14.05.2018 | A
Matavž nadaljeval strelski niz

Prvenstva širom Evrope se bližajo h koncu, vse bolj vroč pa je Tim Matavž. Primorec je sredi izjemnega strelskega niza, ki traja zadnjih šest tekem, v tem tednu pa se je dvakrat vpisal med strelce. Natančen je bil tudi Benjamin Verbič, kdo vse pa je prispeval podajo?

Vitesse se je tudi na krilih Matavža prebil v finale razigravanja za zadnjo evropsko vozovnico. Rumeno-črni so v polfinalu izločili Den Haag, zdaj pa jih čakata dve tekmi z Utrechtom. Matavž in soigralci so večino dela opravili že na prvi tekmi, ki so jo v gosteh dobili z 2:5, Šempetrčan pa se je v 14. minuti podpisal pod prvi zadetek na srečanju. Reprezentančni napadalec je vajo ponovil tudi v soboto, ko je v povratni tekmi zadel za vodstvo in tlakoval pot do zmage z 2:1. Matavž, ki je v letošnjem prvenstvu dosegel 16 zadetkov, je obakrat odigral celotno tekmo.

V nedeljski tekmi z Zorjo je v polno meril tudi Benjamin Verbič, ki se je po zimski selitvi v Ukrajino veselil še četrtega gola. Vojničan je v 67. minuti dosegel edini zadetek na tekmi, a je bila zmaga vredna bore malo. Šahtar je namreč že potrdil naslov državnega prvaka, med tednom pa osvojil tudi pokalno lovoriko. Nasprotnik v finalu je bil prav Verbičev Dinamo, Kijevčani pa so izgubili z 0:2 in ostali brez lovorike. Verbič, ki je lani s Kobenhavnom osvojil državni in pokalni naslov, je v finalu igral do 67. minute.

Novih točk se je po porazu z Espanyolom razveselil Jan Oblak. Atletico je v predmestju španske prestolnice z golom Kokeja v osmi minuti premagal Getafe, Jan Oblak pa je v 77. minuti zaustavil najstrožjo kazen in še 22. zaklenil svoja vrata. Škofjeločan je prebral namero Faycala Fajra in zaustavi še sedmo od zadnjih 12 enajstmetrovk, močno pa povečal tudi svoje delnice v lovu na novo nagrado za najboljšega vratarja La Lige. Marc-Andre ter Stegen je namreč v tekmi z Levantejem klonil kar petkrat.

Kevin Kampl se je z Leipzigom veselil visoke zmage v Berlinu. Rdeči biki so v mrežo Herthe pospravili kar šest zadetkov, Kampl pa je v drugi minuti podal za gostujoče vodstvo. Nemci so zaključili prvenstvo, Leipzig si je z zmago zagotovil šesto mesto in nastop v kvalifikacijah za UEFA Evropsko ligo. Kampl je v letošnji sezoni odigral 37 tekem, dosegel pa zadetek.

Le še tekma do konca sezone loči francoske prvoligaše. St. Etienne je z dvema zaporednima porazoma ostal brez možnosti za evropsko vozovnico, Robert Berić in soigralci so morali po Bordeauxu čestitati še nogometašem Monaca. Dvoboj v kneževini se je končal s tesno zmago gostiteljev, Robert Berić pa je poraz spremjal s klopi. Uspešnejši je bil Nantes, ki je z 0:2 slavil pri Angersu, Rene Krhin pa je odigral celotno srečanje v osrčju zvezne vrste.

Tudi v Italiji so ta konec tedna odigrali tekme predzadnjega kroga. Med klubi slovenskih reprezentantov najbolje kaže Atalanti, ki po dveh zaporednih remijih zaseda sedmo mesto lestvice. Le-to vodi v kvalifikacije UEFA Evropske lige. Modro-črni so pred domačimi gledalci napadli Milančane, ki so na razpredelnici tik pred zasedbo iz Bergama, a sta si tekmeca razdelila točkovni plen. Gostje so povedli v 60. minuti, za izenačenje Atalante pa je v 92. minuti poskrbel Masiello, ki je izkoristil podajo Josipa Iličića. Kranjčan je v igro vstopil v 54. minuti.

Vid Belec je debitiral v golu Sampdorie, a pred domačimi navijači z 0:2 izgubil z Napolijem. V gosteh pri Torinu je bil neuspešn tudi SPAL Jasmina Kurtića, ki je ob porazu z 2:1 vknjižil rumeni karton in 90 minut igre. SPAL ima tekmo pred koncem sezone enak izkupiček kot 18. Crotone. Povsem na varnem ni niti Chievo, ki je z 1:2 premagal Chievo in s 37. točko, dve manj ima Crotone, skočil na 14. mesto lestvice. Valter Birsa je odigral celotno srečanje, Boštjan Cesar je v igro vstopil tik pred koncem tekme.

Še vedno pa je pestro med italijanskimi drugoligaši. Empoli Mihe Zajca je že pred časom potrdil vrnitev med prvoligaše, ta konec tedna pa z 0:2 slavil v Brescii. Zajc je v 89. minuti, kmalu po vstopu v igro, podal za drugi gol gostov. Po minimalni zmagi pri Entelli na drugem mestu lestvice vztraja Frosinone, ki ima po treh zaporednih slavjih dve točki prednosti pred Parmo. Luka Krajnc je tekmo pričel na klopi, po vstopu v 51. minuti pa je kmalu prejel tudi rumeno opozorilo.

Palermo je po remiju s Ceseno zdrsnil na četrto mesto lestvice, Aljaža Strune pa v dvoboju brez zadetkov ni bilo v domačem kadru. Slabše je šlo Venezii in Bariju, ki sta izgubila, a sta si že zagotovila mesto v razigravanju za napredovanje v Serie A. Bari je z Juretom Balkovcem v začetni enajsterici z 1:0 klonil v Parmi, Benečani pa so se opekli pri Cremoneseju. Gostitelji so slavili s 5:1, Leo Štulac je vknjižil novih 90 minut.

Slovan se je s skalpom Dunajske Strede prebil na drugo mesto lestvice slovaškega prvenstva. Odločitev o zmagovalcu je padla po golu v sodniškem dodatku prvega polčasa, Andraž Šporar in porumeneli Kenan Bajrić pa sta igrala od prve do zadnje minute. Slovaki bodo prvenstvo sklenili prihodnji vikend, ko bo zastor padel tudi nad poljsko Ekstraklasso.

Jagiellonia po dveh zmagah v minulem tednu ostaja v igri za zgodovinski naslov, bitka z Legio pa bo odločena konec tedna. Varšavsko zasedbo čaka obračun z Lechom, Jagiellonia bo gostovala Wislo Plock, ki se bori za evropsko vozovnico. Rumeno-rdeči so med tednom z 0:2 slavili v Poznanu, v nedeljo pa so bili z 1:2 uspešni še v Lubinu. Nemanja Mitrović je obe tekmi odigral v celoti, Bezjak pa je zaigral v Lubinu, potem ko je v 82. minuti zamenjal Frankowskega.

Dvojni spored je tudi za švicarskimi prvoligaši. Lugano je z 2:0 dobil četrkov spopad z Laussanno, Domen Črnigoj pa je v 90 minutah vknjižil rumeni karton in asistenco za drugi gol domačinov. V nedeljo je Lugano brez pomoči Črnigoja gostoval v Bernu, pri državnem prvaku Young Boys. Gostitelji so slavili s 3:1, Lugano pa si je že zagotovil obstanek v ligi.

Zenit, ki se je razšel s trenerjem Mancinijem, je za konec ruskega prvenstva povozil SKA Kabarovsk. V mreži zadnjega moštva lige je končalo šest zadetkov, Miha Mevlja pa je s soigralci zaprl pot do svojega gola, ob tem pa prejel tudi rumeni karton. Uspešna je bila tudi Ufa Bojana Jokića, ki je s 5:0 ugnala Tosno. Reprezentančni kapetan je odigral celotno tekmo, s šestim mesto pa se je tudi Ufa prebila v Evropo. Zenit je prvenstvo sklenil tik nad Jokićevim klubom.

V Turčiji smo videli slovenski obračun, dvoboj Konyasporja in Göztepeja pa ni dal zmagovalca. Nejc Skubic je odigral celotno srečanje in prejel rumeni karton, Rajko Rotman pa je zaigral v sodniškem podaljšku. Kayserispor ima krog pred koncem prvenstva tri točke prednosti pred cono izpada, Göztepe je na visokem šestem mestu. Pafos je ciprsko prvenstvo sklenil na desetem mestu, potem ko je v zadnjem krogu z 0:3 premagal Doxo. Jan Koprivec je zmago pospremil na klopi.

V Prvi ligi Telekom Slovenije bodo na sporedu še trije krogi, po minulem koncu tedna pa bolje kaže Mariboru. Štajerci so z Martinom Milcem na zelenici ugnali Krško, Olimpija pa je, potem ko je Aljaž Ivačič spet zaklenil svoja vrata, remizirala z Ankarančani.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA