Futsal AA
  Velika nagrada za kapetana Igorja Osredkarja
  Nagrada za dobre igre je prišla tudi po koncu prvenstva. Evropska nogometna zveza Uefa je v izbrala najboljših pet igralcev, obelodanili pa so tudi ekipo 11. evropskega prvenstva. V tej ekipi je ob vseh eminentnih imenih svoj prostor zasluženo našel tudi kapetan Slovenije Igor Osredkar!
 • 24.02.2018 | Futsal AA
  Ženska futsal selekcija ima jasen cilj
  „To je naš tretji zbor in tudi zadnji pred prvo trodnevno akcija. Ponovili bomo narejeno na prvih dveh zborih in še nadgradili igro pri prekinitvah. Zavoljo poškodbe smo ostali brez Tanje Voga, pogrešali pa bomo tudi Manjo Rogan,“ je povedal trener selekcije Dejan Kramberger.
 • 07.02.2018 | Futsal AA
  Dobovičnik: V tem stanju smo blizu limita
  Kar zadeva naše igre, bomo še naredili analizo. Videli bomo, če sploh obstajajo še kakšne rezerve. Na fante pa sem vsekakor zelo ponosen, veliko znoja je bilo prelitega za četrtfinale. Fantje so dozoreli, imajo izkušnje, edina prava pot je, da vsi ostanejo v reprezentanci, da si poskusijo urediti življenje tako, da ostanejo v izbrani vrsti. Starost, ki jo imajo nosilci igre, ni taka, da bi se morali posloviti.
 • 06.02.2018 | Futsal AA
  Z dvignjeno glavo in ponosom, ker so trikrat napolnili Stožice
  "Menim, da je prihodnost futsala v Sloveniji svetla. Upam, da se čim več mladih odloči za ta čudovit šport. Reprezentanco pa je pohvalil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki nas je po zadnji tekmi obiskal v garderobi in nam čestital, ker smo dostojno zastopali barve Slovenije in poskrbeli za ugled NZS-ja,“ je po zadnji tekmi povedal kapetan Igor Osredkar.
 • 05.02.2018 | Futsal AA
  Častno slovo Slovenije pred polnimi Stožicami
  Slovenska futsalska reprezentanca je končala nastope na evropskem prvenstvu v Ljubljani. V četrtfinalu jo je premagala aktualna evropska podprvakinja Rusija z 2:0 (0:0). Ta se bo v polfinalu merila z boljšim iz torkovega dvoboja med Portugalsko in Azerbajdžanom. Že pred tem si je polfinale priigral Kazahstan, ki je s 3:1 izločil Srbijo.

DELI NA