Na derbiju tokrat brez zadetkov

Olimpija - Maribor 0:0

* Stadion Stožice, gledalcev 7000, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Klančnik (Slovenj Gradec) in Vidali (Gračišče).
* Strelci: /.
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Jurčević, Mitrović, Zarifović, Kapun (od 6. Eleke, od 66. Vukčević), Cretu, Miškić, Kirm, Benko, Issah (od 85. Bajrić).
* Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Vrhovec, Pihler (od 87. Mertelj), Hotić (od 79. Bohar), Tavares, Novaković, Zahović.
* Rumeni kartoni: Issah; Zahović, Pihler, Novaković.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani bodo na uradno potrditev 14. naslova prvaka morali počakati še krog ali dva. Štajercem namreč v Ljubljani ni uspelo doseči zmage, ki bi jim pet krogov pred koncem prinesla novo zvezdico. Kljub temu pa bo veselje Mariborčanov kmalu na vrsti, saj imajo po 31 krogih 14 točk naskoka pred Domžalami in še točko več pred današnjim tekmecem.

Ljubljančani so že v uvodu tekme morali poseči po prvi menjavi, saj se je poškodoval Nik Kapun, zamenjal ga je Blessing Eleke. Sicer pa so bili Mariborčani tisti, ki so bili uvodoma nevarnejši, Milivoje Novaković je poskusil že v četrti minuti, Rok Vodišek pa je žogo odbil v kot, slovenski reprezentančni napadalec pa se je v obetavni akciji znašel tudi v 22. minuti, a si je v boju z Vodiškom dal predolgo podajo in zapravil priložnost.

Olimpija je prvič na tekmi resneje zagrozila v 37. minuti, ko je Jasmin Handanović refleksno posredoval po strelu Leona Benka z bližine po podaji iz kota. Na drugi strani je v 40. minuti Mitja Viler nevarno podal z leve strani in zatresel prečko. Če je bil prvi polčas dokaj nerazburljiv, kar zadeva priložnosti, pa so na tribunah navijači ene in druge navijaške skupine znova nase opozarjali s pirotehničnimi sredstvi, lomljenem in metanjem stolov ter tudi z obračuni z varnostniki oziroma policijo.

Med polčasoma so se strasti malce umirile, v 50. minuti pa so imeli domači prvo lepo priložnost v tem delu igre, a je Benko z glavo meril malce mimo vrat. V 63. minuti je na drugi strani sam pred Vodiška znova prišel Novaković, toda mladi ljubljanski čuvaj mreže se je še enkrat izkazal. Tri minute zatem so Ljubljančani zapravili še en obetaven protinapad, ko po Benkovi podaji z leve strani sredi kazenskega prostora ni uspelo zadeti Abassu Issahu.

V 80. minuti je z desne strani kazenskega prostora sprožil Andraž Kirm, a je bil Jasmin Handanović na mestu. To pa je bila - kljub pritisku Olimpije v zadnjih minutah - tudi zadnja prava priložnost na obračunu.

Ljubljančani bodo v 32. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Velenju, Mariborčani pa bodo dan prej gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Sobota bi lahko že dala novega državnega prvaka. Maribor lahko krono potrdi v velikem derbiju z Olimpijo. Zmaji so bili še pred minulim ligaškim derbijem točkovno izenačeni z rivalom, a so po zaslugi krize zaostali za Štajerci, ki so na pragu naslova.

DELI NA