Maribor napada petkratnega evropskega prvaka

Po moskovskem Spartaku v Ljudskem vrtu gostuje še najbolj zveneče ime skupine. Četa trenerja Darka Milaniča bo po porazu v Sevilli nove točke napadla proti Liverpoolu, ki ima po dveh odigranih tekmah na svojem računu točko več od Mariborčanov.

Maribor, ki je tretje udejstvovanje v skupinskem delu UEFA Lige prvakov odprl z neodločenim izidom v tekmi s Spartakom, bo ob podpori polnih in glasnih tribun Ljudskega vrta napadel nove točko in iskal še eno presenečenje. Liverpool v štajersko prestolnico prihaja po treh zaporednih remijih. Osemnajstkratni prvak Anglije je nazadnje brez zadetkov remiziral v derbiju z rivalom Manchester Unitedom in na lestvici angleškega prvenstva s 13 točkami zaseda osmo mesto. Liverpoolčani, ki so se po treh letih vrnili v najbolj elitno druščino evropskega nogometa, so tudi v skupinskem delu UEFA Lige prvakov, če upoštevamo tekme iz sezone 2014/15, nanizali že štiri zaporedne remije, na zmago pa čakajo že sedem tekem.

Angležem v razprodanem Ljudskem vrtu torej ne bo manjkalo motiva, ki pa bo tudi eno od močnejših orožij gostiteljev, saj želijo vijoličasti pred domačimi gledalci drago prodati svojo kožo. »Sobota je bila namenjena regeneraciji in že preusmerjanju k temeljitim pripravam na Liverpool. Tokrat vemo največ o nasprotniku, prav tako pa vemo, kakšno bo ozračje v Ljudskem vrtu. Ni dvoma, da bomo v optimalnem stanju za tekmo in ob tem ne skrivamo ambicij, da želimo priti do najboljšega možnega rezultata,« napoveduje Jasmin Mešanović, ki po začetnem prilagajanju vse glasneje opozarja nase.

Napadalec, ki se je v Maribor preselil iz vrst mostarskega Zrinjskega, prvega nasprotnika v poletnih kvalifikacijskih bojih, se je v Velenju podpisal pod imeniten zadetek. »Razumljivo, želja je velika. Liga prvakov, odličen nasprotnik, poln stadion. Vsi bi radi bili del spektakla. Trener se bo odločil, kateri igralci so najboljše pripravljeni in bi lahko v tem dvoboju storili največ za ekipo, mi pa bomo tudi v prihodnjih dneh skušali opraviti vse obveznosti na najboljši način ter čakali na svojo priložnost,« s skupno šestimi goli in še petimi podajami ugotavlja statistično najučinkovitejši nogometaš vijolic.

V Ljudskem vrtu se je pred tremi leti opekel tudi Jose Mourinho, takrat nasprotnik Anteja Šimundže, medtem ko bo skušal Darko Milanič prevarati še eno slovito trenersko ime, Jürgena Kloppa. »Smo dobro pripravljeni, na razpolago smo imeli kar nekaj časa, tudi reprezentančna pavza nam je omogočila, da smo se v miru pripravljali. Prvo tekmo doma smo odigrali zelo dobro, na tem moramo graditi. O ekipi, ki prihaja, ne rabimo izgubljat besed. Vse vemo o tem klubu, za nas pa je zelo pomembno, da dosežemo visoko raven, ki jo želimo. Jutri bomo odigrali izredno tekmo,« je na novinarski konferenci pred tretjo tekmo lige prvakov dejal Milanič.

Domači strateg bo lahko vnovič računal tudi na Marka Šulerja, na zadnjem treningu pa je zadnjo poškodbo obnovil Luka Zahović. medtem ko bosta v gostujoči enajsterici zagotovo manjkala Sadio Mane in Adam Lallana. Kljub temu premorejo gostje izjemno kakovostno zasedbo, ki goji specifičen stil igre, ugotavlja Milanič: »Igra Liverpoola temelji na hitrih prenosih žoge, hitri igri naprej, imajo selekcijo, ki veliko sprinta. Nasprotniku ne pustijo igrati. Tudi po izgubljeni žogi te hitro napadejo, to se vidi skozi delo trenerja. Vse delajo izredno dobro, mi pa vemo, kam ne smemo siliti, kako ne smemo igrati.«

Maribor in Liverpool se bosta podala v lov na prvo zmago, s katero bi lahko še naprej gojila realne upe na preboj v izločilne boje. Obračun v Ljudskem vrtu bo tekel pod taktirko madžarskih sodnikov, z Viktorjem Kassaijem na čelu. Liverpool se je pred leti v Sloveniji že opekel, se lahko v torek ponovi scenarij iz Bežigrada?

UEFA Liga prvakov, tretji krog:

Torek, 20:45: MARIBOR - LIVERPOOL (ANG)

Tekst: PDo/STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija evropsko pot sklenila z zmago
    Olimpija je evropsko pot sklenila z zmago. V Bratislavi je bil dvakrat natančen Pedro Lucas.
  • 13.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za konec evropske sezone še v Bratislavi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo zgodovinsko leto 2023 sklenili z evropskim gostovanjem v Bratislavi. Slovan bo zadnji nasprotnik zmajev v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 30.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Stožicah izgubila z Lillom
    Olimpija je na zadnji domači tekmi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige izgubila z Lillom, ki je zmajem dokončno zaprl vrata do evropske pomladi. Ljubljanska mreža se je zatresla dvakrat.
  • 29.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na zadnji domači tekmi z Lillom
    Francoski Lille bo zadnji gost ljubljanskih Stožic v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Olimpija bo po zmagi na tekmi s Klaksvikom napadala nove točke.
  • 09.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Sualehe in Nukić za zgodovinsko zmago Olimpije
    Ljubljančani se veselijo krstne zmage v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Olimpija je prevladovala skozi celotno tekmo, zmaji pa so odpor gostov z igralcem več strli v končnici srečanja, ko sta zadela rezervista David Sualehe in Mustafa Nukić.
  • 08.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji po maščevanje za poraz na Ferskih otokih
    Nogometaši Olimpije bodo na četrti tekmi skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige lovili prve točke. V Stožicah se bodo pomerili s ferskim Klaksvikom, ki je pred dvema tednoma v Torshavnu slavil z 0:3.
  • 26.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s Ferskih otokov praznih rok
    Gostovanje na Ferskih otokih se ni razpletlo po načrtih Olimpije. Klaksvik je zeleno-belo mrežo zatresel trikrat, na drugi strani pa je svojo ohranil nedotaknjeno.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na Ferske otoke po prve točke v skupinskem delu
    Zmaji na prvih dveh preizkušnjah skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige niso bili rezultatsko uspešni, v taboru slovenskih prvakov pa verjamejo, da se bo to spremenilo že na četrtkovi tekmi s ferskim Klaksvikom.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za slovo od UEFA Mladinske lige prvakov remi z nemškim prvakom
    Mladinci Maribora so v prvem krogu UEFA Mladinske lige prvakov izzvali vrstnike Mainza, po porazu na domači tekmi pa so na gostovanju pri nemškem prvaku pred tri tisoč gledalci iztržili neodločen izid.
  • 24.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora v nemški Mainz brez bele zastave
    V tem tednu bosta na evropskem odru dejavna kar dva slovenska kluba, saj mladinsko selekcijo Maribora čaka povratna tekma prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti bodo v dvoboju z Mainzem lovili dva zadetka zaostanka s srečanja v Ljudskem vrtu.

DELI NA