18.06.2017 | Državne futsal lige
Mihelič ponosen na dekleta, zdaj se seli v 2. SFL

Ženska vrsta ŠD Extrem je v zadnjem državnem prvenstvu Ženske futsal lige zasedla 3. mesto. V Sodražici so analize že naredili, z enim očesom pogledujejo v novo sezono. „Ponosen sem nato, kar smo naredili. Želeli smo si, da bi dobro delo okronali z eno od medalj. Mislim, da je naše tretje mesto povsem realno. Prav tako so na zasluženo na vrhu Slovenske gorice, srebrni pa v ŽNK Celje,“ razmišlja trener ženske vrste Extrema Mitja Mihelič. Predvsem je bil zadovoljen z uvodom v sezono, ko so njegove igralke celo bile na vrhu prvenstvene lestvice. Potem so malce popustile, a to ni pokvarilo dobrega vtisa.

Napad raje kot obramba

„Imamo mlado ekipo. Bistven plus pa je, da smo zadržali jedro, temu pa dodali nekaj mladih nadarjenih igralk,“ ugotavlja Mihelič, ki je vesel, da mu ni treba vsako sezono znova sestavljati ekipe, ampak la nadgrajuje. „Sam sem bil vedno zagovornik napadalnega sistema 1-2-1. Ne maram zaprte igre. Saj res, da dobimo kak gol več, a je tako boljše. Krožimo in odtekamo ter odpiramo prostor,“ opiše način in slog igre. Mihelič poudari, da je vesel, ker podmladek članic dobivam minutažo, ki jo imajo v drugih ekipah ključne igralke. Zaveda se, da je to naložba za jutri. V ekipi ima vsaj štiri igralke, ki odstopajo od ostalih: Lara Jelić, Mateja Mihelič, Polona Gerjol in Marika Prošek.

2. SFL

Ni pa skrivnost, da bi v klubu Miheliča radi videli na čelu članske moške vrste, ki se spogleduje z igranjem v 2. SFL. „Konec meseca bo povsem jasno. Radi bi s fanti U17 kar med člane, temu pa bi dodali še nekaj igralcev iz okoliških krajev,“ razkriva Mihelič, ki bi potem dekliško vrsto prepustil svojemu dosedanjemu pomočniku Mitji Ilcu.

Tekst: D.P.
Foto: ŠD Extrem

SORODNE NOVICE

 • 18.03.2018 | Državne futsal lige
  Celjanke prve finalistke ŽFL
  Danes bomo na tekmi v Benediktu dobili še druge finalistke Ženske futsal lige. Prva ekipa, ki si je priigrala, je ŽNK Celje, ki je bila tudi v drugo boljša od Silika Nova Panorama (1:3). Gostje so med 9. in 28. minuto dosegle tri gole (Mateja Vojsk, Maša Kač, Ines Ermenc) in povedle 0:3, častni gol za domačinke je prispevala Rebeka Bačar.
 • 11.03.2018 | Državne futsal lige
  Prvakom se slabo piše, Meteorplastu zmaga vikenda
  Danes se je sklenil še redni del tekmovanja mladih U19. V soboto, 17. marca, se začenja polfinale v tekmovanju mladih U17, kjer so včeraj med štiri prišli Kebelj Avto Aleš, FSK Stripy, Siliko Atet rent a car in KMN Meteorplast. Dejansko je kvartet le potrdil boljše izhodišče s prve tekme. V prvem krogu izločilni bojev se je poslovila ekipa KMN Slovenske Gorice, ki ne bo obranila naslov lanske sezone.
 • 11.03.2018 | Državne futsal lige
  V Celju odločale 6-metrovke, prvakinje suvereno
  Aktualne prvakinje so z 8:2 porazile KMN Cerkvenjak, naloga pa ni bila tako lahka. Gostje so povedle z avtogolom Tanje Vrabel, vodilne strelke lige. Ob polčasu je bilo 3:2 za prvakinje, ki jim agresivna in trda igra Cerkvenjaka ne odgovarja. Kljub temu pa je v nadaljevanju prišla do izraza domača kvaliteta. Pri 5:2 je prvi gol po poškodbi dosegla tudi Anja Voga.
 • 10.03.2018 | Državne futsal lige
  Prvaki s sedmico proslavili naslov v 2. SFL
  S tekmo v Škofji Loki se je končala sezona 2. SFL. Naslov prvaka in napredovanje v 1. SFL so si zagotovili Škofjeločani, drugouvrščena Gorica pa bo z Ivančno Gorico igrala dve tekmi za dodatno mesto v 1. SFL. Prav Škofjeločanom je pripadlo zadnje dejanje lige, kjer so s 7:1 porazili ekipo Dlan Logatec.
 • 10.03.2018 | Državne futsal lige
  Dekleta začenjajo polfinale, prvakinje odkrito po obrambo naslova
  Medtem ko so moške ekipe včeraj sklenile redni del 1. SFL, danes pa bo konec še 2. SFL, pa s sklepnimi boji začenjajo ženske vrste v Ženski futsal ligi. Naslov prvakinj brani zasedba KMN Slovenske Gorice, ki je bila suverena že v rednem delu – 12 tekem, 10 zmag (skupaj 32 točk), dva remija. Sledile so ji ŽNK Celje (23 točk), Siliko Nova Panorama (7) in KMN Cerkvenjak (6).
 • 25.02.2018 | Državne futsal lige
  Prvakinje potrdile 1. mesto po rednem delu
  Z derbijem v Voličini se je sklenil redni del Ženske futsal lige. Vodilni klub KMN Slovenske Gorice je s 7:0 porazil drugouvrščeno ŽNK Celje. S tremi zadetki se je vnovič izkazala vodilna strelka lige Tanja Vrabel.
 • 24.02.2018 | Državne futsal lige
  Razpoloženi strelci v Škofji Loki in Mariboru
  V 2. SFL v 17. krogu so bili strelci razpoloženi še posebej v soboto. Ob domači zmagi je FSK Stripy dosegel 12 golov, KMN Miklavž TBS Team24 enega manj. Obe zasedbi sta slavili zmago doma, za čast gostov sta poskrbela KMN Tomaž Šic Bar in FC Hiša daril Ptuj, ki sta se s tremi točkami vrnila z gostovanj v Logatcu in Oplotnici.
 • 23.02.2018 | Državne futsal lige
  Škofjeločani dovolj kvalitetni, da bodo obstali v 1. SFL
  „Dosedaj sem se vedno boril za naslov državnega prvaka v 1. SFL. Situacija v Škofji Loki je bila nova zame. Sprejel sem jo in se skupaj z igralci začel boriti. Nisem prišel le zato, da bi bil trener, ampak da cilj dosežemo. Ker smo vedeli, kaj želimo, smo se tudi hitro dogovorili za sodelovanje.“
 • 20.02.2018 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje do treh točk, prvakinjam le ena
  Obeležila sta ga zmaga ŽNK Celje proti Siliku Nova Panorama, 3:0 je bilo. ŽNK Cerkvenjak in KMN Slovenske gorice sta si razdelili točki, vodilna ekipa pa je nastopila brez prve strelke Tanje Vrabel. Veliko smolo so imele Celjanke, ki so zaradi poškodbe ostale brez Klementine Mavhar, ki ji na tem mestu želimo hitro okrevanje!
 • 17.02.2018 | Državne futsal lige
  Po 21 letih FSK Stripy spet v 1. SFL
  Futsal klub Stripy je nazadnje igral v najmočnejši slovenski ligi - takrat še 1. slovenska liga malega nogometa - v sezoni 1996/97. Moštvo zbrano okoli trenerja Tomislava Horvata je nanizalo 14 zaporednih ligaških zmag, Horvat pa je ekipo prevzel 14.10. lani. Predtem je ekipo vodil Sead Nadarevič. Za tokratno zmago, ki odpira vrata v 1. SFL, so gole prispevali Luka Bešter (1), Luka Jamnik (2) in Luka Kanc (1). 

DELI NA