Maribor uvodoma s sedmico, Domžalčani in Goričani pričeli z remijem

Sredino popoldne so za prve tekmovalne preizkušnje v letošnjem letu izkoristili Domžalčani, Mariborčani in Novogoričani. Maribor je s sedmimi zadetki odpravil Radomlje, Domžale in Gorica sta remizirala z Ilirijo oziroma zagrebško Lokomotivo.

Darko Milanič se je s svojimi varovanci nekaj dni po selitvi v Prekmurje vrnil v Ljudski vrt. V vijoličastem dresu sta debitirala Kassim Doumbia in Saša Ivković, ob odsotnostih Zahovića, Milca in Vilerja pa je priložnost dočakal tudi mladinec Nino Žugelj. Maribor je povedel v 14. minuti, ko je v polno meril Damjan Bohar, ki je do odmora zadel še enkrat. Vmes sta se veselila tudi Jasmin Mešanović in Marcos Tavares, ki je po podaji Boharja prefinjeno meril v zgornji levi kot mladega Božiča, ki je že po nekaj minutah zamenjal vratarja Adama. V nadaljevanju še trije goli. Pod prvenec ob debiju se je podpisal Saša Ivković, po enajstmetrovki Amirja Derviševića pa je žogo v lastno mrežo, potem ko je pred vrata podal Žugelj, potisnil Rok Jazbec.

Nekaj težav s sestavo moštva je imel tudi domžalski strateg Simon Rožman, ki je pred obračunom z Ilirijo pogrešal Emirja Azemovića, Rubina Hebaja ter oba vratarja Ajdina Mulalića in Dejana Milića. Tako sta priložnost v vratih dobila mladinca Klemen Mihelak in Luka Stojkovič. Mreža Ilirije se je sicer zatresla že v drugi minuti, a se je Agim Ibraimi znašel v prepovedanem položaju, v 21. minuti pa so povedli Ljubljančani. Žoga je po slabem izbijanju domače obrambe končala pri Enesu Rujoviću, ki je poslal predložek z desne strani kazenskega prostora, Corn pa je z 11 metrov meril v polno. Po zamenjavah med polčasom so rumeni v 54. minuti prišli do izenačenja. Po kotu Ibričića se je pred vrati najbolje znašel Shamar Nicholson. Gostje so sedem minut kasneje vnovič povedli z golom Urtlja, a je Nicholson z drugim zadetkom na tekmi preprečil presenečenje. Jamajški napadalec je v gol poslal odbito žogo po strelu Franjića.

Goričani so gostovali v Zagrebu, na igrišču Kajzerica so se pomerili z Lokomotivo. V deževnem in vetrovnem vremenu sta oba zadetka padla že v prvem polčasu dvoboja. Povedli so gostitelji srečanja. V 22. minuti je dolga podaja Chaga končala pri Kastratiju, ki je izigral Matijo Curka, nato pa s strelom v daljši kot matiral tudi Gregorja Sorčana. Primorci so domačo prednost izničili v 38. minuti, ko je lepo akcijo po podaji Amela Džuzdanovića zaključil Andrija Filipović. Miran Srebrnič, ki je pred dnevi ostal brez Rifeta Kapića, je pred drugim polčasom zamenjal enajsterico, a se izid ni več spremenil.

DOMŽALE - ILIRIJA 1911 2:2

Strelci: Nicholson (54', 85'); Corn (21'), Urtelj (61')
Domžale: Mihelak, Vetrih, Klemenčič, Alvir, Bizjak, Ibraimi, Kirm, Melnjak, Rom, Gnezda Čerin, Petanjek. Drugi polčas: Stojkovič, Volarič, Širok, Žužek, Ibričić, Hodžić, Nicholson, Dobrovoljc, Franjić, Vrandečič, Husmani. Trener: Simon Rožman.

LOKOMOTIVA ZAGREB - GORICA 1:1

Strelca: Kastrati (22'); Filipović (37')
Gorica: Sorčan, Curk, Kavčič, Jogan, Škarabot, Jermol, Grudina, Žigon, Džuzdanović, Osuji, Filipović. Drugi polčas: Likar, Kompara, Gregorič, Lipušček, Celcer, Humar, Tešija, Nagode, Marinič, Gulič, Edafe. Trener: Miran Srebrnič.

MARIBOR - KALCER RADOMLJE 7:0

Strelci: Bohar (14', 38'), Mešanović (22'), Tavares (32'), Ivković (52'), Dervišević (74'), Jazbec (78' ag)
Maribor: Cotman, Hodžić, Šuler, Doumbia, Hotić, Vrhovec, Pihler, Bohar, Vršič, Tavares, Mešanović. Drugi polčas: Irgolič, Kramarič, Ivković, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Kabha, Žugelj, Ahmedi, Bajde, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Domžale so prejšnji konec tedna zaustavile celjski nalet. Lahko presenetijo še Maribor?
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Rogaško s 3:0 (0:0).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).

DELI NA