16.05.2018 | 2. SNL
Naslov oddan, drugo mesto še ne

Mura je z nedeljsko zmago potrdila napredovanje med prvoligaše. Naslov drugoligaškega prvaka je oddan, fronta za drugo mesto pa ostaja odprta. Po spodrsljaju Nafte, ki bo tokrat gostovala v Vipolžah, so se na drugo mesto vrnili Ptujčani. Drava bo gostja soboške Fazanerije, v igri za drugo mesto pa ostajajo tudi Radomljani, ki se odpravljajo k ljubljanskemu Bravu. Nič manj pestro ni niti v boju za obstanek.

 

Sobota, ob 15.30: MURA - DRAVA PTUJ
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: Nik Lorbek (Mura)
Neposredni prenos: Sportklub

V Fazaneriji bodo po petih letih čakanja spet spremljali prvoligaški nogomet. Nogometaši Mure so, potem ko so krog pred tem še drugič to sezono izgubili s Krko, v dvoboju s Kraševci potrdili naslov prvaka 2. SNL in z navijači proslavili preboj med prvoligaše. Sežansko mrežo je že v prvem polčasu dvakrat zatresel Matic Maruško, ki je v Fazaneriji že igral prvoligaški nogomet, kar velja tudi za Žigo Kousa, ki je nekaj minut pred koncem tekme potrdil visoko zmago črno-belih. Naslov prvaka je dva kroga pred koncem prvenstva oddan, nadaljuje pa se troboj za drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Pred 29. krogom tekmovanja so v najboljšem položaju Ptujčani, ki so v nedeljo s pol ducata zadetkov odpravili zadnjeuvrščeni Veržej. Kurenti bodo v prekmurski prestolnici iskali maščevanje za jesenski poraz, z zmago pa bi zadržali ugoden položaj pred zadnjim dejanjem sezone. Jesenski obračun nedeljskih tekmecev je v najstarejšem slovenskem mestu ponudil preobratov gostov, vloga osrednjega junaka pa je po dveh golih pripadla Roku Sirku.

 

Sobota, ob 15.30: BRDA - NAFTA 1903
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Bo Mura v zadnji tekmi pred svojimi navijači posredno pomagala tudi lendavskemu rivalu? Nafta si je v 28. krogu prvenstva privoščila spodrsljaj, ki bi lahko zasedbo Franca Fridla stal tudi drugega mesta. Na skrajnem vzhodu države so se odmevne točke veselili Brežičani, ki so dvakrat izničili domačo prednost, drugič pa z golom Marka Kuntariča izenačili v 93. minuti. Modri so zgolj teden dni po vrnitvi na drugo mesto lestvice znova izgubili najugodnejšo pozicijo, v zadnjih dveh krogih pa bodo morali upati tudi na pomoč tekmecev. Prekmurci se pred zadnjo tekmo sezone, ko bodo gostili dekanski Jadran, odpravljajo na neugodno gostovanje v Vipolže. Spomladi prerojeni Brici so si z nizom zmag že pred časom zagotovili praktično neulovljivo prednost pred cono izpada, z zmago v Rogaški Slatini – zadel je Miha Simčič Zuljan – pa so tudi formalno potrdili tretjo zaporedno sezono med drugoligaši. Novembrski spopad je pripadel Nafti, a so gostitelji vse tri zadetke dosegli v zaključni četrtini srečanja. Kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: AŠK BRAVO - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Andraž Stojanoski
Prepoved igranja: Marko Roškar in Žan Trontelj (Bravo)

Radomljani ostajajo tik za hrbtom Drave in Nafte. Četa trenerja Nermina Bašića je sestavila spoštovanja vreden niz, izkoristila nekaj ptujskih in lendavskih spodrlsjajev ter se povsem približala favoriziranima tekmecema. Ptujčani bežijo za štiri, Lendavčani pa zgolj dve točki, ob ugodnem razpletu pa bi se lahko Radomlje že ta konec tedna povsem približale drugemu mestu. Rumeni so sicer v minulem vikendu zanesljivo dobili tudi sosedski derbi z Dobom, vknjižili še šesto zmago, v zadnjih devetih tekmah pa nabrali kar 25 od možnih 27 točk. Anel Hajrić in soigralci bodo podaljšanje uspešne serije napadli v prestolnici, v gosteh pri Bravu, ki je po remiju na Ravnah zdrsnil na sedmo mesto ligaške razredelnice. Dvoboj s Fužinarjem se je končal z izidom 1:1, potem ko so gostje izenačili z golom Domna Jugovarja, še lani člana Radomelj. Z enakim rezultatom je postregel tudi novembrski spopad Radomljanov in Ljubljančanov, domače je v vodstvo popeljal Anel Hajrić, pri gostih pa je bil natančen Haris Kadrić. Bodo Radomlje ostale v igri za drugo mesto?

 

Sobota, ob 15.30: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - ZARICA KRANJ
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: Matic Slavec (Tabor) ter Matic Ahačič in Tim Matič (Zarica)

Še bolj tesna je na dnu lestvica borba za mesta, ki prinašajo obstanek. Jasno je, da bo zadnje mesto zasedel Veržej, odprta pa je fronta za 15. mesto. V ognju so še štiri moštva, ob Brežicah, Fužinarju in Rogaški pa najslabše kaže Zarici. Kranjčani imajo enak točkovni izkupiček kot Rogaška, a so Slatinčani zaradi razpleta medsebojnih tekem v nekoliko ugodnejšem položaju. Gorenjce v zadnjih dveh krogih čakata zahtevni preizkušnji, konec maja bo v Kranju gostovala Mura, v soboto pa se zdesetkana četa odpravlja na neugodno gostovanje v Sežano. Brane Pavlin je ob bolečem porazu s Krko izgubil še dva aduta začetne enajsterice, saj sta tekmo z Novomeščani predčasno sklenila Matic Ahačič in Tim Matič. Tabor, ki v zadnjih tednih beleži precej spremenljive rezultate, nima takšnih težav s sestavo moštva. Kraševci so v Murski Soboto doživeli prvi poraz po petih tekmah neporaženosti, ob dveh pa so zmagah remizirali z Dravo, Bravom in Dobom. Z neodločenim rezultatom se je razpletla tudi tekma v Kranju, gledalci so novembra videli štiri zadetke

 

Sobota, ob 15.30: KRKA - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Tin Martić (Krka)

Z zmago v Kranju je na peto mesto lestvice splezala Krka, ki je bila z zadetkoma Dina Cvrtile in Daniela Vujčića, sicer nekdanjega člana Zarice, z 1:2 boljša od gorenjskega drugoligaša. Dolenjci so vknjižili šele četrto gostujočo zmago, farmacevtov pa gre precej bolje na domačem Portovalu. Moštvo Borivoja Lučića je dobilo deset od 14 domačih preizkušenj, nazadnje so se v Novem mestu opekli tudi vodilni muraši. Zadnji gostje novomeškega kluba pred koncem letošnje sezone bodo Ravenčani, ki se krčevito borijo za obstanek v drugoligaški konkurenci. Korošci so pomembno točko osvojili tudi minuli konec tedna, ko so pred svojimi gledalci remizirali z Bravom. Še na tretji tekmi zapored se je veselil Ranko Moravac, ki je izkoristil najstrožjo kazen, Fužinar pa se je z remijem še malce odmaknil nevarni coni in Zarici beži za dve točki. S ponovitvijo jesenskega scenarija, ko so Ravenčani Krko ugnali s 4:2, bi se koroški drugoligaš že močno približal obstanku. Kdo bo uspešnejši?

 

Sobota, ob 15.30: JADRAN DEKANI - ROGAŠKA
Sodnik: Borut Janžekovič
Prepoved igranja: Zoki Cvetković, Almin Kljajić, Žan Podgoršek, Luka Stepančič in Denis Šop (Jadran) ter Denis Mraz (Rogaška)

Še vedno trepetajo tudi v Rogaški Slatini. Kot že zapisano, imajo črno-beli enak točkovni izplen kot predzadnja Zarica, a četo prekaljenega Ibrahima Neskića rešuje razplet dvobojev s Kranjčani. Gorenjci so v Rogaški Slatini slavili z 0:2, črno-beli pa so Zarici vrnili z zmago 1:3 v Kranju in tehtnico z golom več na gostujočih tleh nagnili v svojo korist. A tako v Kranju kot Rogaški Slatini za zdaj premišljujejo predvsem o tem, kako na zadnjih dveh tekmah osvojiti še kakšno točko in se izogniti izpadu iz 2. SNL. Slatinčani se bodo po domačem porazu z Brdi znova pomerili s primorskim tekmecem, v soboto bodo gostovali v Dekanih. Jadran se je z gostovanja v Ljubljani vrnil praznih rok in z dvema rdečima kartonoma, čeprav se je Ilirija kar dvakrat znašla v zaostanku. Avtogol Vidmarja in enajstmetrovka Krivičića pa na koncu nista bila dovolj za točke. Gostitelji so v končnici tekme izkoristili izključitev Almina Kljajića in Žana Podgorška, Jadran pa je vknjižil še 12. poraz sezone, še devetega v nadaljevanju sezone.

 

Sobota, ob 15.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - VERŽEJ
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Povsem mirni ne morejo biti niti Brežičani, ki pa s tremi točkami zaloge pred Zarico vseeno dihajo nekoliko lažje kot preostali tekmeci. Posavci so prednost pred zasledovalci povečali na zahtevnem gostovanju v Lendavi, saj so bili šele četrti, ki so lendavsko zelenico zapuščali neporaženi. Zasedba trenerja Iztoka Kapušina se je v izredno zanimivem drugem polčasu, ko se je poleg štirih golov še dvakrat zatresel okvir gola, dobro upirali domači ekipi. Nafta je po zaslugi Oštreka in Novinića dvakrat povedla, a se gostje niso dali. V 59. minuti je izenačil Žiga Jurečič, v tretji minuti sodniškega dodatka pa je domače v težave spravil Marko Kuntarič, ki je za hrbet Florijana Raduhe pospravil odbito žogo. Brežičani bodo v soboto gostili zadnji Veržej, pri katerem odštevajo dneve do slovesa od drugoligaške konkurence. Oslabljeni Prleki so nazadnje pokleknili na Ptuju, močno pomlajeno ekipa je prejela šest zadetkov, a kar pet v drugi polovici srečanja. Veržej je eno od štirih zmag slavil tudi po spopadu z Brežicami, ki so ob Muri klonile po golu Sorka, lahko Prleki ponovijo vajo?

 

Sobota, ob 15.30: ROLTEK DOB - ILIRIJA 1911
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved igranja: Medin Bajrami (Ilirija)

Vseh osem tekem 29. kroga bo odigrani v soboto, ob 15.30. Izjema ne bo niti dvoboj Doba in Ilirije, ekip, ki sta trenutno v povsem obratnem položaju. Ljubljančani so dobili zadnja štiri srečanja, Dobljani pa so v sosedskem derbiju z Radomljami klonili še četrtič zapored. Matic Čretnik je dvakrat klonil v prvem polčasu, ko sta ga premagala Gal Primc in Anel Hajrić, zmago gostiteljev pa je v izdihljajih tekme potrdil Sandi Nuhanović. Modri so v aktualni sezoni pokazali manj kot v preteklih letih, ko so bili vajeni položaja tik pod vrhom lestvice. Sezona 2017/18 bo ostala v spominu po precejšnjih nihanjih, ki pa so bila večji del prvenstva značilna tudi za Ilirijo. Ljubljančani so svoje vrste strnili v zadnjih tednih, ko so prvič povezali več kot dve zaporedni zmagi. Pred zeleno-belimi so po Veržeju, Brežicah in Brdih pokleknili še Dekančani, ki pa so se v Šiški dobro upirali zasedbi Stanka Božičevića. Primorci so dvakrat povedli, gostitelji pa so zadetka za zmago s 4:2 zabili po tem, ko so že imeli številčno premoč. Jeseni so se v prestolnici veselili Dobljani, kdo bo boljši v soboto?

 

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA