18.11.2018 | 2. SNL
Nafta prekinila serijo Radomelj, Bravo pokleknil v Sežani

Drugoligaši so s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Konec tedna se ni iztekel po željah vodilne dvojice, saj je Bravo pokleknil pri tretjem Taboru, Nafta pa je prekinila niz radomeljske neporaženosti.

Radomlje so nazadnje izgubile v četrtem krogu, zatem pa so varovanci Nermina Bašića remiju dodali kar deset zmag. Serija se je končala v obračunu z Lendavčani, ki so »mlinarje« premagali že v prvem krogu. Nedeljski junak Prekmurcev je bil Marko Roginić. Prvi strelec lanskega prvenstva je prvič udaril v 66., drugič pa sedem minut kasneje. Pri Nafti so se po treh porazih na zadnjih štirih tekmah razveselili sedme zmage, a so modri ostali na sedmem mestu lestvice.


Vrh je ostal v lasti Radomljanov, saj so v drugo polovico prvenstva neuspešno zakorakali tudi nogometaši Brava. Ljubljančani so bili neuspešni v Sežani, ki je v letošnjem prvenstvu ni osvojil še nihče. Za hrbtom Domna Grila so končale tri žoge, prva v 31. minuti, ko je udaril Stefan Stevanović, deset minut kasneje pa je domačo prednost povišal Papa Ibou Kebe. Drugi strelec lige je štiri minute pred zadnjim sodniškim žvižgom zapečatil usodo gostov, robustni napadalec pa se je veselil 14. gola sezone.


Tabor se je s skalpom Brava vodilni dvojici približal na tri točke razlike. Enak je tudi zaostanek Krke, ki se je v nedeljo popoldne veselila v Ljubljani. Varovanci Borivoja Lučića so do zmage prišli po preobratu v drugem polčasu, na odmor so s prednostjo odšli nogometaši Ilirije. Gostitelji so z golom Nermina Haljete povedli v 24. minuti, Dolenjci pa so se v 77. minuti veselili izenačenja. V polno je meril Miha Kostanjšek, Novomeščane pa je v zadnji minuti, po prostem strelu z leve strani igrišča, razveselil Matej Potokar.


Na petem mestu najdemo ptujsko Dravo, ki je v soboto pred domačimi gledalci premagala Brežice. Posavci so se domov vrnili z prejetima zadetkoma, potem ko so že v 42. minuti ostali brez Mirka Kramarića. Hrvat je v razmaku dveh minut prejel dva rumena kartona. Ptujčani so številčno prednost izkoristili v 57. minuti, ko je Matka Kramerja premagal Jaka Bizjak, dve minuti kasneje pa je v polno meril še Matthias Fanimo. Ptujski dvojec je pri desetih zadetkih, Drava pa je zbrala 27 točk. Brežice so ostale na dnu ligaške razpredelnice.


Posavcem so z nedeljsko zmago pobegnili tudi Brici, ki so v Vipolžah premagali Rogaško. Odločitev o zmagovalcu je padla že v 15. minuti srečanja, ko je Filipa Lojena matiral nekdanji soigralec iz celjskih vrst Matic Marcius. Brda zdaj Brežicam bežijo za tri točke.


Točko več od Brd so zbrali Dekančani, ki so v soboto remizirali z Dobom. Dvoboj v slovenski Istri je ponudil kar šest zadetkov, največ v 16. krogu prvenstva. Na koncu so imeli več razlogov za zadovoljstvo Dobljani, saj se je četa Nenada Toševskega trikrat vrnila po zaostanku. Prvič v 32. minuti, ko je gol Adnana Ahmetovića izničil Denis Petrovič. Slednji je drugič udaril v 40. minuti, pet minut zatem, ko so Primorci vnovič povedli z golom Žana Nikolića, 2:2 pa je bil tudi izid prvega polčasa. »Pesjani« so v 70. minuti spet vodili, tokrat po še drugem zadetku Ahmetovića, gostje pa so v zaključku tekme prišli do najstrožje kazni, ki jo je v izenačenje pretvoril Albert Račić.


Veselili so se tudi Biljenci, ki so bili uspešni v Beltincih. Prekmurci so po dveh zmagah lovili podaljšanje uspešnega niza, tretje zaporedne zmage pa so se na koncu razveselili Primorci. Okrog 400 gledalcev je videlo en zadetek, v 34. minuti je domačega vratarja Zvera premagal Matic Ferjančič. Biljenci so tako maščevali poraz z začetka sezone, ko so se zmage z identičnim rezultatom veselili Beltinčani.


Ravenčani so že v soboto poskrbeli za poseben dosežek, saj so kot prvi v tej sezoni osvojili postojnsko trdnjavo. Gostje so po golu Ranka Moravca dobili že prvi polčas, v nadaljevanju tekme pa je dvakrat udaril Žan Medved. Posojeni napadalec Olimpije se je v letošnji sezoni med strelce vpisal že devetkrat, Fužinar pa je z 22 točkami prebil na osmo mesto, prav pred Ankaran Postojno.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: 24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA