04.03.2018 | Pokal Terme Olimia
Kdo bo na vrhu nasledil Mariborčane

Litija desetič ali Dobovec MB-Monting prvič; to je vprašanje, ki si ga danes pred finalom pokala Terme Olimia zastavljajo ljubitelji futsala. Obračun bo na sporedu v Podčetrtku ob 19. uri, vstopnice so na voljo na spletni strani www.eventim.si, Petrolovih bencinskih servisih, prodajalnah Eventima in v uradni trgovini NZS v Ljubljani. Prav tako pa bo možno do vstopnic uro pred tekmo na blagajni v dvorani v Podčetrtku. Število vstopnic za posamezno tekmo je omejeno (440), zato velja pohiteti z nakupom.

Futsal pokal Terme Olimia, finale, 4.3.
FC Litija – Dobovec MB-Monting (19.00) (prenos na Sportklubu)

polfinale, 3.3.
KMN Bronx Škofije – FC Litija 4:5
 (2:1)
0:1 Turk (5.), 1:1 Zajc (10.), 2:1 Zajc (19.), 2:2 Turk (21.), 2:3 Fetić (22.), 3:3 Zajc (28.), 4:3 Radišković (29.), 4:4 Ručna (32.), 4:5 Fetić (40.)

Dobovec MB-Monting – Siliko Rem Power 7:0 (2:0)
1:0 Čujec (3.), 2:0 Majić (14.), 3:0 Mordej (24.), 4:0 Grbić (29.), 5:0 Marot (31.), 6:0 Marot (36.), 7:0 Končan (39./ag)

Več o pokalu Terme Olimia:

:: V FINALU POKALA TERME OLIMIA LITIJA IN DOBOVEC

:: ŠTIRJE V LOV NA NASLOV, V NEDELJO TUDI ZLATA ŽOGA

:: Z LOVORIKO BI SI RADI ČESTITALI ZA KLUBSKI JUBILEJ

:: S TAKTIČNIMI RAZLIČICAMI PONAGAJATI DOBOVCU

:: Z AMBICIOZNOSTJO NIMAJO TEŽAV

:: PONOSNI NA KOMPLIMENT MILETA SIMEUNOVIČA

:: ZVEZDNIŠKA ZASEDBA NA FINALNEM TURNIRJU POKALA TERME

:: NA VOLJO VSTOPNICE ZA POKAL TERME OLIMIA

:: OBVESTILO TEKMOVALNEGA SEKTORJA (023-17)

Vodilni ekipi 1. SFL

Za vse tiste, ki boste ostali doma, pa poziv, da preklopite na Sportklub, ki bo prenašal obračun dveh v tem hipu najboljših ekip v Sloveniji. Za naslov se merita vodilni ekipi 1. SFL. Litijani so imeli nekaj več dela v polfinalu, kjer so dobrih 17 sekund pred koncem tekme strli odpor KMN Bronxa, za 5:4 je zadel Alen Fetić. Dobovec je bil s 7:0 boljši od Silika Rem Power.

Ekipi sta se letos pomerili dvakrat v 1. SFL; oboji so slavili na domačem terenu. V Rogaški Slatini je bilo 8:2, v Litiji pa 4:2. A trenerja, tako Damir Pertič in Kutjim Morina, temu ne dajeta pretirane pozornosti. Iz obračunov želita izvleči nauke, jim prenesti na igralce, pogled pa usmeriti na prvo naslednjo tekmo. To je današnji finale.

Kvalitetna priprava

„Čim boljše se je treba pripraviti na ta finale. Prepričan sem, da smo se na zadnji medsebojni tekmi dovolj naučili, da bomo to znali danes uporabiti. Vemo, da nas čaka odličen tekmec, ki je dobra ekipa z dobrimi igralci. Imamo veliko željo, imamo velik motiv. Vem, da bomo imeli bučno podporo naših navijačev, ki nas podpirajo celo sezono. Naredili bomo vse, da pridemo do tega zgodovinskega prvega pokalnega naslova,“ pravi Kujtim Morina, trener Dobovca MB-Monting. Hrvaški strateg se zaveda, da ne bo lahko. Še vedno ga malce boli tisti poraz v prvenstvu, ki je Dobovcu vzel tudi prvo mesto po rednem delu 1. SFL.

Hladna glava in vroče srce

„Na tisti tekmi je Litija precej bolj agresivna. Z našimi napakami smo jim dovolili, da so dosegali lahke zadetke. Slabo smo reagirali na njihov presing. Danes mora biti boljše,“ opozarja svoje igralce. „Naredili bomo vse, da osvojimo ta pokal. Ne smemo pa si sami ustvarjati pritiska zaradi dogodkov iz preteklosti. Vemo, kaj zmoremo, v pripravi na tekmo ne menjamo nič, tudi tekme se bomo lotili tako, kot smo delali dosedaj. Dovolj smo zreli, da se obračuna lotimo s hladno glavo in vročim srcem. Pri tem moramo biti pametni: naj nas tekma ne ponese, naj ne bo napak ali nepotrebnih izključitev,“ še doda trener Morina.

Pozorno so drugi polfinale spremljali tudi v litijskem taboru. „Finale je tu. Tak obračun smo si želeli. Hoteli smo, da bi proti Dobovcu igrali za naslov. Vem, da je pred nami prav praznik futsala,“ razmišlja trener Damir Pertič. „Tega pa vam ne bom povedal ali razkril,“ nam odvrne, ko ga pobaramo o tem, kako se bodo lotili konkurence. „V glavi že imam par situacij in načinov, kako bomo igrali. Zagotovo pa vem, da bo tekma izvrstna in zanimiva. Odločala pa bo dnevna forma,“ nadaljuje Pertič, ki se nadeja, da bo tudi tokrat polna dvorana.

„V finalu bi dal rahlo prednost Litiji, saj je ohranila jedro ekipe, pa tudi način dela. Damir Pertič je na trenerskem stolčku nadomestil svojega prijatelja Tomislava Horvata, gojita isti sistem, Tekma pa bo izjemna,“ pa napove Mitja Jontez, trener KMN Sevnica.

Stalna tekmeca

Kaj pravi zgodovina zadnjih let v pokalu? Leta 2012 sta Litija in Dobovec igrala finale v Kobaridu, 3:1 je bilo za Litijo. Pred petimi leti sta se ekipi udarili za finale, boljši je bil Dobovec Trgovine Jager (5:6), a je potem klonil proti Bronxom. Leto za tem je Litija v polfinalu z 10:8 odpravila Dobovec. Leta 20015 Litije ni bilo na finalnem turnirju, Dobovec je bil poražen v finalu (Oplast, 11:7). Pred dvema letoma je Dobovec izgubil finale proti Proen Mariboru (0:3), lani pa je Dobovec obstal v četrtfinalu (Maribor je bil boljši).

Od leta 2013

Letos poteka že 23. sezona pokalnega tekmovanja (lani je bil najboljši Maribor Proen).

V dosedanjih dvaindvajsetih sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, po dvakrat mariborski Luvin in FutureNet, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije. Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja. 

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA