Nogometaši podpisali zaobljube v podporo čistemu športu

Nogometna zveza Slovenije se je tudi letos pridružila svetovni kampanji »Play True Day«. Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) v sodelovanju z različnimi organizacijami aktivnosti izvaja 10. aprila oziroma v tednu pred in po tem datumu.

Aktivnostim, ki so v Sloveniji znane kot Dan čistega športa, se je minuli konec tedna pridružila tudi Nogometna zveza Slovenije. Promocijske aktivnosti na nogometnih zelenicah so bile izvedene v sklopu tekem 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije in na tekmah 20. kroga 1. SML/SKL, ki so bile odigrane 7. in 8. aprila, ter na kvalifikacijski tekmi ženske reprezentance v petek, 6. aprila.

Nogometaši so v okviru promocijskih aktivnosti prejeli majice z napisom »Igram pošteno«, ki so jih člani prve enajsterice oblekli ob izhodu na igrišče pred začetkom tekme. Drugi del promocijskih aktivnosti je vključeval podpis zaobljuje v podporo čistemu športu. Podpis zaobljube je možen tudi na tej povezavi.

Gre za aktivnosti, ki so namenjene promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Namen preventivnih aktivnosti je seznaniti športnike, športno in splošno javnost o boju proti dopingu. 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si in klubi

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2023 | Družbena odgovornost
    Slovenska reprezentanca slepih in slabovidnih na prvem mednarodnem turnirju
    Med 2. in 5. decembrom 2023 je na Kosovem pod okriljem Nogometne zveze Kosova, Mednarodne športne organizacije slepih (IBSA) in Uefe, potekal poseben mednarodni nogometni turnir "Challenge Cup". Ta dogodek je sovpadal z mednarodnim dnem invalidov in je privabil ekipe iz različnih držav, prvič v zgodovini tudi Slovenijo.
  • 27.11.2023 | Družbena odgovornost
    "Football for a Better Chance 2.0" v Covercianu
    Vikend, ki je zaznamoval zaključek triletnega projekta "Football for a Better Chance 2.0", je potekal v Covercianu, srcu italijanskega nogometa. Projekt, sofinanciran s strani Evropske komisije in pod vodstvom FIGC, se je osredotočil na socialno izključenost in radikalizacijo med mladimi, starimi od 14 do 18 let.
  • 20.07.2022 | Družbena odgovornost
    NZS krepi sodelovanje z Zvezo društev slepih in slabovidnih
    Nogometna zveza Slovenije že vrsto let izvaja številne družbeno-odgovorne dejavnosti, s katerimi želi deprivilegiranim osebam izboljšati življenje. Krovna nogometna organizacija je na podlagi zelo uspešnega sodelovanja z Rdečim križem Slovenije in Specialno olimpijado Slovenije in Društvom za zdravje srca in ožilja začela vzpostavljati tesen odnos tudi z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije.
  • 18.10.2021 | Družbena odgovornost
    NZS gostila finale nogometne lige SOS 2021
    V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli teden potekal tradicionalni Finale nogometne lige Specialne olimpiade Slovenije, ki se ga je udeležilo več kot 100 nogometašev iz celotne Slovenije.
  • 03.10.2021 | Družbena odgovornost
    Foto utrinki: V Stožicah smeh, veselje, nogomet in dobrodelnost
    Petkov večer na stadionu Stožice je minil v duhu nogometa in dobrodelnosti. Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije in Fundacijo Miroslava Cerarja soorganizirala dobrodelni večer »Botrstvo v športu«, na kateri so s pomočjo donacij zbirali sredstva za štipendije mladih športnikov iz socialno ogroženih okolij.
  • 13.03.2021 | Družbena odgovornost
    Nogometne legende Slovenije in Hrvaške na pomoč prizadetim v potresu
    Potres, ki je konec minulega leta prizadel območje v siško-moslavaški županiji, z epicentrom blizu Petrinje, je združil Slovenijo in Hrvaško. V soboto bodo na pomoč prizadetim priskočile tudi nogometne legende obeh držav.
  • 06.02.2020 | Družbena odgovornost
    Europa Donna Slovenija in NZS z donacijo Onkološkemu inštitutu Ljubljana
    Združenje Europa Donna Slovenija je s simbolično predajo čeka za 20.000 evrov generalni direktorici Onkološkemu inštitutu Ljubljana Zlati Štiblar Kisić zaključila akcijo zbiranja sredstev za nakup naprave DXA.
  • 29.09.2019 | Družbena odgovornost
    Bodimo srčni junaki
    Nogometna zveza Slovenije tudi letos podpira Svetovni dan srca pod geslom “Bodimo srčni junaki.” Vsak srčni utrip je dragocen, skrbno ga varujmo. Vsak dan živimo v dobro zdravja našega srca in za zdrava srca naših najbližjih ter vseh, ki jim lahko pomagamo.
  • 23.09.2019 | Družbena odgovornost
    Na Brdu zbrali skoraj 9000 evrov za pediatrično kliniko
    Na Brdu pri Kranju sta revizijska družba PwC in Nogometna zveza Slovenije (NZS) izpeljali drugi dobrodelni poslovni nogometni turnir Nogomet za boljši svet. Udeleženci so skupno zbrali 8880 evrov, ki so jih podarili Pediatrični kliniki UKC Ljubljana.
  • 08.04.2019 | Družbena odgovornost
    Tudi letos za šport brez dopinga
    Nogometna zveza Slovenije se bo tudi letos pridružila svetovni kampanji »Play True Day«, ki jo pri nas poznamo kot Dan čistega športa. Gre za aktivnosti, ki so namenjene promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. 

DELI NA