23.03.2017 | U21
Mladi Slovenci izgubili s Hrvaško

Mlada reprezentanca Slovenije do 21 let je izgubila prijateljsko tekmo s hrvaškimi vrstniki. V primerjavi s Slovenci izkušenejši gostitelji dvoboja so srečanje dobili z izidom 3:0, slovensko mrežo so zatresli Ćorić, Bašić in Murić.

Mednarodna prijateljska tekma:

HRVAŠKA U21 - SLOVENIJA U21 3:0 (2:0)

Sodniki: I. Križarič, B. Križarić, M. Stolnik.
Strelci: Ćorić (33.), Bašić (35.), Murić (77.)
Rumeni kartoni: /.
Rdeči kartoni: /.

Hrvaška: Posavec, Bosec, Bočkaj, Prce, Ćaleta-Car, Šunjić, Bašić, Vlašić, Brodić, Ćorić, Fiolić. Igrali so še: Grbić, Cerovec, Katić, Balić, Knežević, Bosančić, Murić, Vojković, Mamić.
Slovenija: Sorčan, Dedić, Žužek, Paljk, Kramarič, Vrbanec, Krivičić, Repas, Badžim, Kuhar, Ožbolt. Igrali so še: Vokić, A. Pišek, Marinič, Kramer, Jugovar, Nagode.

Hrvati so imeli v uvodnih minutah več od igre, prvič pa so nevarno zapretili v četrti minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Vlašić, a je bil Sorčan dobro postavljen. Sledilo je še nekaj nevarnih predložkov pred gol Slovenije, ki pa niso našli naslovnika. Po dobrih desetih minutah igre se je po globinski podaji v priložnosti znašel Brodić, toda meril mimo leve vratnice slovenskega vratarja. V nadaljevanju so Slovenci vzpostavili ravnotežje, izpeljali nekaj protinapadov, ki pa se niso zaključili z udarcem proti domačim vratom. V 33. minuti pa so gostitelji povedli, po predložku z leve strani igrišča je nesporazum v slovenski obrambi kaznoval Ante Ćorić. Zgolj dve minuti kasneje, po neubranljivem udarcu z razdalje 25 metrov, je Hrvaška podvojila svojo prednost. Gola se je ob pomoči prečnika razveselil Toma Bašić. Hrvati so tik pred polčasom zapretili še enkrat, Bosec je nevarno sprožil z desne strani, a meril mimo vrat Sorčana.

Selektorja Gračan in Gliha, ki je v Nedelišću na igrišču pogrešal Janeza Piška in Jona Gorenca Stankoviča, sta pred pričetkom drugega polčasa posegla po nekaj menjavah, pri Slovencih je v igro vstopil tudi Dejan Vokić, ki je v peti minuti nadaljevanja izvedel prosti strel z 20 metrov, vendar meril čez gol Hrvaške. Drugi polčas je bil nekoliko bolj skromen s priložnostmi. V 65. minuti, po globinski podaji, je Grega Sorčan pravočasno zapustil svoja vrata in domačemu napadalcu Robertu Muriću preprečil zaključek. Je bil pa čuvaj slovenske mreže nemočen v 77. minuti so gostitelji žogo odvzeli na polovici Slovenije, z neubranljivim strelom v daljši kot Sorčanovega gola pa je Murić zadel za končnih 3:0.

Primož Gliha, selektor: "Nezadovoljen sem z dvema zadetkoma, ki sta padla po naših napakah. Hrvati so med desetimi najboljšimi reprezentancami v Evropi. Želel sem si, da igramo takšno tekmo. Zaradi tega, da se fantje spoznajo z zahtevami mednarodnega nogometa. Bilo nas je strah, kar se v športu ne sme pojavljati. Drugi zadetek Hrvatov je bil vrhunski, dejstvo pa je, da bi morali mi v igri pokazati več poguma. Kakovost taktične in tehnične izvedbe je povezana s samospoštovanjem in hrabrostjo spoprijeti se s tako močnim nasprotnikom. Rezultat se bo zapisal, videli smo realno sliko naše reprezentance."

Avtor: NZS
Foto: Jure Banfi

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA