04.03.2018 | Pokal Terme Olimia
Kdo bo na vrhu nasledil Mariborčane

Litija desetič ali Dobovec MB-Monting prvič; to je vprašanje, ki si ga danes pred finalom pokala Terme Olimia zastavljajo ljubitelji futsala. Obračun bo na sporedu v Podčetrtku ob 19. uri, vstopnice so na voljo na spletni strani www.eventim.si, Petrolovih bencinskih servisih, prodajalnah Eventima in v uradni trgovini NZS v Ljubljani. Prav tako pa bo možno do vstopnic uro pred tekmo na blagajni v dvorani v Podčetrtku. Število vstopnic za posamezno tekmo je omejeno (440), zato velja pohiteti z nakupom.

Futsal pokal Terme Olimia, finale, 4.3.
FC Litija – Dobovec MB-Monting (19.00) (prenos na Sportklubu)

polfinale, 3.3.
KMN Bronx Škofije – FC Litija 4:5
 (2:1)
0:1 Turk (5.), 1:1 Zajc (10.), 2:1 Zajc (19.), 2:2 Turk (21.), 2:3 Fetić (22.), 3:3 Zajc (28.), 4:3 Radišković (29.), 4:4 Ručna (32.), 4:5 Fetić (40.)

Dobovec MB-Monting – Siliko Rem Power 7:0 (2:0)
1:0 Čujec (3.), 2:0 Majić (14.), 3:0 Mordej (24.), 4:0 Grbić (29.), 5:0 Marot (31.), 6:0 Marot (36.), 7:0 Končan (39./ag)

Več o pokalu Terme Olimia:

:: V FINALU POKALA TERME OLIMIA LITIJA IN DOBOVEC

:: ŠTIRJE V LOV NA NASLOV, V NEDELJO TUDI ZLATA ŽOGA

:: Z LOVORIKO BI SI RADI ČESTITALI ZA KLUBSKI JUBILEJ

:: S TAKTIČNIMI RAZLIČICAMI PONAGAJATI DOBOVCU

:: Z AMBICIOZNOSTJO NIMAJO TEŽAV

:: PONOSNI NA KOMPLIMENT MILETA SIMEUNOVIČA

:: ZVEZDNIŠKA ZASEDBA NA FINALNEM TURNIRJU POKALA TERME

:: NA VOLJO VSTOPNICE ZA POKAL TERME OLIMIA

:: OBVESTILO TEKMOVALNEGA SEKTORJA (023-17)

Vodilni ekipi 1. SFL

Za vse tiste, ki boste ostali doma, pa poziv, da preklopite na Sportklub, ki bo prenašal obračun dveh v tem hipu najboljših ekip v Sloveniji. Za naslov se merita vodilni ekipi 1. SFL. Litijani so imeli nekaj več dela v polfinalu, kjer so dobrih 17 sekund pred koncem tekme strli odpor KMN Bronxa, za 5:4 je zadel Alen Fetić. Dobovec je bil s 7:0 boljši od Silika Rem Power.

Ekipi sta se letos pomerili dvakrat v 1. SFL; oboji so slavili na domačem terenu. V Rogaški Slatini je bilo 8:2, v Litiji pa 4:2. A trenerja, tako Damir Pertič in Kutjim Morina, temu ne dajeta pretirane pozornosti. Iz obračunov želita izvleči nauke, jim prenesti na igralce, pogled pa usmeriti na prvo naslednjo tekmo. To je današnji finale.

Kvalitetna priprava

„Čim boljše se je treba pripraviti na ta finale. Prepričan sem, da smo se na zadnji medsebojni tekmi dovolj naučili, da bomo to znali danes uporabiti. Vemo, da nas čaka odličen tekmec, ki je dobra ekipa z dobrimi igralci. Imamo veliko željo, imamo velik motiv. Vem, da bomo imeli bučno podporo naših navijačev, ki nas podpirajo celo sezono. Naredili bomo vse, da pridemo do tega zgodovinskega prvega pokalnega naslova,“ pravi Kujtim Morina, trener Dobovca MB-Monting. Hrvaški strateg se zaveda, da ne bo lahko. Še vedno ga malce boli tisti poraz v prvenstvu, ki je Dobovcu vzel tudi prvo mesto po rednem delu 1. SFL.

Hladna glava in vroče srce

„Na tisti tekmi je Litija precej bolj agresivna. Z našimi napakami smo jim dovolili, da so dosegali lahke zadetke. Slabo smo reagirali na njihov presing. Danes mora biti boljše,“ opozarja svoje igralce. „Naredili bomo vse, da osvojimo ta pokal. Ne smemo pa si sami ustvarjati pritiska zaradi dogodkov iz preteklosti. Vemo, kaj zmoremo, v pripravi na tekmo ne menjamo nič, tudi tekme se bomo lotili tako, kot smo delali dosedaj. Dovolj smo zreli, da se obračuna lotimo s hladno glavo in vročim srcem. Pri tem moramo biti pametni: naj nas tekma ne ponese, naj ne bo napak ali nepotrebnih izključitev,“ še doda trener Morina.

Pozorno so drugi polfinale spremljali tudi v litijskem taboru. „Finale je tu. Tak obračun smo si želeli. Hoteli smo, da bi proti Dobovcu igrali za naslov. Vem, da je pred nami prav praznik futsala,“ razmišlja trener Damir Pertič. „Tega pa vam ne bom povedal ali razkril,“ nam odvrne, ko ga pobaramo o tem, kako se bodo lotili konkurence. „V glavi že imam par situacij in načinov, kako bomo igrali. Zagotovo pa vem, da bo tekma izvrstna in zanimiva. Odločala pa bo dnevna forma,“ nadaljuje Pertič, ki se nadeja, da bo tudi tokrat polna dvorana.

„V finalu bi dal rahlo prednost Litiji, saj je ohranila jedro ekipe, pa tudi način dela. Damir Pertič je na trenerskem stolčku nadomestil svojega prijatelja Tomislava Horvata, gojita isti sistem, Tekma pa bo izjemna,“ pa napove Mitja Jontez, trener KMN Sevnica.

Stalna tekmeca

Kaj pravi zgodovina zadnjih let v pokalu? Leta 2012 sta Litija in Dobovec igrala finale v Kobaridu, 3:1 je bilo za Litijo. Pred petimi leti sta se ekipi udarili za finale, boljši je bil Dobovec Trgovine Jager (5:6), a je potem klonil proti Bronxom. Leto za tem je Litija v polfinalu z 10:8 odpravila Dobovec. Leta 20015 Litije ni bilo na finalnem turnirju, Dobovec je bil poražen v finalu (Oplast, 11:7). Pred dvema letoma je Dobovec izgubil finale proti Proen Mariboru (0:3), lani pa je Dobovec obstal v četrtfinalu (Maribor je bil boljši).

Od leta 2013

Letos poteka že 23. sezona pokalnega tekmovanja (lani je bil najboljši Maribor Proen).

V dosedanjih dvaindvajsetih sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, po dvakrat mariborski Luvin in FutureNet, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije. Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja. 

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2018 | Pokal Terme Olimia
  Futsal pokal in Terme Olimia ostajata partnerja
  Letos je potekala že 23. sezona pokala Terme Olimia. Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja. Sodelovanje pa se na obojestransko zadovoljstvo nadaljuje.
 • 05.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  Tanja Vrabel in Damir Puškar zaznamovala leto 2017
  Svojo aktivno sodniško pot pa je sklenil Andrej Pajtler, priznanje za opravljeno sta mu med polčasoma finala pokala Terme Olimia izročila Samantha Tina Lovše, predsednica KMN pri NZS, ter Silvo Borošak, predsednik sodniškega odbora pri KMN pri NZS.
 • 04.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  Pokal Terme Olimia v roke Dobovca
  Kristjan Čujec je bil izbran za najboljšega igralca finalnega turnirja, Damir Puškar je prejel nagrado za najboljšega vratarja dvodnevnega spektakla v Podčetrtku. Aleš Marot, tudi on iz ekipe prvakov, pa je bil z 11 goli najboljši strelec pokalnega tekmovanja, ki se je še šestič zapored sklenilo v Obsotelju.
 • 03.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  V finalu pokala Terme Olimia Litija in Dobovec
  Na prvi polfinalni tekmi so bili Litijani s 5:4 boljši od KMN Bronx Škofije. Odločilen zadetek je 17 sekund pred koncem dosegel reprezentant Alen Fetić. Dobovec MB-Monting je imel vsaj na papirju lažje delo. Novinca na finalnem turnirju, vrhniški Siliko Rem Power, so Rok Mordej (danes je slavil 29. rojstni dan!) in ekipa ugnali s 7:0.
 • 02.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  Štirje v lov na naslov, v nedeljo tudi Zlata žoga
  V Podčetrtku je vse pripravljeno za sobotni začetek finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Za naslov se bodo pomerili Dobovec MB-Monting. FC Litija, Siliko Rem Power in KM Bronx Škofije. Aktualni prvak FutureNet Maribor naslova se brani, saj se je poslovil v četrtfinalu. Podčetrtek pa finalni turnir pokala gosti že šestič zapored.
 • 01.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  Z lovoriko bi si radi čestitali za klubski jubilej
  Ekipa v svoji sredi premore kar štiri slovenske reprezentante ter okrepitve s Hrvaške, odkoder prihaja tudi trener Kujtim Morina. Nekdanji as Nacionala je lani jeseni sedel na klop Dobovca, ki ravno v tem letu praznuje 40. let obstoja!
 • 01.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  S taktičnimi različicami ponagajati Dobovcu
  V Vrhniki so ponosni na svojo futsal sredino, Siliko Rem Power si je v svoji drugi sezoni med prvoligaški zagotovil četrtfinale 1. SFL in se uvrstil v polfinale pokala Terme Olimia. Ekipo vodi nekdanji futsal as Mile Simeunovič
 • 28.02.2018 | Pokal Terme Olimia
  Z ambicioznostjo nimajo težav
  Damir Pertič je lani na klopi devetkratnih pokalnih prvakov nadomestil Tomislava Horvata. Zaenkrat mu kaže dobro: v 1. SFL je na prvem mestu, ekipa je na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. Litija lovi 10. jubilejni pokalni naslov.
 • 27.02.2018 | Pokal Terme Olimia
  Na voljo vstopnice za pokal Terme Olimia
  Nogometna zveza Slovenije je tudi tokrat poskrbela za žepu in denarnici prijazne cene vstopnic. V soboto si lahko dve tekmi polfinala ogledate za ceno pet evrov (kot na evropskem prvenstvu ena vstopnica velja za dve tekmi tistega dne), za vrhunec finale pokala pa boste odšteli tudi pet evrov.

DELI NA