Maribor do prve zmage, Rudar remiziral z Lokomotivo

Četrtek je bil ob žrebu parov za novo sezono pester tudi na igriščih. Medtem ko je Rudar odigral prvo pripravljalno srečanje, so Ljubljanani in Mariborčani vknjižili že tretji rezultat, uspešnejši pa so bili Štajerci.

Državni prvak je v Bakovcih gostil Ural in ruskega prvoligaša ugnal z izidom 2:0. Zadetka sta, potem ko sta mreži v prvem polčasu kljub mariborskim priložnostim mirovali, padla v razmiku dobre minute. V 62. minuti se je prvega zadetka v vijoličastem dresu veselil včerajšnji novinec Jasmin Mešanović. Minuto zatem je po podaji Tavaresa, ki je po nekaj težavah s kolenom odigral prvo tekmo, z diagonalnim udarcem po tleh v polno meril še Gregor Bajde in postavil izid srečanja.

Še z nekoliko uglednejšim članom ruske prvoligaške druščine so se v Avstriji pomerili nogometaši Rudarja. Četa trenerja Marijana Pušnika je bila gost moskovske Lokomotive, a osma ekipa ruske lige ni uspela priti do zmage. Moskovčani so ob koncu prvega polčasa povedli po enajstmetrovki Fernandesa in prednost držali vse do 82. minute. V končnici srečanja je izid poravnal velenjski Ukrajinec Ilija Markovski.

Podobno kot Maribor, je tudi Olimpija v tretji pripravljalni tekmi vknjižila še tretji razplet. Po zmagi in porazu so zmaji še remizirali. Kosovski prvak Trepča je po golu Johna povedel v 19. minuti in prednost obdržal vse do odhoda na odmor. Četa trenerja Igorja Bišćana, ki je odigrala zadnjo tekmo pred četrtkovim dvobojem z Vaaso, je vodstvo Trepče izničila četrt ure pred koncem srečanja, ko se je še tretjega zadetka v poletnih pripravah veselil Issah Abass.

Po skalpu ruskega Rostova pa so se morali s porazom sprijazniti nogometaši Triglava. Orli so v obračunu z Astro zaigrali v premešani enajsterici, nekdanji romunski prvak pa je v mrežo Gorenjcev pospravil tri zadetke. V prvem polčasu je bil natančen Nicoara, v nadaljevanju sta zmago potrdila Balaure in Valceanu.

 

MARIBOR - URAL 2:0 (0:0)

Strelca: Mešanović (62'), Bajde (63')
Maribor - prvi polčas: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Ahmedi, Pihler, Vrhovec, Bohar, Hotić, Zahović. Drugi polčas: Obradović, Hodžić, Mertelj, Uskoković, Kolmanič, Kabha, Ogrinec, Vokić (80' Kramarič), Bajde, Tavares, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

 

OLIMPIJA - TREPČA'89 1:1 (0:1)

Strelca: Abass (75'); John (19')
Olimpija: Vidmar, Ilić, Mitrović, Zarifović, Štiglec, Cretu, Brkić, Tomić, Issah, Oduwa, Eleke. Igrali so še: Vodišek, Alves, Miškić, Benko, Gajić, Tot, Španja. Trener: Igor Bišćan.

 

LOKOMOTIV MOSKVA - RUDAR VELENJE 1:1 (1:0)

Strelca: Fernandes (39'/11m); Markovski (82')
Rudar: Malnar, Črnčič, Vuklišević, Vasiljević, Mužek, Bolha, Pišek, Tučić, Novak, Trifković,Mary. Igrali so še: Knežević, Deronja, Pušaver, Grgić, Nemanić, Ćoralić, Dodlek, Vujčić, Markovski, Pljava, Bokalič, Radić. Trener: Marijan Pušnik.

 

ASTRA GIURGIU - TRIGLAV KRANJ 3:0 (1:0)

Strelci: Nicoara, Balaure, Valceanu
Triglav - začetna enajsterica: Barukčić, Smajić, Zupan, Bojić, Poljanec, Šalja, Božič, Kopač, Bukara, Mlakar, Ahačič. Trener: Tonči Žlogar.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si
Video: NK Maribor in NK Olimpija

SORODNE NOVICE

  • 21.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor doma zanesljiv proti Rudarju
    Nogometaši Maribora so v tekmi 29. kroga prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar s 3:0 (1:0).
  • 19.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Rudar
    Maribor pod taktirko Sergeja Jakirovića še ni oddal točke, s preobratom in zmago v Kranju pa se je povsem približal vrhu PLTS. V nedeljo v Ljudski vrt prihaja zadnji Rudar, ki še vedno ne pozna zmage.
  • 04.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar odščipnil točko Mariboru
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v 20. in zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 02.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Maribor
    Bo Rudar jesenski del sezone sklenil brez zmage? Kakšen bo odziv Maribora po domačem porazu s Triglavom? To sta osrednji vprašanji pred spopadom knapov in vijolic v Šaleški dolini.
  • 25.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Razigrani Maribor do gladke zmage
    Nogometaši Maribora so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 5:0 (3:0).
  • 23.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Rudar
    Maribor se bo v Ljudskem vrtu zadovoljil le s tremi točkami, ki jih krvavo potrebuje v dirki za vrh. Ga lahko preseneti Rudar, ki je v drugem polčasu tekme z Domžalami pokazal popolnoma nov obraz, a v prvenstvu še naprej ostaja brez zmage?
  • 20.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvaki še brez zmage
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 19.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Maribor
    Šaleška dolina bo gostila drugo sobotno srečanje. Rudar bo po točki v Domžalah gostil Maribor in skušal izkoristiti evropske obveznosti državnega prvaka. Lahko knapi ponovijo dosežek Triglava?
  • 18.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Rudar
    Maribor bo zaključno četrtino letošnjega prvenstva odprl z domačo tekmo proti Rudarju. Knapi so se v prejšnjem krogu razveselili prve zmage pod taktirko Almirja Sulejmanovića, vijolice so po avtogolu ugnale Domžale.
  • 07.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Za konec Maribor brez napake
    Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali domači Rudar s 3:1 (1:1).

DELI NA