17.06.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
Maribor izgubil, Triglav presenetil udeleženca UEFA Lige prvakov

Prva testna preizkušnja v pripravah na novo sezono je tudi za nogometaši Maribora in Triglav. Uspešnejši so bili Kranjčani, ki so v Avstriji presenetili Rostov, lanskega udeleženca skupinskega dela UEFA Lige prvakov, medtem ko je Maribor izgubil z Osijekom.

Kranjčani so se pod vodstvom novega trenerja Tončija Žlogarja na avstrijskem Štajerskem pomerili z Rostovom in se razveselili odmevnega skalpa. Dvoboj z lanskoletnim ruskim podprvakom, ki se je tudi s pomočjo slovenskega reprezentanta Mihe Mevlje prebil vse do pomladanskih izločilnih bojev v UEFA Evropski ligi, je bil odločen v 80. minuti. Rusko mrežo je tedaj zatresel rezervist Marko Gajić, ki je jeseni za orle odigral šest srečanj, spomladi pa ga je Triglav posodil Zarici.

Slabše je šlo Mariboru, ki je moral priznati premoč Osijeku. Četrta ekipa hrvaškega prvenstva je izgubila prvi polčas, potem ko je Valon Ahmedi po pol ure igra izvajal pritisk na polovici nasprotnika, vratar Miletić pa je žogo ob izbijanju poslal v Albanca, od nogometaša Maribora pa se je okroglo usnje odbilo v mrežo Slavoncev. Osijek je v drugem polčasu, ko sta oba trenerja posegla po menjavi enajsteric, hitro prišel do preobrata. V 60. minuti je bil Muzafer Ejupi prvič najvišji pred golom Aljaža Cotmana, ki je pet minut zatem klonil še drugič. Maribor ob izostanku nekaterih pomembnih nogometašev ni zmogel do preobratu.

 

MARIBOR - OSIJEK 1:2 (1:0)

Strelca: Ahmedi (32'); Ejupi (60', 65')
Maribor: Handanović, Billong, Šuler, Viler, Palčič, Vrhovec, Ahmedi, Kabha, Hotić, Zahović, Bajde. Igrali so še: Cotman, Pihler, Sunny, Ogrinec, Kolmanič, Rajčević,  Uskoković, Bohar, Mertelj, Vokić, Kramarič. Trener: Darko Milanič.

 

ROSTOV - TRIGLAV 0:1 (0:0)

Strelec: Gajić (80')
Triglav: Džafić, Križaj, Zec, Šmit, Suljević, Robnik, Krcić, Ovsenek, Majcen, Mlakar, Poplatnik. Na klopi: Arko, Kuhar, Arh Česen, Bojić, Gvardjančič, Udovič, Gajić, Đurković, Ahačič, Bukara. Trener: Tonči Žlogar.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si
Video: NK Maribor

SORODNE NOVICE

  • 24.06.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor ugnal makedonskega, Triglav remiziral s hrvaškim prvakom
    Zadnja junijska sobota je bila delovna za peterico prvoligašev. Z zmago se v prvo evropsko preizkušnjo podajajo Domžalčani, Maribor je z novim golom Jasmina Mešanovića ugnal makedonskega prvaka Vardarja, Žlogarjevi varovanci pa so remizirali z Rijeko, zmagovalko hrvaškega prvenstva.

DELI NA