Intervju: Jaka Bijol proti Luki Štoru

V finalu Mladinskega pokala bomo spremljali ljubljansko-mariborski spopad. Upi Maribora bodo po treh finalnih porazih iskali pot do že četrtega naslova pokalnega prvaka, medtem ko bodo mladi nogometaši Brava lovili največji uspeh v malce več kot desetletje dolgi zgodovini kluba. Finalni dvoboj sta napovedala najboljša klubska strelca v letošnji sezoni mladinskega prvenstva, Jaka Bijol in Luka Štor.

 

Trenerji radi povedo, da so pokalne tekme specifične, so tudi priprave drugačne kot pred prvenstvenimi dvoboji?

Bijol: Na pokalne tekme se nismo pripravljali prav nič drugače kot pa na prvenstvene. Z izjemo finala, pred katerim so imeli nekateri igralci lažje težave, jih zaradi izgubljenega boja za naslov ligaškega prvaka nismo dodatno obremenjevali.

Štor: Priprava je dokaj podobna kot na prvenstvene tekme. Je pa nekoliko drugačen naboj, saj odloča zgolj ena tekma. Kdaj pa kdaj po koncu treningov treniramo tudi izvedbo kazenskih udarcev, če bo slučajno prišlo do njih.

 

Radi govorimo o ljubljansko-mariborskem rivalstvu. Bo le-to tudi v finalu razlog za še več motiva?

Bijol: Že finalna tekma sama je zadosten motiv, če pa igraš še proti Mariboru, ki je klub številka ena v Sloveniji, pa je motiv še toliko večji.

Štor: Zagotovo bo nekaj več motiva, ker nasprotnik prihaja z Ljubljane, a za nas so vse tekme enake, saj želimo vselej zmagati.

 

Skrivnosti med nasprotnikoma ni, igralci se dobro poznate. Na kaj pa bo potrebno pri nasprotniku najbolj paziti?

Bijol: Na ligaških tekmah smo imeli največ težav z njihovimi hitrimi napadalci in pa z dobro uigranimi prekinitvami, na katere se moramo v finalni tekmi še dodatno osredotočiti.

Štor: Odigrali smo že precej medsebojnih dvobojev. Vemo, da so dobri ob prekinitvah, v skok igri, zato se bo potrebno na to dobro pripraviti in paziti. Dobro se bomo morali taktično pripraviti ter paziti pri prekinitvah in dolgih podajah, ko je še posebej nevaren Bijol, a imajo tudi druge adute. Potrebno se bo pripraviti na vse posameznike.

 

Bravo čaka zgodovinski, prvi nastop v pokalnem finalu, Maribor je izgubil zadnje tri finalne dvoboje. Kdo je v tem pogledu v prednosti?

Bijol: Res je, da so finale Mladinskega pokala nekateri nogometaši Maribora igrali že lani, ampak to je vseeno povsem druga ekipa, na katero to dejstvo vsekakor ne bo vplivalo. Prednosti na tej tekmi pa nima nihče, saj je vsaka tekma zgodba zase.

Štor: Upam, da bo sedaj sreča na naši strani. Čas je že, da osvojimo pokalno krono in zmagamo finalno tekmo, kar si zaslužimo. Če že nimamo sreče v prvenstvu, pa upam, da bo na naši strani v pokalnem tekmovanju in da bomo dobili finalni dvoboj. Morda bodo izkušnje na naši strani, saj je večina fantov v finalu Mladinskega pokala igrala že lani in vemo, kako se obnašati na igrišču.

 

Ni ga nogometaša, ki nima rad lovorik. Kaj pa trofeje pomenijo in prinašajo mladim nogometašem?

Bijol: Lovorike prinašajo zadovoljstvo in potrditev, da je ekipa na pravi poti in da se v klubu dela dobro.

Štor: Vsak nogometaš igra za lovorike in ni ga nogometaša, ki si jih ne bi želel osvojiti. Nekateri igralci bomo zaključili mladinski staž in vsi upamo na to, da se bomo od mladinskega nogometa poslovili s pokalnim naslovom.

 

Tekst in foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.

DELI NA