13.08.2017 | 2. SNL
Mura ostaja na vrhu, do druge zmage tudi Drava in Bravo

Drugi krog 2. SNL ni prinesel spremembe na vrhu lestvice, na katerem po novi visoki zmagi ostaja Mura. Črno-beli so s 4:0 ugnali Radomlje, z dvema zmagama pa se lahko po dveh tekmah pohvalijo še v taboru Drave in Brava. Ljubljančani so ugnali Nafto, Ptujčani pa so v tekmi s sedmimi zadetki odpravili Brda. Prav Brici so tako kot Dobljani in Novomeščani po dveh krogih še brez točke.

Lendavčani so s petkovo tekmo odprli tudi drugi krog letošnjega prvenstva. Nafta ni uspela ponoviti dosežka izpred tedna dni, ko je v uvodnem srečanju nove sezone ugnala Dobljane, Bravo je namreč predstavljal previsoko oviro za četo trenerja Franca Fridla. Ljubljančani so pred 450 gledalci slavili še drugo zmago, ki jo je v zaključku prvega polčasa, po odbitku v kazenskem prostoru, priigral Anže Zorc. Že v uvodu srečanja je Lan Piskule zatresel okvir lendavskih vrat, še nekajkrat pa je dobro posredoval gostujoči vratar Jurica Valentić.

Kar sedem zadetkov so videli ljubitelji drugoligaškega nogometa na Ptuju. Domača ekipa Simona Sešlarja je bila z izidom 5:2 boljša od Bricev, ki so ob polčasu zaostajali zgolj za zadetek. Najstrožjo kazen je izkoristil Jon Šporn, v drugi minuti nadaljevanja pa je domačo prednost podvojil Marko Panikvar. V zadnjih 20 minutah sta se mreži tresli še petkrat, najprej sta prednost Ptujčanov povišala Luka Šalamun, ki je ob koncu srečanja potrdil visoko zmago, in prav tako dvakratni strelec Panikvar. Gostje so se z goloma Grege Debenjaka in Jakoba Kodermaca v končnici tekme približali Dravi, a bodo morali po drugem zaporednem porazu točke iskati v prihajajočih dvobojih.

Drugi poraz v letošnji sezoni so doživeli tudi Novomeščani. Dolenjci so na igrišču z umetno travnato površino gostili Rogaško, osrednji junak Slatinčanov pa je bil Nejc Brodnjak. Posojeni nogometaš Aluminija je prvič zadel minuto pred odmorom, v 57. minuti pa podvojil gostujočo prednost. Farmacevti so deset minut zatem preko Luke Kambiča prišli do gola priključka, do preobrata pa četa trenerja Borivoja Lučića vseeno ni zmogla.

V Dekanih sta se za točke udarili ekipi, ki sta bili uspešni v prvem krogu, obračun na Primorskem pa ni dal zmagovalca. Domači napadalec Gregor Ščulac je bil že v prvem polčasu blizu gola, po dobri uri igre pa je po hitrem protinapadu Brežičanov zadel Omer Seferović. A tudi domači niso ostali dolžni, saj so dobro predstavo kronali sedem minut pred koncem tekme, ko je v polno meril Aleks Petrovčič.

Neporažen je po dveh krogih prvenstva tudi Tabor, ki se je po točki v Radomljah razveselil skalpa Ilirije. Ljubljančani so se na Krasu z goloma Dejana Zadnikarja in Žige Vidica v drugem polčasu dvakrat vrnili v igro, za domače vodstvo ob odmoru pa je zadel Saša Gulić, ki je bil natančen že v prvem krogu. Za novo vodstvo Kraševcev je v 71. minuti poskrbel poletni novinec Rok Duspara. Če je sodniški dodatek v prvem krogu Sežancem preprečil zmago, jim je tokrat prinesel veselje. Izkušeni povratnik Erik Salkić je v 94. minuti natančno izvedel najstrožjo kazen in svoji ekipi priigral komplet treh točk.

Enega od presenečenjev tega kroga so pripravili nogometaši Veržeja. Mlada četa trenerja Marka Lešnika je slavila pri aktualnem drugoligaškem podprvaku Dobu. Mrežo gostiteljev je v 68. minuti zatresel Matic Ficko, znova pa se je z nekaj odličnimi obrambami izkazal tudi domači vratar Matic Čretnik, a to tudi v drugi tekmi sezone ni bilo dovolj za prve točke Dobljanov.

Zmage z najvišjo razliko so se tudi tokrat veselili pristaši Mure. Prva domača tekma je v Fazanerijo zvabila 1.800 gledalcev, večina od njih pa je domov odhajali z nasmehom na obrazu. Četa domačega trenerja Anteja Šimundža je premoč kronala v 37. minuti, ko je radomeljskega vratarja Adama z močnim volej udarcem z roba kazenskega prostora matiral Luka Bobičanec. Napadalec črno-belih se je pred tednom dni podpisal pod prvi gol Mure v 2. SNL, tudi tokrat pa je bil izjemno nevaren za gol lanskoletnega prvoligaša. Gostje so drugič klonili v tretji minuti drugega polčasa, ko je Arpad Vaš natančno izvedel prosti strel, le nekaj minut zatem pa se je še drugič veselil Bobičanec, ki si z Markom Panikvarjem, članom Drave, deli tudi vrh ligaške lestvice strelcev. Visoko zmago je v izdihljajih dvoboja potrdil še rezervist Amadej Maroša.

Dvoboj v Kranju ni postregel z zmagovalcem, Zarica in Fužinar sta se razšla z delitvijo točk. Ravenčani so po uvodnem porazu z Muro tako vknjižili zgodovinsko, prvo drugoligaško točko, a so na domači zelenici z goloma Marka Huča povedli Kranjčani. Posojeni vezist Domžal je v polno meril v 55. minuti srečanja, a je zgolj deset minut kasneje v polno meril Nik Fasvald in postavil tudi končni izid srečanja.

Nekatere od drugoligašev med tednom čakajo pokalne obveznosti, prvenstvo pa se bo nadaljevalo s petimi sobotnimi preizkušnjami.

 

Tekst: PDo
Foto: PDo
Video: NK Bravo

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA