26.02.2018 | 2. SNL
Muraši se potijo v Turčiji

Drugoligaši so zakorakali v sklepno fazo priprav na nadaljevanje prvenstva, ki se bo za njih pričelo v drugem marčevskem vikendu. Nogometaši Mure so se v minulem tednu odpravili v Turčijo, v hrvaško Istro pa so pred snegom pobegnili tudi Ravenčani in Dobljani.

Pri Muri so z izbiro termina za odhod v Turčijo zadeli v polno. Tudi na prekmurski ravnici v teh dneh kraljujeta snežna površina in mraz, ki ga krepi močan veter, črno-beli pa vadijo v precej prijaznejših pogojih, ki ga nudi turška Antalya. Ante Šimundža je v Turčijo odpeljal 25 nogometašev, ki bodo na jugu države trenirali do 3. marca, v tem času pa odigrali tudi tri srečanja. Prvo je že za njimi, v soboto so Prekmurci remizirali z Bačko Topolo, ki nastopa med srbskimi drugoligaši. Vojvodinci so povedli v 14. minuti, Mura pa je z golom Luke Bobičanca zadela v 66. minuti, Sobočanci pa v zadnji tretjini dvoboja niso uspeli izkoristiti pobude in priti do popolnega preobrata.

Ptujčani priprave nadaljujejo v domačem mestu, kjer so konec minulega tedna gostili Dravinjo. Kurenti so po Ljutomeru napolnili mrežo še enega tretjeligaša, ki se je v Slovenske Konjice vrnil s sedmimi prejetimi goli. Za vodstvo ob polčasu sta zadela Jaka Bizjak in Mathias Fanimo, v nadaljevanju pa so bili natančni še Marko Panikvar, Andraž Kolar, Luka Šalamun, Nastja Čeh in Denis Vezjak.

Nafta je na domačem igrišču z umetno travnato površino gostila dva tretjeligaša. Med tednom so pod lendavskimi griči gostovali nogometaši hrvaške Koprivnice, ki so bili boljši z izidom 1:3. Častni zadetek ob porazu gostiteljev je prispeval Marko Malešević. V soboto, v dvoboju z lanskoletnim tekmecem za vrh 3. SNL vzhod, so se Lendavčani vrnili v zmagovalne tirnice. Na lendavski zelenici sta se udarila tudi brata Raduha, več razlogov za zadovoljstvo pa je imel mlajši Florijan, ki je s pomočjo soigralcev zaklenil svoja vrata, zmagovalca pa je odločil Mateo Monjac.

Novi preizkušnji sta tudi za Radomljani, ki pa so v prejšnjem tednu doživeli dva poraza. Mlinarji so v sredo gostovali v Sežani in pri ligaškem tekmecu doživeli poraz. Kraševci so slavili z izidom 3:1, potem ko so v prvem polčasu povedli z golom Leona Sevra. Gostje so izenačili še pred odmorom, v polno je meril Luka Cerar, Tabor pa sta v nadaljevanju do zmage popeljala zimska novinca, Marko Bačanin in Boštjan Frelih. Radomeljski strateg Nermin Bašić je v drugem polčasu priložnost namenil tudi nekaj mladincem, med katerimi je bil tudi Čilenec Gomara. V soboto je v Radomljah gostoval srbski Metalac, gostje iz Gornjega Milanovca pa so tekmo dobili z golom v drugi polovici dvoboja.

Novomeščani so o svojih pripravljalnih tekmah nekoliko bolj skrivnosti, zato pa je več jasnega o novih obrazih v zasedbi trenerja Borivoja Lučića. Na matični Portoval se vrača Žiga Kastrevec. Z najboljšim strelcem v prvoligaški zgodovini kluba se je v Novo mesto preselil tudi Karlo Kešinović, ki je s Kastrevcem delil garderobo pri malteškem St. Andrewsu. Iz vrst hrvaškega tretjeligaša Dugo selo pa se je k Dolenjcem preselil tudi korejski nogometaš Kim Dohyun.

Pri ljubljanskem Bravu je bil minuli teden v znamenju zbora članov in menjave predsednika. Darka Klariča, ki je tudi ustanovitelj kluba, je nasledil Luka Brezovec. Dolgoletni predsednik ostaja del kluba, a se bo v prihodnje posvetil predvsem razvoju članskega moštva. Le-to je konec tedna gostovalo v Splitu, kjer se je merilo z drugo ekipo Hajduka in doživelo tesen poraz. Dalmatinci so slavili z 2:1, vsi trije goli so padli v prvem polčasu, ko je domačo mrežo zatresel Domen Jugovar.

Na Hrvaško so se odpravili tudi Dobljani, ki v teh dneh vadijo v zdaj že tradicionalni zimski bazi, v Rovinju. Tam bi se morali v ponedeljek pomeriti z Istro, a je puljski prvoligaš dvoboj odpovedal zaradi nizkih temperatur in zamrznjenega igrišča.

Brežičani priprave nadaljujejo v domačem okolju, četa trenerja Iztoka Kapušina pa je izkoristila dejstvo, da Krčani niso odigrali ligaškega srečanja z Gorico. Drugoligaš je v posavski prestolnici dvakrat vodil, a so se gostitelji rešili poraza. Brežičani so povedli z golom Kristijana Krajčeka, ki je izkoristil najstrožjo kazen, prednost pa je izničil David Kovačič. Za novo prednost Brežic je poskrbel Predanič, ki je zaključil lepo akcijo gostov, a se domača četa ni predala in je ob koncu tekme izenačila z zadetkom Borisa Vidovića. Posavci so v začetku prejšnjega tedna sicer potrdili še štiri novince. Že omenjeni Krajček se je že izkazal z nekaj zadetki, Aluminij je do konca sezone posodil mladega hrvaškega napadalca Edija Horvata, iz francoske Nice se je v Brežice preselil Robin Bardi. Oranžni pa so novo moč našli tudi v Koreji, od koder se je preselil Jaemin Byeon.

Novo moč so potrdili tudi Slatinčani, ki se jim je pridružil Dino Jutriša, dosedanji član sosednje Straže iz hrvaškega Huma na Sotli. Rogaška se je konec tedna pomerila z Bistrico in v tekmi devetih zadetkov doživela minimalen poraz. Gostitelji so bili boljši s 5:4, domačo mrežo je dvakrat zatresel Biruš, natančna pa sta bila tudi Neskić in Hustić.

Brici so potrdili zimske kadrovske spremembe. Četo trenerja Tončija Žlogarja je zapustilo pet igralcev, vinarjem pa se je pridružilo sedem novincev. Christian Damino, Favour Aniekan in Esdra Shongo so se vrnili v Italijo, Rok Bužinel pa bo polletnem kaljenju čakal na priložnost v dresu Gorice. Desetletno zgodbo s klubom je pozimi zaključil Matic Ferjančič, dosedanji kapetan bo nogometno pot nadaljeval v Biljah, vodilnem moštvu 3. SNL zahod. Že pred časom je bilo jasno, da bosta rdeče-črni dres nosila Maxi Leon Žižek in Alen Pavić, jeseni član Tabora, iz mirenske Adrie pa sta se v Vipolže preselila Boštjan Klepac in Marko Furlan. Tri novince so Brici našli tudi v tujini, na drugoligaških zelenicah se bosta dokazovala srbska igralca Saša Varga in Stefan Grbović, Nicholas Piras pa prihaja iz Italije, a je v preteklosti že branil briški grb.

Tudi na Koroškem v teh dneh vladajo zimske razmere, pred katerimi so se nogometaši Fužinarja umaknili v hrvaški Poreč, kjer se bodo v ponedeljek pomerili z avstrijskim Spitallom. Spremenjena zasedba s treningi nadaljuje v pobeljeni Prlekiji, kamor so se preselili še štirje novinci. Matej Peršak je bil jeseni član Radgone, na Hrvaškem sta igrala Emanuel Ćehić in Toni Martinac, Elvin Pargan pa je bil član avstrijskega Kuchla.

MURA – BAČKA TOPOLA 1:1
Bobičanec

DRAVA PTUJ – DRAVINJA 7:0
Bizjak, Fanimo, Panikvar, Kolar, Šalamun, Čeh, Vezjak

NAFTA 1903 – KOPRIVNICA 1:3
Malešević

NAFTA 1903 – ODRANCI 1:0
Monjac

TABOR SEŽANA – KALCER RADOMLJE 3:1
Sever, Bačanin, Frelih; Cerar

KALCER RADOMLJE – METALAC GORNJI MILANOVAC 0:1

HAJDUK II – AŠK BRAVO 2:1
Jugovar

KRŠKO – TERME ČATEŽ BREŽICE 2:2
Krajček, Predanič

BISTRICA – ROGAŠKA 5:4
Biruš (2x), Neskić, Hustić

Tekst: PDo
Foto: NŠ Mura

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA