17.02.2017 | 1. SFL
Melink okrepil Oplast, za obstanek na Vrhniki

Med tem ko je pri vrhu 1.SFL (bolj ali manj) vse jasno, pa se nadaljuje boj za obstanek. Danes si ga želijo, obstanek namreč, zagotoviti igralci Zavas Silika, ki doma gostijo KMN Tomaž Šic bar. Za primat ob Savi se bosta udarila Litija in Sevnica, v Tolminu gostuje Dobovec Pivovarna Kozel, prvaki so v Benediktu, Oplast pa na Škofijah.

Pred dnevi smo poročali, da so se Litijani okrepili z brazilskima igralcema, Na tem mestu pa tudi vest, da se v 1. SFL vrača nekdanji kapetan reprezentance Benjamin Melink, ki bo vsaj do konca sezone 2016/2017 nosil dres Oplasta.

1.SFL, 16. krog, 17.2.
Puntar – Dobovec Pivovarna Kozel (19.00)
KMN Benedikt – Proen Maribor (20.00)
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
FK Zavas Siliko – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Prepoved nastopa:
Tine Kapun (KMN Bronx Škofije)
Gregor Okretič (KMN Bronx Škofije)

Vrstni red 1. SFL:
Proen Maribor 43, FC Litija 33, KMN Oplast Kobarid 24, Dobovec Pivovarna Kozel 23, KMN Sevnica 23, KMN Bronx Škofije 22, FK Zavas Siliko 15, Puntar 12, KMN Benedikt 11, KMN Tomaž Šic Bar 9.

Strelci 1. SFL:
Matej Fideršek (Proen Maribor) 22
Bojan Klemenčič (KMN Benedikt) 22
Slaven Radišković (KMN Bronx Škofije) 21

Vrhnika želi obstati

Zavas Siliko ne skriva ambicij, da že dva kroga pred koncem rednega dela reši svoj prvoligaški status. „To je odločilna tekma. Verjamem, da bomo odigrali najboljše. Na tem mestu vabim gledalce, da nam pridejo na pomoč,“ sporoča trener Vrhničanov Mile Simeunovič. Gostje, vodi jim Marjan Magdič, ne mečejo puške v koruzo, zavedajo pa se, da je prilik za beg dna vse manj.

„Pred nami je zelo težka ekipa. Zavas je zelo dobro organizirana ekipa, ki jo vodi legenda futsala Mile Simeunovič. Ob vsem spoštovanjem do Simeunoviča in ekipe pa računamo na vsaj točko,“ pristavi Magdič.

Prišel Melink

Oplast se je okrepil. Od včeraj je novi član ekip nekdanji slovenski reprezentant Benjamin Melink, ki se po težki prometni nesreči (lani januarja) vrača v tekmovalni futsal. „Veseli smo, ker se nam je pridružil Benjamin. Tudi ostali igralci so postali bolj motivirani. Glede Bronxa pa – v zadnjem času so napredovali, korak naprej smo naredili tudi mi. Morda se celo pomerimo v četrtfinalu, a bomo klub temu odigrali brez kalkulacij,“ pred derbijem (in tekmo proti KMN Bronxom) napoveduje Saša Leban, trener Oplasta. „Po dveh dolgih gostovanjih igramo doma. Kobarid ima dve točki kot mi, z zmago ga lahko prehitimo in bi se približali 3. mestu, ki si ga želimo,“ pa pred derbijem zgornjega dela lestvice napoveduje trener Bronxov Dino Krivičič. V dresu domače ekipe ne bo Tineta Kapuna in Gregorja Okretiča, vrača pa se Jure Depangher.

Reprezentančni obračun

„Zanima nas zmaga,“ je jasen Matej Kavčič, trener Puntarja, ki v 16. krogu gosti Dobovec Pivovarno Kozel. Domačini bodo brez prvega vratarja Žana Logarja, ostale moči pa ima trener Kavčič na voljo. Uporniki upajo, da vknjižijo kako točko, ki bi jim olajšala boj za obstanek – danes imajo 12 točk, deveti Benedikt 11, deseti KMN Tomaž Šic bar pa 9. „Spremenili smo ekipo, uigravamo se, in iščemo pravo formo,“ pa pred tekmo s svojim reprezentančnim kolegom napoveduje Andrej Dobovičnik. Kozli so po slabšem uvodu v sezono le konsolidirali svoje vrste. Tudi danes pa so favoriti.

Za prevlado za Savo

Za primat ob Savi se bosta udarila Litija in Sevnica. Domačini pa tudi gostje tekmi ne dajejo posebne teže, tudi rezultatskega imperativa ne bo. Litija je že 2. po rednem delu, Sevnica pa 5. „Delamo in treniramo, mislimo na končnico. Kljub temu nas zanima le zmaga,“ razmišlja trener Litije Tomislav Horvat, ki bo v končnici za prvaka igral s kar dvema Brazilcema. Kadrovsko so se s peterico okrepili tudi Sevničani, ki so jih še nedolgo nazaj vsaka poškodba ali odsotnost prizadela. Zdaj je drugače. Danes bo moral Mitja Jontez brez Mateja Kranjčeviča, na gol pa se vrača Denis Govekar. „Prepričan sem, da se nam obeta pravi futsal praznik. Mi smo šesti, Litija druga. Bi ji pa radi malce ponagajali,“ napoveduje trener Sevnice Mitja Jontez, ki ne bo računal niti na Luko Koprivnjaka in Mihaela Grigiča.

Nadaljevati niz

V Benediktu se bosta udarila vodilni Maribor Proen in domači klub, ki si še ni zagotovil obstanka. Ekipa domačega trenerja Tomislava Novaka bi bila vesela tudi točke. A se zavedajo, da bo to vse prej kot lahko delo. „Danes bomo brez prvega vratarja Tjaža Lovrenčiča. Ostali bodo na voljo, s tremi mladimi igralci pa bomo podaljšali klop za rezerve,“ pravi trener Novak. Njegov stanovski kolega Robert Grdović skrbi nima. Edino to si želi, da ekipa nadaljuje v tempu, v katerem navdušuje iz kroga v krog. „Denis Totošković ima nekaj težav s hrbtom. A menim, da bo lahko igral. Želel bi, da korektno opravimo svoje delo,“ sporoča iz Zagreba trener vijolic Robert Grdović.

Tekst: D.P.
Foto: Proen Maribor

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA