20.09.2018 | 2. SNL
Nafta prvo mesto brani na Koroškem

Ljubitelji drugoligaškega nogometa bodo lahko v osmem krogu uživali vse od petka pa do ponedeljka, ko se bosta udarili ekipi Drave in Radomlje. Že v petek pa bo Nafta prvo mesto branila na Ravnah, obračun s Fužinarjem pa boste lahko spremljali tudi na spletni strani NZS.

Nogometaši Fužinarja so v Dobu vknjižili prve gostujoče točke v letošnjem prvenstvu, potem ko so pred tem ostali praznih rok v Ljubljani in Biljah. Srečanje z Dobljani je ponudilo tesen boj, obračun pa je pet minut pred koncem odločil Žan Medved. Posojeni napadalec Olimpije je eno od odkritij letošnje sezone, saj se je Štajerec, ki je pred meseci okreval po zahtevni poškodbi kolena, odlično znašel v krstni članski sezoni. Nekdanji up Aluminija je s štirimi zadetki najboljši strelec zasedbe, ki jo vodi Mihael Bukovec.

Prekmurec je dolga leta igral tudi v Lendavi, v dresu nekdanjega lendavskega prvoligaša je zbral 126 nastopov. Bivši vezist je del prvoligaše kariere pa je preživel tudi na Koroškem, pri Dravogradu in Korotanu, zatem pa ga je na sever Slovenije ponesla tudi ljubezen. Na Prevaljah je lani, potem ko se je Korotan meril med tretjeligaši, sklenil bogato nogometno pot, v petek pa mu zagotovo ne bo manjkalo motiva, a imajo svoje načrte tudi Bukovčevi rojaki.

Lendavčani bodo na Ravnah branili vrh ligaške razpredelnice, ki so ga zavzeli po odmevnem preobratu v spopadu z Bravom. Ljubljančani so pod lendavskimi griči že vodili z dvema goloma prednosti, a se Prekmurci niso predali. Modri so odgovorili s tremi zadetki Damirja Zeljka, Igorja Prahića in Marka Roginića prišli do popolnega preobrata. Četa trenerja Franca Fridla je vknjižila še peto ligaško zmago in tako zacelila rane po dveh skelečih porazih.

Nafta je v šestem krogu, potem ko je večino srečanja igrala z možem več, klonila v Postojni, nekaj dni zatem pa ostala še brez pokalnega četrtfinala, čeprav je Fridl pošteno premešal začetno enajsterico. Lendavčani v petek na Koroškem ne bodo preračunljivi, v boj za nove točke bodo krenili z najmočnejšimi orožji, tudi z Mitjo Novinićem, ki je spomladi z goloma odločil dvoboj na Ravnah. Lendavčani so se jeseni veselili tudi domačega skalpa Korošcev, ki pa so v sklopu poletnih priprav dokazali, da so lahko nevarni tudi za Nafto.

Lendavčani bodo pred kamero NZS branili prvo mesto, bodo na vrhu lestvice dočakali tudi deveti krog?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA