Maribor tudi v drugo brez zmage

Maribor - Rudar Velenje 2:2 (0:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Balažič, Kasapović (oba Ljubljana) in Vidali (Gračišče).
* Strelci: 0:1 Tučić (56.), 1:1 Tavares (64.), 2:1 Mešanović (84.), 2:2 Radić (90.).
* Maribor: Handanović, Milec, Ivković, Rajčević, Viler, Cretu, Pihler (od 60. Hotić), Bajde (od 78. Bohar), Vršič (od 61. Tavares), Mešanović, Zahović.
* Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Kašnik, Bijol, Trifković (od 69. Bolha), Črnčič (od 74. Antonov), Parfitt-Williams (od 46. Radić), Tučić, Šehić.
* Rumeni kartoni: Viler; Vasiljević, Antonov, Radić.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani so brez poškodovanih Marka Šulerja, Jana Mlakarja, Blaža Vrhovca in Matka Obradovića, a s povratnikoma Mitjo Vilerjem in Marcosom Tavaresem, na drugi spomladanski tekmi prišli še do drugega neodločenega izida, pa čeprav so imeli številne priložnosti tudi za kaj več. Branilci naslova tako po 20 tekmah za točko zaostajajo za vodilno Olimpijo, Rudar pa je s tekmo manj trdno na četrtem mestu.

Prvi polčas je minil v prevladi Maribora, ki si je pripravil številne priložnosti, a mu nikakor ni uspelo premagati Marka Pridigarja. Že v drugi minuti je Jasmin Mešanović streljal prešibko in preveč po sredini, v isti minuti je velenjski vratar dobil še dvoboj ena na ena z Luko Zahovićem.

V deseti minuti je Alexandru Cretu po kotu s strelom z glavo zatresel prečko, pet minuti zatem je iz ugodnega položaja mimo gola streljal Dare Vršič, dve minuti zatem je bil prav tako premalo natančen Cretu, podobno pa je v 40. minuti "uspelo" še Mitji Vilerju. Pred tem pa je Vršič v 25. minuti z nizkim strelom z 20 metrov zadel vratnico.

Izbranci Marjana Pušnika v prvem polčasu v napadu niso pokazali prav veliko, so pa v 34. minuti celo premagali Jasmina Handanovića, ko je iz bližine zadel Josip Tomašević, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja.

Zato pa so do regularnega zadetka prišli v 56. minuti, ko je z desne strani pred gol podal Robert Pušaver, z glavo pa je iz bližine zadel Milan Tučić. Trener Maribora Darko Milanič je ob neučinkoviti igri svojih izbrancev v igro poslal tudi izkušenega Marcosa Tavaresa, ki je takoj opozoril nase.

Že v 64. minuti je namreč poskrbel za izenačenje, ko je po podaji Dina Hotića, ta je v igro vstopil takrat kot Tavares, iz kota zadel z glavo za svoj deveti zadetek v sezoni in rekordnega 132. v slovenski prvoligaški konkurenci.

Takoj zatem je sledil nov pritisk vijoličnih, v 67. minuti je novo izjemno priložnost zapravil Gregor Bajde, čigar strel je Pridigar obranil. V 72. minuti je na drugi strani sam pred Handanovića prišel Edin Šehić, a slabo zaključil.

V 79. minuti je po lepi akciji do strela z roba kazenskega prostora prišel še en rezervist Damjan Bohar, a tudi on povsem neoviran žogo poslal mimo vrat. V 84. minuti pa so se gostitelji vendarle razveselili vodstva, po dolgi Hotićevi podaji v kazenski prostor je Tavares žogo podal do Mešanovića, ki mu iz bližine ni bilo težko doseči sedmega zadetka v sezoni.

Ko je že kazalo, da bodo Mariborčani prišli do zmage, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka goste razveselil Dominik Radić, ki je ob Aleksandru Rajčeviću zadel z glavo po podaji Pušaverja z desne strani. Za Radića je bil to drugi zadetek v sezoni, za Pušaverja pa tretja podaja.

Mariborčani bodo v 22. krogu v soboto gostovali pri Ankaranu, Velenjčani pa bodo gostili Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Rudar Velenje
    Maribor je konec minulega tedna ostal brez gostovanja v Kranju, vodstvo na lestvici PLTS pa je prevzela Olimpija. Vijoličasti so odločeni, da se na prvo mesto vrnejo že v torek, ko gostijo Velenjčane, pred katerimi je uvodna pomladanska preizkušnja.

DELI NA