10.09.2018 | 1. SŽNL
Na vrhu Pomurke in Radomljanke, Krimu ljubljanski derbi

Po treh krogih sta na vrhu zasedbi ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ki imata edini stoodstotni izkupiček. Vse skupaj pa je lepa napoved za prihodnjo nedeljo, ko je v Radomljah na sporedu derbi vodilnih. Brez zmage in točk so državne prvakinje ŽNK Olimpija Ljubljana, to pot so klonile v mestnem derbiju proti ŽNK Krim RollJetu. Do prvih treh točk je prišel ŽNK Ankaran Obala.

SŽNL, 3. krog, 9.9.
ŽNK Ankaran Obala – Ajdovščina 3:0
ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:4
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Cerklje 9:0
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim RollJet 4:5

Lista strelk:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 7
Zala Kuštrin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 6
Nika Pintarič (ŽNK Krim RollJet) 4

SŽNL, 4. krog, 16.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci (11.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Maribor (16.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (16.00)

Razpoložene Pomurke

Varovanke trenerke Nuše Ladinek so bile prevelik zalogaj za ŽNK Cerklje, 9:0 je bilo na koncu, Pomurke pa so sedem golov dosegle že v prvem polčasu, v nadaljevanju še dva. S po tremi zadetki sta se izkazali Špela Kolbl in Anja Prša. „V prvem polčasu smo uspeli hitro doseči prvi gol. Po tem so se igralke sprostile, poleg sedmih golov smo si ustvarili še veliko število lepih priložnosti, a jih žal nismo realizirali. V 2. polčasu je tempo malce padel, opravili smo tudi vseh pet možnih in menjav in dosegli še dva lepa zadetka,“ je po tretji zmagi v sezoni povedala Nuša Ladinek.

Niso izgubile glave

Še drugič v nekaj dneh, najprej v pokalu, zdaj še v državnem prvenstvu, sta se pomerila ŽNK Maribor in ŽNK Moje-lece.si Radomlje, zmaga je spet pripadla gostjam. Boljše so tekmo začele domačinke, v 21. minuti je zadela Monika Žunkovič. Ob polčasu je bilo 1:1, uspešna je bila novinka pri gostjah Albina Butković. V drugem polčasu je tri gole za nove tri točke Radomljank prispevala Zala Kuštrin.

„Zadovoljen sem s pristopom in novimi tremi točkami. Predvsem sem vesel, ker smo odigrali tako, kot smo se dogovorili in tako, kot delamo na treningu. Tudi zadetke smo dosegli po uigranih akcija. Pri zaostanku 1:0 nismo izgubili glave, ampak smo nadaljevali z dogovorjenim načinom igre,“ je svoje varovanke pohvalil trener Gregor Mohar.

Pohvale za pristop

Do prve zmage je v tej sezoni SŽNL prišel tudi Ankaran Obala. Doma je s 3:0 ugnal Ajdovščino, zadetke za tri točke so prispevale Polona Petrač, Paola Caporali in Raffaela Di Centa.

„S pristopom ekipe v tekmo sem zadovoljen, povsem drugače pa je z realizacijo priložnosti. Skozi celotno tekmo smo si uspeli pripraviti veliko zrelih priložnosti za zadetek, kar je po eni strani vzpodbudno, po drugi pa zaskrbljujoče, ker se nam gol često izmika. Na drugi strani so domačinke svoje priložnosti izkoristile, kar je prevesilo tehtnico v njihovo korist, za kar jim lahko samo čestitam,“ je bil kljub porazu s prikazanim zadovoljen trener gostij Luka Kompara.

Odnos do kluba in grba

Tako kot Ajdovke so brez zmage, a s tekmo manj, tudi nogometašice ŽNK Olimpije Ljubljana, ki so klonile v mestnem derbiju. S 5:4 so bile od državnih prvakinj boljše igralke ŽNK Krim RollJet. Domačinke so povedle 3:1, tekla je 59. minuta, zadela je Evelina Kos. V zadnjih 15 minutah srečanja pa je prišlo do velikega preobrata – Nika Pintarič, Vanesa Kozina, Lucija Grad in Katja Turk so poskrbele za vodstvo 3:5, Evelina Kos pa je v 92. minuti ublažila poraz.

„Krimovkam čestitam za zasluženo zmago. Pokazale so, kako se igra za klub. Mi smo razočarali s pristopom in odnosom,“ je bil jasen trener Olimpije Peter Kristan.

„Začeli smo solidno, a premalo pogumno. Kljub zgrešeni 11-metrovki in zaostanku s 3:1 so dekleta ostala mentalno močna in fokusirana. V drugem polčasu so končno zaigrala samozavestno, nepopustljivo in odločno. S pravim pristopom so dekleta v zgolj 15 minutah dosegle štiri zadetke, obrnile tekmo ter dokazale česa so sposobne. Če nam uspe ohraniti tako miselnost, željo in pristop smo lahko konkurenčni vsem ekipam v ligi. Danes je zmagala boljša ekipa. Kvaliteto in kader imamo, vse je v glavah,“ ni skrival navdušenja trener krimovk David Fekonja.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA