04.04.2018 | WU19
Nizozemke prevelik zalogaj

Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 začela z porazom. Na Madžarskem so bile z 0:6 od Slovenije boljše nizozemske vrstnice. Varovanke selektorice Petre Mikeln bodo 2. tekmo kvalifikacij odigrale v soboto, 7. aprila, na drugi strani bo Madžarska. Gostiteljice so na prvi tekmi kvalifikacij doživele tesen poraz proti Švedski (0:1).

Evropsko prvenstvo bo med 18. in 30. julijem v Švici.

Elitni krog kvalifikacij za Evropsko prvenstvo WU19 2018:

Nizozemska – Slovenija 6:0

Strelke: Waterham (7'), Jansen (40'), Smits (45+2', 82'), Doorn (79'), Van Deursen (90+1)
Rumeni kartoni: /
Rdeči kartoni: /

Nizozemska: Van Domselaar, Waterham, Ypema (od 46. Doorn), Dijkstra, Nouwen (od 46. Levels), Van Deursen, Jansen, Olislagers (od 64. Kalma), Smits, Pelova, Weerden
Slovenija: Šapek (od 29. Božič), Vrhovnik, Česnik (od 77. Markovič), Agrež, Makovec, Križaj, Pleterski, Mori, Intihar, Pintarič (od 46. Kovačič), Frangež.

Potrdile svojo kakovost

Slovenija je odločno začela elitni del kvalifikacij, čeprav je imela zdravniška služba reprezentance v minulih dneh precej dela. V našem taboru so se zavedale moči tekmic, ki veljajo za ene najboljših v tej starostni kategoriji. Med letoma 2010 in 2017 so bile leta 2014 evropske prvakinje, v letih 2010, 2016 in 2017 pa tretje na Stari celini.

Menjava vratarke

Svoje kvalitete so igralke iz dežele tulipanov dokazale tudi to pot. Povedle so v 7. minuti. V zadnjih sedmih minutah prvega polčasa je našim dekletom popustila zbranost, Nizozemke so zabile še dva gola. Vmes je Slovenija menjala vratarko, namesto poškodovane Nike Šapek je med vratnici stopila Pija Božič.

Odločen začetek

"Danes se enostavno nismo uspeli zoperstaviti odlični ekipi Nizozemske. V tekmo smo stopili odločno, vendar hitro prejeli zadetek, sredi prvega polčasa smo zaradi poškodbe morali menjati vratarko. Poraz je visok, zdaj bo potrebno strniti glave in se pripraviti na tekmo z Madžarsko," je po tekmi povedala selektorica Petra Mikeln.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2018 | WU19
  Tesen poraz v Zenici
  Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je s porazom (0:1) sklenila gostovanje v Bosni in Hercegovini. Odločitev o zmagovalcu je padla v 1. polčasu, ko je edini gol dosegla Minela Gačanica. Dekliška izbrana vrsta z delom nadaljuje julija.
 • 18.06.2018 | WU19
  Visoka zmaga mladink v Zenici
  Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je s 4:0 v Zenici ugnala izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Gole za zmago so prispevale Neva Kumalič, Ana Milovič in Kim Juršnik, en zadetek pa so si domačinke zabile same. Ekipi se bosta pomerili še v sredo ob 11. uri.
 • 17.06.2018 | WU19
  Mladinke dvakrat proti BiH
  Včeraj se je zbrala, danes pa je proti Bosni in Hercegovini odpotovala ženska mladinska reprezentanca. V ponedeljek in sredo se bodo varovanke selektorice Petre Mikeln pomerile z domačimi vrstnicam, tekmi bosta na sporedu v Zenici.
 • 12.06.2018 | WU19
  Mladinke v BiH
  Mladinke se pripravljajo (skupne priprave bodo tudi v juliju, septembra pa tekmi z Madžarsko) na kvalifikacije za Euro 2019, prvi del kvalifikacij pa bo na sporedu med 3. in 9. oktobrom na Švedskem. Poleg Slovenije in gostiteljice bosta nastopili še izbrani vrsti Izraela in Kazahstana.
 • 10.04.2018 | WU19
  Švedinje po preobratu
  „Rezultat ni pozitiven, kljub temu so dekleta pokazala pravo mero discipline v obrambi. Vseeno je bilo še preveč nihanj v igri, kar bomo morali v bodoče popraviti. Jedro ekipe ostaja v tej reprezentanci še naslednje leto, saj je izhodnih deklet letnika 99’ samo pet,“ je po koncu kvalifikacij razmišljala selektorica Petra Mikeln.
 • 10.04.2018 | WU19
  Po častno slovo proti Švedski
  Na evropsko prvenstvo, ki bo med 18. in 30. julija v Švici, so se poleg domačink gostiteljic uvrstile tudi Danska, Nemčija, Italija in Španija. V „slovenski“ kvalifikacijski skupini 5 so ekipe precej izenačene: pred zadnjim krogom imata Nizozemska in Švedska po štiri točke, Madžarska pa tri.
 • 07.04.2018 | WU19
  Proti domačinkam zmanjkalo zbranosti
  “Tekma je bila enakovredna, v ključnih trenutkih pa nismo znali izkoristiti priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Naredili smo veliko tehničnih napak, kar je nasprotnikom omogočalo izvedbo nevarnih protinapadov,“ je nastop svojih varovank ocenila selektorica Petra Mikeln.
 • 06.04.2018 | WU19
  Ponoviti september 2017
  „Madžarsko ekipo dobro poznamo, saj smo v jeseni z njimi odigrali dve tekmi in bili na obeh uspešnejši. Vendar prijateljske tekme so eno, uradne drugo. Čaka nas izjemno težka naloga. Prva vratarka Nika Šapek je zaradi poškodbe že zaključila s tekmami v Telkiju, zato bo njeno mesto prevzela Pia Božič, ki je morala vstopiti že na tekmi z Nizozemsko,“ je pred tekmo povedala selektorica Petra Mikeln.
 • 03.04.2018 | WU19
  Po priložnost in dokazovanje na Madžarsko
  Danes zjutraj se na Madžarsko odpravlja mladinska ženska reprezentanca Slovenije, ki jo čaka elitni del kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 18. in 30. julijem v Švici. Tekmice Slovenije v zadnji fazi kvalifikacij bodo Nizozemska, Madžarska in Švedska.

DELI NA