18.06.2017 | Državne futsal lige
Mihelič ponosen na dekleta, zdaj se seli v 2. SFL

Ženska vrsta ŠD Extrem je v zadnjem državnem prvenstvu Ženske futsal lige zasedla 3. mesto. V Sodražici so analize že naredili, z enim očesom pogledujejo v novo sezono. „Ponosen sem nato, kar smo naredili. Želeli smo si, da bi dobro delo okronali z eno od medalj. Mislim, da je naše tretje mesto povsem realno. Prav tako so na zasluženo na vrhu Slovenske gorice, srebrni pa v ŽNK Celje,“ razmišlja trener ženske vrste Extrema Mitja Mihelič. Predvsem je bil zadovoljen z uvodom v sezono, ko so njegove igralke celo bile na vrhu prvenstvene lestvice. Potem so malce popustile, a to ni pokvarilo dobrega vtisa.

Napad raje kot obramba

„Imamo mlado ekipo. Bistven plus pa je, da smo zadržali jedro, temu pa dodali nekaj mladih nadarjenih igralk,“ ugotavlja Mihelič, ki je vesel, da mu ni treba vsako sezono znova sestavljati ekipe, ampak la nadgrajuje. „Sam sem bil vedno zagovornik napadalnega sistema 1-2-1. Ne maram zaprte igre. Saj res, da dobimo kak gol več, a je tako boljše. Krožimo in odtekamo ter odpiramo prostor,“ opiše način in slog igre. Mihelič poudari, da je vesel, ker podmladek članic dobivam minutažo, ki jo imajo v drugih ekipah ključne igralke. Zaveda se, da je to naložba za jutri. V ekipi ima vsaj štiri igralke, ki odstopajo od ostalih: Lara Jelić, Mateja Mihelič, Polona Gerjol in Marika Prošek.

2. SFL

Ni pa skrivnost, da bi v klubu Miheliča radi videli na čelu članske moške vrste, ki se spogleduje z igranjem v 2. SFL. „Konec meseca bo povsem jasno. Radi bi s fanti U17 kar med člane, temu pa bi dodali še nekaj igralcev iz okoliških krajev,“ razkriva Mihelič, ki bi potem dekliško vrsto prepustil svojemu dosedanjemu pomočniku Mitji Ilcu.

Tekst: D.P.
Foto: ŠD Extrem

SORODNE NOVICE

 • 14.01.2018 | Državne futsal lige
  VIDEO: Prva zmaga za Vrhničanke, na derbiju remi
  Po novem letu so s tekmovanjem nadaljevala tudi dekleta, ki so v soboto odigrala tekme 6. kroga Ženske futsal lige. Na Vrhniki je domači Siliko Nova Panorama s 7:2 odpravil Cerkvenjak, KMN Slovenske Gorice in ŽNK Celje pa sta remizirala (1:1)
 • 13.01.2018 | Državne futsal lige
  Mlinše suvereno
  V derbiju za 3. mesto je Tomaž Šic Bar doma s kar 8:2 odpravil Velike Lašče. Tri gole za domače tri točke in 3. mesto je prispeval Urban Goričan. Prvi polčas na Ptuju je pripadel gostom, potem pa so pobudo prevzeli domačini, ki so dosegli kar osem golov, gostje še dva. Esat Ramadani je bil s štirimi zadetki prvo ime obračuna.
 • 22.12.2017 | Državne futsal lige
  V Škofji Loki obračun vodilnih
  V prvem delu sezone je slavila Gorica, 3:2 je bilo. Škofjeločani so imeli 2:1, potem pa so odločilni zadetek prejeli v 40. minuti. „Pričakujem maksimalni pristop mojih fantov. Vse razen naše zmage bi bilo veliko razočaranje za mene,“ pa je kratko in jedrnato napovedal današnjo tekmo trener Tomislav Horvat, ki bo imel na voljo vse igralce. To bo tudi tekma najboljšega napada (FSK Stripy 60 golov) in najboljše obrambe (Gorica 19).
 • 15.12.2017 | Državne futsal lige
  ŠD Extrem boljši od Keblja
  Po porazu Gorice, sploh 1. v desetih krogih 2. SFL, je prišlo do menjave na vrhu. Tja se je zavihtel FSK Stripy, ki je v soboto z 8:3 slavil v Mariboru in tako izkoristil petkovo slavje KMN Tomaža Šic Bara v Novi Gorici (3:2). Tesno zmago, s 4:3, pa je zabeležil še klub Dlan Logatec, ki je bila boljša od Ptujčanov.
 • 11.12.2017 | Državne futsal lige
  KMN Slovenske Gorice s +5 na vrhu ŽFL
  Celjanke so tako prišle do tretje zmage v tej sezoni, zasedba Siliko Nova Panorama ostaja pri točki. Lokalni derbi pa je pripadel KMN Slovenske Gorice, ki ostajajo na 1. mestu s popolnim izkupičkom - v peteih tekmah so prišle do pete zmage.
 • 03.12.2017 | Državne futsal lige
  Prvakinje na vrhu s popolnim izkupičkom
  Z zmago na Vrhniki so se aktualne državne prvakinje KMN Slovenske Gorice utrdile na vrhu Ženske futsal lige. Ekkipa iz Voličine je edina, ki je v uvodnih štirih krogih zbrala prav toliko zmag. V nedeljo so bile varovanke trenerja Dejana Krambergerja s 6:1 boljše od Silika Nove Panorame.
 • 02.12.2017 | Državne futsal lige
  Gorica na vrhu 2. SFL
  V sredo se je s tekmo KMN Miklavž TBS Team24 - KMN Tomaž Šic Bar začel, danes pa še sklenil 9. krog 1. SFL. Na vrhu ostaja Gorica, ki je s 3:2 porazila Velike Lašče. Primorci so edina ekipa v ligi, ki se lahko pohvali s 100-odstotnim izkupičkom. Za petami so jim Škofjeločani, ki so tesno s 4:3 porazili Dlan Logatec.
 • 25.11.2017 | Državne futsal lige
  Zadnji trojček točk v Škofjo Loko
  Vodilni Goričani tudi po 8. krogu ostajajo na vrhu s popolnim izkupičkom. To pot je zasedba trenerja Slaviše Božiča v gosteh s 4:1 ugnala Mlinše. Na drugo mesto so se v soboto vrnili Škofjeločani, ki so v gosteh s 1:3 ugnali ŠD Extrem.
 • 25.11.2017 | Državne futsal lige
  Prvakinje po derbiju same na vrhu
  V soboto se je začel 3. krog Ženske futsal lige. Uvodna tekma je bila v Celju, kjer sta se pomerila vodilni zasedbi 5. sezone tekmovanja. ŽNK Celje, dvakratne državne prvakinje, gostijo aktualno in uradno najboljšo ekipo v Sloveniji. Zmaga in točke so šle v goste.
 • 19.11.2017 | Državne futsal lige
  KMN Slovenske Gorice in ŽNK Celje na vrhu
  S tekmo v Voličini se je nadaljevalo državno prvenstvo članic v Ženski futsal ligi. Na uvodni tekmi 2. kroga so aktualne prvakinje KMN Slovenske Gorice z 8:2 odpravile ŽNK Cerkvenjak. Do druge zmage so prišle tudi Celjanke, ki z 8:3 slavile zmago na Vrhniki.

DELI NA