01.08.2018 | Futsal AA
Na Roglo, da bi bile pripravljene na kvalifikacije

Med futsal reprezentančnimi selekcijami bo to poletje prva aktivna ženska futsal reprezentanca. Izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Dejan Kramberger, se bo 10. avgusta zbrala na Rogli, kjer bo opravila priprave na skorajšnje kvalifikacije za Euro 2019. 

Kvalifikacije pred vrati

Glavni del kvalifikacij bo na sporedu med 11. in 16. septembrom, Slovenija pa bo igrala na Hrvaškem. Poleg domačink bodo tekmice naše vrste še Rusija in zmagovalka predtekmovalne skupine A (predkvalifikacije se igrajo med 21. in 26. avgustom).

Dvakrat proti Srbiji

„Vsak dan razmišljam o reprezentanci in pripravljam treninge za priprave na Rogli. Poleg kondicije bi radi izboljšali uigranost. Želim si, da še nadgradimo naše prekinitve. Da se dostojno predstavimo na Hrvaškem,“ pove selektor, ki ga pred kvalifikacijami čakata še dve tekmi.

25. in 26. avgusta bo Slovenija odigrala še 3. in 4. uradno tekmo, paket srečanj bo generalka za kvalifikacije. V Slovenijo prihaja Srbija, ki bo prav pri nas odigrala prvo uradno tekmo.

Vabljene igralke so Sandra Štumberger (ŽNK Cerkvenjak), Lara D´Amato (Salernitana Femminile ITA), Petra Črnko (ŽNK Cerkvenjak), Larisa Fras (KMN Slovenske Gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske Gorice), Vanja Tanšek (KMN Slovenske Gorice), Valentina Tuš (KMN Slovenske Gorice), Tanja Voga (KMN Slovenske Gorice), Tanja Vrabel (KMN Slovenske Gorice), Barbara Lah (Siliko Nova Panorama), Rebeka Bačar (Siliko Nova Panorama), Asja Al Nawas Bedenčič (Siliko Nova Panorama), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Mateja Vojsk (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje). 

Igralke na čakanju so Katja Trubačev (Siliko Nova Panorama), Mateja Arnuš (KMN Cerkvenjak) in Ines Ermenc (ŽNK Celje).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

DELI NA