08.09.2018 | 2. SNL
Nafta prvič na kolenih, Drava na vrh

Z izjemo tekme Brava in Doba, ki bo zaradi reprezentančnih obveznosti Ljubljančanov na sporedu konec septembra, je pod streho tudi šesti krog prvenstva. Lendavčani so v Postojni doživeli prvi poraz sezone, kar so izkoristili Ptujčani in se s petkovo zmago zavihteli na vrh ligaške razpredelnice.

Drava je s petkovo tekmo proti Krki odprla spored šestega kroga 2. SNL. Dolenjci so v najstarejšem slovenskem mestu doživeli še drugi zaporedni poraz, potem ko so po golu Jake Bizjaka zaostajali že ob polčasu. Novomeščane je z golom v 59. minuti v igro vrnil David Škrbec, a so točke kljub vsemu ostale doma. V 76. minuti se je članskega prvenca razveselil Svit Sešlar, sicer 16-letni sin ptujskega stratega Simona Sešlarja. Kot že zapisano, je Drava s četrto zmago sezone skočila na prvo mesto 2. SNL, modri pa imajo enako število točko kot Nafta in Bravo.


Medtem ko bodo Ljubljančani svojo obveznost iz šestega kroga opravili šele konec meseca, so Lendavčani v Postojni gostovali v soboto. Gostovanje na Notranjskem se ni razpletlo po željah čete Franca Fridla, saj so gostitelji Nafti zadali prvi poraz sezone. Mathias Oyewusi Kehinde je domače v vodsto popeljal v deseti minuti tekme, le zgolj dve minuti kasneje pa so domači ostali brez izključenega vratarja Kristjana Matoševića, ki je storil prekršek za najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je v izenačenje pretvoril Arpad Vaš, v dramatičnem uvodu v srečanje pa je sledil nov šok za Prekmurce. Kehinde je v 18. minuti tekme udaril še drugič, gostitelji pa so z igralcem manj dosegli še en zadetek. V 54. minuti je v polno meril Viktor Koval. Ankarančani so po drugi zmagi pri devetih točkah.

Vlado Badžim, trener Ankarana Postojne: »Tekmo smo dobro odprli, po vodstvu pa smo ostali brez vratarja. Menjali smo sistem igre, fantje pa so pokazali določeno kakovost in z borbenostjo nadoknadili igralca manj. Na koncu smo zasluženo zmagali. Iskali smo situacije, ki bi lahko bile ugodne za nas. Pohvaliti moram svoje varovance, ki so pokazali karakter. Danes smo bili bolj kompaktni in zasluženo zmagali.«


Prve zmage so se v šestem krogu razveselili Brežičani, ki so se na domačem igrišču udarili z Biljenci. Podobno kot v Postojni, so gostje tudi v Brežicah izgubili po tem, ko so večji del tekme igrali z možem več. Že v 18. minuti je zelenico predčasno zapustil Edin Selimović, a se rezultat zatem ni več spremenil. Vsi trije zadetki so namreč padli v uvodnih 11 minutah. Posavce je v vodstvo popeljal Robert Drugovič, ki je bil natančen v osmi minuti. V deseti minuti je najstrožjo kazen izkoristil Nejc Doplihar in Biljenci vnovič vrnil v igro, a je bilo veselje gostov zgolj kratkotrajno. Zgolj nekaj sekund kasneje so Brežičani vnovič vodili, tokrat po golu Matea Panadića. Tako Biljenci kot Brežičani imajo po šestih krogih na svojem računu štiri točke.


V neposrednem prenosu na spletni strani NZS ste ljubitelji 2. SNL spremljali dvoboj Fužinarja in Rogaške, ki pa ni dal zmagovalca. Slatinčani so po golu v 32. minuti dobili prvi polčas. Po prostem strelu je domačo ekipo najprej rešil okvir gola, odbitek pa je v mrežo pospravil Tim Golob. Gostitelji so izenačenje lovili vse do zaključne faze srečanja, nato pa v 87. minuti prišli do strela z bele točke. Tilen Ahec je storil prekršek za najstrožjo kazen, odgovornost pa je prevzel Nemanja Gajić in Fužinarju priigral še osmo točko, Slatinčani imajo eno več.

Mihael Bukovec, Fužinar: »Trda in težka tekma proti ekipi, ki je dobro vodena. Nasprotnik je iz prve prekinitve dosegel gol. Znašli smo se v zaostanku in morali skozi celoten drugi del loviti rezultat, vseskozi napadati in bili na koncu nagrajeni, zmanjkalo pa nam je nekaj sreče, da bi vse točke ostale doma. Rogaški želim vse dobro v nadaljevanju prvenstva.«

Ibrahim Neskić, Rogaška: »Šlo je za pravo prvenstveno tekmo, ki je bila zelo borbena. Ekipi sta se dobro pripravili ena na drugo, po mojem mnenju pa je rezultat 1:1 najbolj pravičen. Igra je potekala v glavnem med obema kazenskima prostoroma, predvsem na protinapade. Vedeli smo, da ima Fužinar visoko in mlado zagnano moštvo. Čestitam obema ekipama za predstavo, mi smo s točko zadovoljni, domačinom pa želim uspešno nadaljevanje sezone.«


Prve drugoligaške zmage pred domačimi gledalci so se v nedeljskem obračunu z Ilirijo razveselili Beltinčani. Rumeni so v ljubljansko mrežo pospravili kar pet zadetkov, povedli pa so v deseti minuti, ko je v polno meril Jernej Trstenjak. Gostje so izenačili še pred odmorom, ko je prosti strel uspešno izvedel Jaka Corn. Ljubljančani so padli v nadaljevanju, ko so gostitelji zadeli kar štirikrat. V 51. minuti se je pred golom Ilirije najbolje znašel Rok Ropoša, ki je dve minuti kasneje vodstvo povišal z lob udarcem. Beltinci so po protinapadu v 77. minuti vodili s 4:1, po protinapadu in podaji Jana Kristla pa je zadel Jernej Tkalec. Visoko zmago domačih je v 81. minuti potrdil Luka Ciglarič. Beltinci so z novo zmago skočili na peto mesto.

Zlatko Gabor, trener Beltincev: »Po slabem prvem polčasu smo v nadaljevanju uspeli premagati dobrega nasprotnika. Igralcem čestitam samo za drugi polčas. Hvala navijačem, naš cilj je še vedno obstanek v ligi.«

Željko Mitraković, trener Ilirije: »Spet poraz v gosteh. Odigrali smo odličen prvi polčas in zapravili zelo lepe priložnosti za vodstvo. V nadaljevanju pa smo povsem zatajili in po individualnih napakah domačinom podarili poceni zadetke. Mislim, da je rezultat malce previsok glede na potek srečanja. Tekmo moramo čimprej pozabiti in se dvigniti v nadaljevanju prvenstva. Domačim čestitam za zmago.«


Tabor je na domačem igrišču dobil tudi tretjo tekmo, po Iliriji in Radomljah pa so v Sežani pokleknili še Dekančani. Za domače vodstvo ob polčasu sta zadela Leon Sever in Papa Ibou Kebe. Prvi je zadel v 19., drugi pa 43. minuti, tekma pa je bila dokončno odločena v 59. minuti, ko je tretjo žogo v dekansko mrežo pospravil Dino Stančić. Poraz gostov je v 89. minuti ublažil Andrej Lukač, sicer posojeni član Tabora v Jadran.

Andrej Razdrh, trener Tabora: » Odigrali smo odličen prvi polčas, v tekmo smo vstopili odločno, brez kakršenkoli kalkulacij. Drugi del drugega polčasa smo odigrali nekoliko slabše in v zadnjih minutah srečanja prejeli gol po lastni napaki. Z mislimi smo že pri naslednji tekmi. Verjamem, da imamo dovolj kakovosti, da lahko tudi iz gostovanja prinesemo tri točke.«


Druge zaporedne zmage so se razveselili tudi Radomljani, ki so bili uspešni v Goriških Brdih. Rumene je v 15. minuti v vodstvo popeljal Anel Hajrić, a so gostitelji odgovorili še v naslednji minuti, ko je gostujočo prednost izničil Matic Marcius. Mlinarji so na odmor odšli s prednostjo, v 37. minuti je zadel Matic Gomara Zamorano, za potrditev treh točk pa je v 78. minuti zadel še Gal Primc.

Nermin Bašić, trener Radomelj: »V tekmo smo šli zelo motivirani in z jasnim ciljem - osvojiti tri točke. Igrišče je bilo zelo suho in neravno. Če vzamemo v obzir še dejstvo, da so dimenzije igrišča zelo majhne, smo vedeli, da bomo težko igrali svoj slog igre. Prilagodili smo se razmeram, v nekaterih situacijah namerno prepustili posest nasprotniku in se osredotočili na protinapade. Odlični smo bili na drugih žogah, hkrati pa smo tudi odlično centrirali iz bočnih položajev in tako dosegli dva zadetka. Vesel sem, da smo že na drugi zaporedni tekmi zadeli iz prekinitve. Čestitam mojim fantom za zasluženo zmago.«

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA