Mihelič ponosen na dekleta, zdaj se seli v 2. SFL

Ženska vrsta ŠD Extrem je v zadnjem državnem prvenstvu Ženske futsal lige zasedla 3. mesto. V Sodražici so analize že naredili, z enim očesom pogledujejo v novo sezono. „Ponosen sem nato, kar smo naredili. Želeli smo si, da bi dobro delo okronali z eno od medalj. Mislim, da je naše tretje mesto povsem realno. Prav tako so na zasluženo na vrhu Slovenske gorice, srebrni pa v ŽNK Celje,“ razmišlja trener ženske vrste Extrema Mitja Mihelič. Predvsem je bil zadovoljen z uvodom v sezono, ko so njegove igralke celo bile na vrhu prvenstvene lestvice. Potem so malce popustile, a to ni pokvarilo dobrega vtisa.

Napad raje kot obramba

„Imamo mlado ekipo. Bistven plus pa je, da smo zadržali jedro, temu pa dodali nekaj mladih nadarjenih igralk,“ ugotavlja Mihelič, ki je vesel, da mu ni treba vsako sezono znova sestavljati ekipe, ampak la nadgrajuje. „Sam sem bil vedno zagovornik napadalnega sistema 1-2-1. Ne maram zaprte igre. Saj res, da dobimo kak gol več, a je tako boljše. Krožimo in odtekamo ter odpiramo prostor,“ opiše način in slog igre. Mihelič poudari, da je vesel, ker podmladek članic dobivam minutažo, ki jo imajo v drugih ekipah ključne igralke. Zaveda se, da je to naložba za jutri. V ekipi ima vsaj štiri igralke, ki odstopajo od ostalih: Lara Jelić, Mateja Mihelič, Polona Gerjol in Marika Prošek.

2. SFL

Ni pa skrivnost, da bi v klubu Miheliča radi videli na čelu članske moške vrste, ki se spogleduje z igranjem v 2. SFL. „Konec meseca bo povsem jasno. Radi bi s fanti U17 kar med člane, temu pa bi dodali še nekaj igralcev iz okoliških krajev,“ razkriva Mihelič, ki bi potem dekliško vrsto prepustil svojemu dosedanjemu pomočniku Mitji Ilcu.

Tekst: D.P.
Foto: ŠD Extrem

DELI NA