Na zadnji tekmi kroga slavje Gorice

Triglav Kranj - Gorica 2:4 (1:1)

* Stadion v športnem parku, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Vukan (Apače), Antič (Dekani).
* Strelci: 0:1. M. Kavčič (21.), 1:1 Žurga (45.), 2:1 Gajić (51.), 2:2 Osuji (61., 11-m), 2:3 Filipović (68.), 2:4 Osuji (90.).
* Triglav: Čadež, Kryeziu, Šalja, Elsner, Gajić, Arh Česen, Udovič, Mlakar, Afoakwa (od 33. Žurga), Tijanić, Majcen (od 79. Jurić).
* Gorica: Sorčan, Curk (od 63. Hodžić), Celcer, Grudina (od 62. Džuzdanović), Kolenc, Kotnik, Filipović (od 83. Gulić), Osuji, M. Kavčič, T. Kavčič, Tomiček.
* Rumeni kartoni: Šalja, Udovič, Kryeziu; Curk, Kotnik, Celcer, Hodžić.
* Rdeč kartoni: Kryeziu (60.).

Triglav na domačem igrišču Gorice ni premagal že od leta 2013, neugodna tradicija se je nadaljevala tudi tokrat. Čeprav mu je na začetku drugega dela dobro kazalo, saj je povedel z 2:1, pa ugodnega izida ni zadržal. Gorica je izenačila iz upravičeno dosojene enajstmetrovke, nato pa izkoristila igralca več na igrišču, saj si je Drylon Kryeziu ob nespretnem posredovanju v kazenskem prostoru prislužil rdeč karton. Primorci so tako neporaženi ostali še na šesti zaporedni tekmi, z novimi tremi točkami pa so potrdili tretje mesto na prvenstveni razpredelnici, Kranjčani pa so zamudili priložnost, da se z zmago na petem mestu izenačijo z Domžalami.

V prvem delu je bila igra enakovredna, Gorica je bila v hitrih protinapadih nekoliko nevarnejša od gostiteljev. V osmi minuti si je pripravila prvo priložnost, Andrija Filipović je lepo podal žogo do Matije Kavčiča, ta pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol.

Natančnejši je bil v 21. minuti, ko se mu je odprl prostor na levi strani, nato je uspešno preigral enega od domačih branilcev, njegov strel je Rok Elsner pred golovo črto na kratko odbil, toda mladi goriški napadalec se je še enkrat dokopal do žoge in jo potisnil v mrežo. Zanj je bil to prvi gol v prvoligaški konkurenci.

Triglavani so stežka prihajali pred gostujoča vrata, do zadnje minute so imeli le dve polpriložnosti, najprej podaje Tilna Mlakarja z leve strani ni znal izkoristiti Dickson Afoakwa, po njegovem strelu je žoga zletela mimo vrat, David Tijanić pa je nekaj trenutkov pozneje s prostega strela strelja visoko čez gol.

V zadnji minuti pa so domači kar malce nepričakovano izenačili. Tom Žurga, ki je v 33. minuti zamenjal Afoakwo, se je odločil za nenaden strel od daleč, bil pri tem zelo natančen, žoga je ob desni vratnici po tleh zletela v mrežo.

V prvih 45 minutah sta edina strela, ki sta letela v okvir vrat, končala v mreži, ekip pa sta z učinkovitostjo nadaljevali tudi v drugem, ko sta bila oba vratarja vsaj na začetku spet praktično brez posredovanj, a kljub temu morala po žogo v mrežo. Najprej Gregor Sorčan, ko so Kranjčani v 51. minuti povedli, takrat je Marko Gajić izkoristil kratko podajo Žurge in z roba kazenskega prostora natančno meril, nato pa tudi mladi Kranjčan Luka Čadež.

Njegov soigralec Drylon Kryeziu je v 60. minuti v kazenskem prostoru nespretno podrl Filipovića, si prislužil drugi rumeni karton in s tem pot v slačilnico, z bele točke pa je izid izenačil Bede Amarachi Osuji.

Goričani so hitro izkoristili številčno premoč na igrišču. V 68. minuti je Osuji poslal žogo pred gol, Čadez je žogo nesrečno odbil na glavo Filipovića, ta mreže sicer ni zatresel, a žoga je vseeno prešla golovo črto, Elsner jo je v polje izbil nekoliko prepozno.

Do konca bi lahko domači še enkrat izenačili, nekajkrat so nevarno prišli v kazenski prostor, a se v njem niso znašli, gosti pa so zapravili še več priložnosti, v tem sta prednjačila Amel Džuzdanović in Jaka Kolenc, Osuji pa je v zadnjih trenutkih vendarle poskrbel za novo spremembo rezultata in postavil končni izid 2:4.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Kranj bo gostil zaključno tekmo 12. kroga #PLTS, ki bo zadnja pred oktobrskim reprezentančnim premorom. Kranjski orli bodo gostili novogoriške vrtnice. Bodo Primorci tudi na Gorenjskem ostali neporaženi?

DELI NA