Na voljo še pet četrtfinalnih vstopnic

Maribor, Krka in Triglav so si pred dvema tednoma že zagotovili pokalno napredovanje, v četrtfinalu Pokala Slovenije pa je prostih še pet mest. Dva četrtfinalista bomo dobili že v torek, še zadnje tri pa v sredo, ko bodo zaključni spopadi odigrani na Ptuju ter v Murski Soboti in Celju.

 

JADRAN DEKANI - ALUMINIJ

Dekani, 19. september, 16:00. Neposredni prenos: NZS.si

Pri dekanskem Jadranu se lahko pohvalijo z odličnim odprtjem nove sezone. Primorci so po sedmih krogih drugoligaškega prvenstva še neporaženi in zasedajo visoko tretje mesto. Štiri zmage in trije neodločeni rezultati so za zdaj dovolj za 15 točk, s čimer je moštvo Nevija Finkšta spisalo eno najlepših uvoda letošnje sezone. Dekančani so bili uspešni tudi v prvem krogu Pokala Slovenije, v katerem so z 1:4 izločili mežiški TAB Akamulator. Modro-beli so se po prvi pokalni preizkušnji še okrepili, saj sta se ekipi pridružila tudi Marko Krivičić in Luka Vekić. Lahko Dekančani v torkovem popoldnevu presenetijo tudi prvoligaša?

Na Primorskem bodo gostovali Kidričani, ki so pokalno sezono še drugo poletje zapored odprli v Beltincih. Žiga Škoflek so se dolgo mučili z domačim tretjeligašem, ki se je favoriziranim gostom upiral vse do sredine drugega polčasa, ko sta odpor Prekmurcev strla Vedran Mesec in Marko Nunić. Omeniti velja, da je Aluminij sredi serije štirih tekem neporaženosti, v sklopu katere so rdeči nabrali šest točk. A ligaška forma v pokalnih preizkušnjah velikokrat ne šteje kaj dosti, zato se tudi Štajerci v Istro podajajo z mero previdnosti, saj si ne želijo pokvariti petkovega praznika. V Kidričevem bodo namreč prvič zaigrali pod reflektorji, gostje pa bodo udeleženci UEFA Lige prvakov, nogometaši Maribora.

 

KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA

Domžale, 19. september, 20:00. Neposredni prenos: Sportklub 1

Drugo dejanje torkovega pokalnega sporeda bo gostil domžalski Športni park. Zelenico ob Kamniški Bistrici bodo vsaj za 90 minut vnovič zasedli nogometaši Radomelj. Mlinarji so se z domžalskim igriščem dodobra spoznali v minuli sezoni, saj so večino domačih prvoligaških tekem odigrali prav na največjem objektu domače občine. Vzrok za selitev v bližnje Domžale je obisk Olimpije, ki brez poraza vodi v Prvi ligi Telekom Slovenije, zmaji pa imajo visoke ambicije tudi v pokalnem tekmovanju. Ljubljančani se z grenkim priokusom spominjajo majskega finala, pred uvodno pokalno preizkušnjo letošnje sezone pa so odločeni, da tokrat storijo še korak dlje. Se bodo s tem scenarijem strinjali tudi Radomljani?

Lanskoletni prvoligaš se lahko po skromnejšem vstopu v sezono, ko so varovanci trenerja Bašića v dveh tekmah iztržili točko, pohvalijo s sanjskim nizom. Kapetan Igor Barukčić in soigralci so dobili zadnjih pet ligaških srečanj in se s sobotno zmago v Rogaški Slatini povzpeli že vse do drugega mesta. Medtem ko radomeljska obramba s 13 zadetki ni med najbolj zanesljivimi, se lahko Radomljani pohvaijo z najučinkovitejšim napadom lige, kar sicer velja tudi za Olimpijo. Ljubljanski branilci bodo morali biti pozorni predvsem na Anela Hajrića, saj je Ajdovec dosegel kar osem od skupno 20 zadetkov svojega moštva. Visokoraslemu napadalcu motiva zagotovo ne bo manjkalo, saj gre za nogometaša, ki je Radomljam posojen s strani Maribora.

 

DRAVA PTUJ - CELJE

Ptuj, 20. september, 13:00. Neposredni prenos: NZS.si

Na Ptuju bi morala biti odigrana uvodna tekma »drugega tedna« tekem osmine finala Pokala Slovenije, a jo je obilno deževje prestavilo na sredo. V najstarejšem slovenskem mestu bodo gostovali Celjani, ki veljajo za pravcate pokalne strokovnjake. Grofje so se do finalnega obračuna prebili že devetkrat, a kar osemkrat pokleknili pred nasprotnikom, nazadnje v sezoni 2015/16. Četa novega celjskega stratega Dušana Kosiča je po trenerski menjavi še neporažena, a je obenem res, da celjski nogometaši v dveh tekmah pod taktirko nekdanjega vezista še niso našli poti do nasprotnega gola. Bodo udarci Rudi Požega Vancaša in soigralcev natančnejši že v mestu ob Dravi?

Ptujčani se v obračun pred domačimi gledalci zagotovo ne bodo podali z belo zastavo, za nameček pa kurentom dobro kaže tudi v 2. SNL. Zasedba, ki jo poleg golobradih mladeničev tvori še nekaj izkušenih nogometni mačkov z Nastjo Čehom na čelu, je v šestih odigranih krogih klonila zgolj enkrat. Za nameček se ptujski nogometaši med vikendom niso naprezali, saj je razmočeno igrišče poskrbelo za odpoved tekme z Ilirijo, a tudi v torkovem popoldnevu zaradi obilnih padavin ne gre pričakovati idealnih pogojev za igro. Lahko moštvo celjske legende Simona Sešlarja poskrbi za presenečenje in kot druga po Krki izloči še enega prvoligaša?

 

MURA - DOMŽALE

Murska Sobota, 20. september, 15:00. Neposredni prenos: Sportklub 1

Izjemno pester spopad nas čaka tudi v prekmurski prestolnici. Vodilna ekipa 2. SNL bo v domači Fazaneriji pričakala aktualnega pokalnega prvaka. Domžalčanom po sanjskih evropskih predstavah na domači fronti še ni steklo po najboljših željah, saj rumenim vrh lestvice beži za 11 točk. Rumeni bodo v Murski Soboti zaigrali ranjeni po tesnem porazu v Stožicah, zanimivo pa bo videti, kakšno enajsterico bo v ogenj poslal Simon Rožman. Prvoligaš se je v Fazaneriji nazadnje opekel pred dvema letoma, ko je Mura v prvem krogu tekmovanja presenetila tedaj vodilno Gorico, zato so pristaši črno-belih prepričani, da lahko njihovi ljubljenci spišejo še eno uspešno poglavje letošnje pravljice.

Mura namreč v tej sezoni še ne pozna poraza, točko pa so prekmurskemu rivalu odščipnili zgolj Lendavčani. 16 točk, 19 doseženih in pet prejetih zadetov v šestih krogih je dovolj za vodilno mesto, a dejstvo je, da čaka zasedbo trenerja Anteja Šimundže najtežja naloga v dosedanjem delu sezone. Soboškemu strategu izkušenj ne manjka, le-te pa bo skušal pred dvobojem prenesti tudi na svoje varovance, ki so se v prvem krogu Pokala Slovenije poigrali s kranjsko Zarico. Gorenjci so sicer že hitro šokirali z vodstvom, a so z zadetkom podžgali domačo ekipo, ki je zatem zabila kar petkrat. Tudi soboški nogometaši med vikendom niso imeli tekmovalnih obveznosti, je to na njih vplivalo pozitivno ali negativno?

 

ŠAMPION CELJE - GORICA

Celje, 20. september, 16:00. Neposredni prenos: NZS.si

Zadnji četrtfinalist letošnje izvedbe Pokala Slovenje bo najverjetneje znan po tekmi Šampiona in Gorice. Celjani so edini tretjeligaški predstavnik v osmini finala tekmovanja, zasedba iz knežjega mesta pa je v avgustovski tekmi po izvajanju kazenskih udarcev izločila Tolmince. Šampion je precej bolj odločno krenil v prvenstvene boje, saj po štirih odigranih tekmah zasedajo vrh lestvice 3. SNL sever. Moštvo nekdaj odličnega golgeterja Oskarja Drobneta je zbralo že deset točk. Po uvodnem remiju z Dravogradom, ki z desetimi točkami sledi tempu Celjanov, so celjski mladci napolnili mrežo Vidma, Šmarja in Mons Claudiusa, opozoriti pa velja na odlično strelsko formo Jetmirja Torre, ki se je med strelce vpisal že sedemkrat.

A Torro in soigralce v sredo na domačem Olimpu, ki je to poletje dobil novo umetno travnato površino, čaka zahtevna naloga. V goste prihajajo nevarni Goričani, ki so, podobno kot Domžalčani, odločeni, da se po ligaškem porazu vrnejo v zmagovalne tirnice. Primorci so pred nedeljskim spopadom z Mariborom slavili kar štirikrat zapored, kar je zagotovo dobro opozorilo za domačo četo. Sinje-modri so bili zaradi evropskih izzivov v prvem krogu pokalnega plesa prosti obveznosti. Pokalne naloge se za goriško moštvo pričenjajo na Savinjskem, kjer Goričani pogosto gostujejo, a imajo več izkušenj s tekem proti Celju. To poletje so se v knežjem mestu po tesnem porazu že opekli, bo v sredo drugače?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA